Ronald en Donald Duk

Stanley Messie is de man met de apartste naam van Nederland, maar na het korte interview met Donald Duk te hebben gelezen, gaat mijn stem naar de laatste uit. Of eigenlijk nog eerder naar zijn broer, Ronald.

Niet altijd blijkt dus te voorspellen of de naam die je je kind geeft, apart is. Het overkwam ook de 60-jarige Donald Duk, geboren vier jaar voordat het blad Donald Duck in Nederland voor het eerst verscheen. Duk, overigens al jaren „braaf” abonnee: „Ik heb dezelfde grap vaak genoeg gehoord. Dan beginnen ze te kwaken als ze je naam horen. Ach ja, ik heet nu eenmaal zo. Mijn broer Ronald had er meer last van: die werd vaak Donald genoemd.”

En het heeft ook voordelen, merkte Duk. „Bij politiecontroles mag ik vaak doorrijden. Dan houdt de politie mij aan, kijken ze in mijn rijbewijs, lopen ze naar een collega en wordt er wat gewezen. Terugkomen durven ze vaak niet. Want een keurig gezicht houden, toch noodzakelijk, lukt hen niet.”

Bron: Hommel, Hamer of gewoon Panter in NRC Next (21 januari 2009)

11 antwoorden op “Ronald en Donald Duk”

 1. Wie noemt er zijn kinderen nou Donald en Ronald? Dat is pas apart!

 2. Ik kan weer alleen maar lachen! Heb trouwens afgelopen week juliie boek “Over voornamen” gelezen; een pareltje!!

 3. Lekker makkelijk om je kinderen te roepen Ronald en Donald. En Hamer voor een meisje ? Ik ben persoonlijk geneigd om te denken dat het om een jongen gaat, maar goed.

 4. Donald en Ronald. Het past wel erg goed in het rijtje van Suske en Wiske, Sjors en Sjimmie… 🙂

 5. Als je naar de link gaat staat dit bij de zeven tips bij het kiezen van een voornaam:

  Doe eens gek en kies een toetsenbordnaam. Gerritzen verwacht dat de namenwet in de toekomst vooral op de proef zal worden gesteld door tekens van het toetsenbord. „Denk aan namen met een cijfer, iemand die naar het merk Joop! heet, of bijvoorbeeld @win.”

  Dat vind ik echt niet te geloven!
  Nee, kies wat mij betreft dan toch maar “gewoon” voor Sanne of Sophie of zelfs Jayden…

 6. Hihi, wat een combinatie. Het lijkt me inderdaad erg apart om dezelfde naam te dragen als een Disneyfiguur.

 7. Ik hoorde laatst een moeder haar kindere roepen. Ik was helemaal verbaasd!De ene heet Frank en de ander Stijn. Klinkt als 2 normale namen, maar als ze ze roept, samen, om mee te gaan wordt het wel apart…
  FRANKenSTIJN…..

  1. Daar denk je toch over na????
   Of misschien vindt ze het wel leuk…

Reacties zijn gesloten.