Is jouw achternaam populair in Argentinië of India?

Je altijd al afgevraagd of je veel achternaamgenoten hebt in andere landen? Ik niet echt, maar op de World Names Profiler kun je zien of dat het geval is.

De makers van de site hebben tussen 2000 en 2005 uit telefoonboeken en oproepen voor plaatselijke verkiezingen de gegevens van zo’n 300 miljoen mensen in 26 landen verzameld, die tezamen circa 1 miljard mensen vertegenwoordigen.

In hun database zijn 8 miljoen unieke achternamen te vinden, en 5 miljoen verschillende voornamen. Over die laatste lijst is helaas niets te vinden. Wel kun je terugvinden middels de OnoMap classification of names waar de roots van je achternaam liggen, alhoewel dat niet heel indrukwekkend overkomt.

9 antwoorden op “Is jouw achternaam populair in Argentinië of India?”

  1. Haha, volgens OnoMap ben ik Russisch (maar eigenlijk Twents) en mijn Friese collega zou toch echt Italiaans zijn. Njet dus… 😉

  2. Bij mijn voornaam stond Duitsland, bij achternaam Polen… Nou… Nee.

  3. Mijn achternaam komt niet voor…:S

    En volgens hen is de naam Romy Chinees. Ik dacht toch echt dat het een Duitse/ Oostenrijkse naam was.

  4. Weet niet of deze resultaten wel zo “betrouwbaar” zijn. Ik krijg bij elke naam die ik invul, dezelfde resultaten…..

  5. Mijn achternaam is zeer Hollands :D.
    Hij komt ook voor in Canada, Zweden, Duitsland, Belgie en Frankrijk.

  6. Mijn naam wordt als Duits of Engels geclassificeerd! En dat terwijl mijn achternaam kan worden teruggevoerd tot een klein dorpje in Drenthe 😀

Reacties zijn gesloten.