Voorspellingen voor over een paar jaar

Wat zijn die upper class namen dan, die nog niet populair zijn, maar het wel gaan worden, wordt mij per mail nogal eens gevraagd.

Ik heb vijf jaar geleden een soortgelijk lijstje gemaakt.

Daarop stonden toen Fee, Fenne, Guusje, Hannah, Isis, Janne, Jente, Jet, Julie, Juliette, Kiki, Mare, Noor, Nora, Pien, Pleun, Puck, Rosalie, Sterre, Suze en Veerle. Deze namen zijn nu al te populair om nog als hip bestempeld te kunnen worden.

Iets soortgelijk geldt voor de jongensnamen. Hierbij moet worden aangetekend dat hoger opgeleiden voor hun zonen minder vaak “nieuwe” namen verzinnen dan voor hun dochters. Ik vond toen Boaz, Floris, Gijs, Hidde, Hugo, Jpb, Jules, Marijn, Naut/Noud, Olivier, Pepijn, Ties en Tijn kanshebbers. Deze namen zijn inmiddels flink in populariteit gestegen en staan allemaal in de top 200.

Hierbij mijn voorspelling voor 2007 en later, nergens op gebaseerd.

DebutantenbalHet zijn geen Roderick/Cathelijne namen, maar typische NRC namen die binnenkort wel eens een groter publiek zouden kunnen gaan aanspreken. Ze staan nu nog niet in de Nederlandse top 200.

Deze namen zijn (op het nu al heftig modieuze Olivia na) nog niet helemaal “rijp”, maar zullen dat wellicht snel zijn.

Meisjes:

Annabel(le), Celine, Daantje, Diede, Feline, Fien, Fiene, Flore, Jette, Jinte, Lena, Livia, Lot, Marie, Merle, Mia, Nine, Nova, Olivia en Wies.

Jongens:

Beer, Bink, Felix, Friso, Giel/Gilles, Just, Ole, Otto en Seth.

4 antwoorden op “Voorspellingen voor over een paar jaar”

  1. Gelukkig, de naam van ons toekomstige kindje (bijna 26 weken zwanger) staat er niet bij! Ik vertrouw volledig op je voorspelling 😉

    Femke.

  2. *hoera, ik heb weer internet*
    Ik vind de jongensnamen ook helemaal niets en bij Friso moet ik toch heel erg aan de kindervoeding denken (heb zelf een baby van 3 maanden).

  3. *hoera, ik heb weer internet*
    Ik vind de jongensnamen ook helemaal niets en bij Friso moet ik toch heel erg aan de kindervoeding denken (heb zelf een baby van 3 maanden).

Reacties zijn gesloten.