Het beste van Voornamelijk in 2012

vuurwerk nieuw jaarBehalve de namen van de kinderen van Bekende Nederlanders, zwanger, dan wel bevallen, dan wel voetballend, hielden dit jaar meer onderwerpen de gemoederen bezig.

Zo bespraken honderden lezers onderwerpen als: namen ‘stelen’aantal voornamen, vindplaatsen van babynamen, voornaam & identiteit, spelling van achternamen, spelling van voornamen en aanspreektitels voor ouders. Ook gewetensvragen als: Vind je de namen van je kinderen even mooi? kwamen aan bod.

We concludeerden dat Lucas de populairste jongensnaam van 2012 zou zijn, maar ook dat die populariteit tanend is. Er zijn gelukkig genoeg verse retronamen of zelfs helemaal nieuwe namen. Kiezen voor iets heel bijzonders kan natuurlijk ook, zoals de ouders van broertjes Silver, Uniek en Vip.

Trends als grote gezinnen en vaders die ouder zijn dan moeders (maar minder vaak een tweede leg krijgen) hielden ons ook bezig.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus sprongen we blij in op hypes als de eeneiige vierling en Barbies dochter. De aandacht voor de klassieke hockeynamen en degelijke kaknamen kwam iedere paar maanden terug in de rubriek NRC-baby’s, soms zelfs met een apart artikel, zoals toen deze zomer de beruchte vijfling ter wereld kwam.

Dank jullie wel voor een fijn jaar! In 2013 zijn we terug met verse baby’s van Bekende Nederlanders, maar ook nieuwe vraagstukken en de laatste trends. Tot snel!

3 antwoorden op “Het beste van Voornamelijk in 2012”

  1. Het was een leuk namenjaar! Bedankt Emma voor alle moeite en tijd die je in deze site steekt!

  2. Eens met Marjolein! Ik volg Voornamelijk nu geruime tijd met veel plezier, en doe dat nog intensiever sinds ik zelf zwanger ben. Benieuwd wat 2013 brengt!

Reacties zijn gesloten.