K3 Zoekt K3: Pippi-Lotte en de 25 andere kandidaten

K3 in Ahoy in 2005
K3 in Ahoy in 2005 (foto: Theo Hendriks/Wikipedia/CC-by-2.0-BE)

SBS6 doet dezer weken verslag van de zoektocht naar drie nieuwe zangeressen voor K3.

Iedereen die wel eens een meisje in de basisschoolleeftijd spreekt, of die zelf ooit een meisje van die leeftijd was, zal het hebben vernomen: K3 stopt ermee. Of althans, in de huidige bezetting.

Maar liefst zesduizend Nederlandse en Belgische vrouwen, die zelf groot zijn geworden met de meidengroep, deden mee aan de talentenjacht voor de nieuwe K3.

26 kandidates

Van die duizenden inzendingen bleven er uiteindelijk 26 over die kunnen zingen, dansen en acteren. Liefst tegelijk. En waarvan de jury, bestaande uit de huidige K3-dames en hun onverstoorbare baas Gert Verhulst (die van Samsom), vond dat het “echte K3’tjes” zijn.

Brrr.

Afijn, de namen van de dames die – als Gerard Joling het zegt, moet het wel waar zijn – alvast op zoek moeten naar een goede advocaat:

 1. Adriënne
 2. Annelore
 3. Anouk
 4. Cailin
 5. Danique
 6. Demi
 7. Elise
 8. Hanne
 9. Jantien
 10. Jasmine
 11. Jindra
 12. Keoma
 13. Klaasje
 14. Laura
 15. Laura
 16. Lauren
 17. Liesbet
 18. Lisa
 19. Liselot
 20. Marthe
 21. Nora
 22. Pippi-Lotte
 23. Roschell
 24. Sarah
 25. Silke
 26. Suzan

Pippi-Lotte & de rechtszaak

De boel wordt natuurlijk flink uitgemolken met bootcamptickets, weggestemd worden maar terugkeren, huilbuien van onzekere meiskes (type: “ik heb écht een onvoldoende voor dat proefwerk” en dan een tien hebben) en uiteraard de goede raad van Josje Huisman, Karen Damen en Kristel Verbeke.

Zo was daar een kandidate genaamd Pippi-Lotte Maessen (21), studente Levensmiddelentechnologie uit Wageningen. De jury kon haar lachen nauwelijks bedwingen toen ze zich opgewekt voorstelde. Karen voegde haar later toe: “Vanaf je 18e mag je je ouders een proces aandoen voor zo’n naam, hè?”

Karen van K3 over kandidaat Pippi-Lotte
Karen van K3 geeft kandidaat Pippi-Lotte advies; haar zussen luisteren mee (K3 Zoekt K3, 18 september 2015)

Pippi-Lottes zussen – met onder meer Rosa en Chloë wat conservatiever genaamd – en ouders keken backstage licht gechoqueerd toe. Haar naam heeft haar in elk geval niet gered, want Pippi-Lotte ligt inmiddels uit de competitie.

Hoe heten de kinderen van K3?

Nu moet Karen natuurlijk niet te hoog van de toren blazen, aangezien ze haar eigen zoon in 2010 de uitermate authentiek Vlaamse naam Sky gaf.

Ex-collega Kathleen ging ook de Engelse tour op met Lewis (2011) en Jay (2013). Kristel koos voor haar dochters de namen Nanou (2005) en Lily (2006).

Josje is een jaar of tien jonger en heeft nog geen kinderen.

Studio 100-eigenaar en K3-producent Gert datete (ja, dat blijft een heerlijk lelijke vervoeging) zowel Karen als Josje, maar hij kreeg met hen geen kinderen. Uit een eerdere relatie heeft hij zoon Victor (1994) en dochter Marie (1995).

De naaminvloed van K3

Zwangere fans van K3 hebben zich niet laten beïnvloeden door de namen van de K3-zangeressen. Karen (uitzondering) en Kristel zijn zo’n beetje de meest ouderwetse namen die je je kunt voorstellen anno 2015: de populariteit van K3 heeft daar niets aan veranderd.

Kathleen Aerts, die vanaf 1998 deel uitmaakte van het oorspronkelijke K3, is in Nederland nooit populair geweest. Dat is een echte Vlaamse klassieker – inmiddels alweer jaren uit de mode.

In 2009 nam Josje Kathleens plek in. Ik had met de opkomst van Floortje, Guusje en Noortje ook wel wat extra Josjes verwacht, maar daarvan is niks te merken.

Namen die we terug gaan zien

Bij de top 26 van kandidaten zitten een hoop onmodieuze, saaie of gevestigde namen die niet echt voor een aardverschuiving gaan zorgen: Adriënne, Annelore, Anouk, Danique, Demi, Elise, Jantien, Jasmine, Klaasje, Laura (2x!), Liesbet, Lisa, Liselot, Nora, Sarah en Suzan. Of ze zijn gewoon ’te apart’, zoals Roschell en voornoemde Pippi-Lotte.

Maar oma-namen als Hanne en Marthe kunnen best bij alle Fienes en Sophies van nu. Ook Silke, een naam die aan het begin van de eeuw kortstondig de top 100 haalde, kan wel weer van stal gehaald worden.

Ik zet mijn kaarten in op Cailin, Jindra, Keoma en Lauren (nu al snel stijgend). Jullie?

8 antwoorden op “K3 Zoekt K3: Pippi-Lotte en de 25 andere kandidaten”

 1. Silke, Jindra en Lauren vind ik mooi.

  Vreemd om te bedenken dat Gert vader is. Ik kan hem alleen maar met Samson voor me zien.

 2. Zou de reactie op Pippi-Lotte voorkomen uit de Pippi Langkous associatie of omdat pipi in Vlaanderen wordt gebruikt voor urineren? Maar ik vind het een rare reactie in zo’n show, waar misschien veel jonge fans naar kijken.

 3. Geweldig wat een naam en zo lief geschokt nog…
  Dat datete dat wist ik niet, LOL
  Wel de vervoeging maar niet t andere…ik zou maar blij zijn als ik Pippi-Lotte was…geen kans aan t lijstje toegevoegd te gaan worden als K3 van Gert

 4. Er is toch wel degelijk opleving van de naam Josje na 2009? (het jaar dat K2 zoekt K3 met Josje uitgezonden werd)

 5. Zelf in verwachting van een dochter momenteel en mijn eigen naam is Lauren, dus ook ik wacht nieuwsgierig af naar wat de ‘nieuwe K3’ voor invloed gaat hebben op voornamen 🙂 ik gok dat Lauren, Hanne en Marthe qua voornamen het goed gaan doen komende tijd… 🙂 ben benieuwd!

 6. Ik blijf Adriënne een heel mooie naam vinden. Voor de rest vind ik eigenlijk alleen Hanna (liever Hannah) nog mooi

 7. Ik vind de namen van de nieuwe k3 heel leuk, vooral Klaasje x

Reacties zijn gesloten.