Joey-Joy

Karl Noten, in eerste instantie vooral bekend als die wonderlijke fitness-presentator van Nederland in Beweging, later vooral door onsmakelijker praktijken, is voor de derde keer vader geworden. Zijn vrouw Chantal beviel van haar eerste kind: een zoon genaamd Joey Joy.

“We hebben gekozen voor een dubbele naam omdat we Joy echt wilden”, vertelt Karl aan RTL Boulevard. “De kleine is namelijk echt een vreugdekindje.”

Wilden ze het jongetje echt? Of wilden ze de naam Joy echt geven? Ik vind Joy echt een meisjesnaam, terwijl er vast genoeg jongens zijn die zo heten. En Joey? Een hoog jaren negentiggehalte. Joey Joy? Niet mijn combinatie, geloof ik.

7 antwoorden op “Joey-Joy”

 1. Ik vond het ook al een erg opmerkelijke combinatie. Ik vind Joey sowieso een wat ordinaire naam en zou deze naam nooit aan mijn kind geven. Joy vind ik wel mooi, maar dan voor een meisje. En een combinatie van beiden vind ik al helemaal te veel van het goede.

 2. Wat een tongbreker!
  De naam is niet mijn smaak, maar klinkt wel vrolijk… dus als dat de bedoeling was zijn ze geslaagd.

  Ik hoop dat ze hem in het dagelijks leven Joey of Joy noemen, want ik struikel er nu al over.

  A.gna

 3. Mijn zoon (1994)heet dus wel Joey…

  Maar Joey-Joy gaat me toch net iets te ver…

  Zal hij, als hij over 14 jaar puber is, echt niet leuk vinden!

  Ik lees hierboven: Joey een jaren negentig naam…

  Dat klopt wel, gezien mijn verzameling, maar… toen ik zwanger was (19 jaar) wist ik al jaren dat ik mijn zoon Joey zou gaan noemen, ik kende toen een Joey van school (1974) en wist niet beter, als ik zwanger zou zijn, gaat mijn zoon Joey heten en tja, toen was er nog geen internet en ik kende de hele naam Joey verder niet. Niet wetende dat die naam toen al behoorlijk populair was! Daar was ik toen nog niet mee bezig, maar toen ik geboortekaartjes ging verzamelen met zijn naam kwam ik er pas achter!

  Met de naam Damian, die is pas goed in opkomst gekomenin 1996-1997-1998! De mijne is van 1998 en dat was toen nog best uniek.
  Ook hier zie ik in mijn verzameling die naam echt pas in opkomst komen in 1996!

  En nu… pfffff nu is het echt niet meer uniek! (maar ik vind hem nog steeds mooi!)
  Net als de naam Joey! SMaken verschillen en ik vind Joey dus absoluut GEEN ordinaire naam!

  Saïma

 4. Joey is echt totaal niet mijn smaak. Joy ook helemaal niet. Joey Joy klinkt alsof het straks “gewoon” afgekort gaat worden naar JJ……

 5. De naam past ook niet bij mij. Ik houd niet van Engelse namen en Joey-Joy vind ik een beetje klinken als een als een animatiefiguurtje…sorry!

 6. Tja, wel origineel.
  Als je het heel snel zegt klinkt het overigens als Joy-Joy. Zal inderdaad vaak JJ genoemd worden ja. (Of Jojo ;-))

Reacties zijn gesloten.