Jack & Sophie Populairste Namen In Schotland

The Daily Record meldt dat Jack en Sophie in 2006 de populairste namen waren in Schotland. Sophie staat al drie jaar op de eerste plaats, terwijl Jack Lewis van de troon heeft gestoten.

Voor jongens zijn behalve Jack en Lewis ook Ryan, Callum en Cameron erg populair.

De Victoriaanse namen Emma, Chloe, Amy en Katie vulden de meisjesnamen top 5 aan.

Voor meisjes zijn, naast andere Victoriaanse namen, met name bloemennamen in de mode. De populairste zijn Daisy (madeliefje), Poppy (klaproos), Lily (lelie) en Jasmine (jasmijn).

Lelie_1

In Schotland werden het afgelopen jaar bijna 52.000 kinderen geboren, die gezamenlijk 6.000 namen deelden. Zo’n 1.600 jongens en 2.200 meisjes kregen een unieke naam.

De snelst stijgende namen in Schotland zijn Luca voor jongens en Imogen voor meisjes. In Engeland zijn dat Preston en Ruby.

Later vond ik in de Inverness Courier overigens ook nog een meer regionale toplijst, namelijk die van de Highlands.

Hier stonden Jack en Katie aan top, gevolgd door respectievelijk Alexander, Daniel, James en Lewis; Chloe, Sophie, Emily en Eilidh.

Eén antwoord op “Jack & Sophie Populairste Namen In Schotland”

  1. In Engeland was het al eens een keer “hot” om je dochter een bloemen- (of edelstenen) naam te geven- namelijk aan het einde van de negentiende eeuw: de Victoriaanse tijd. Dus de huidige populariteit van namen als Lily en Daisy zou je ook kunnen zien als een retro-trend.

Reacties zijn gesloten.