Trijntje Oosterhuis kiest voor een knutselnaam

Trijntje Oosterhuis dochter Maël
Trijntje Oosterhuis dochter Maël (foto: Ailura/Wikipedia CC BY-SA 3.0 at)

Zangeres Trijntje Oosterhuis (42) is gisteren bevallen van haar eerste dochter, genaamd Maël Joni Ronde.

Haar zoons uit haar huwelijk met VARA-bobo Sander van den Eeden heten Jonas en Marijn. De twee jongens kregen vorig jaar ook een halfbroertje: Faber.

Kersverse vader Alvin Lewis (44), die de tweelingbroer is van zangeres Berget Lewis, heeft al een 18 8-jarige zoon: Eljah.

Mooi en prachtig

Op Instagram schreef Trijntje Oosterhuis:

“Dinsdag 8 december 2015 om 14:03 uur is onze lieve, mooie, prachtige dochter Maël Joni Ronde geboren. Zusje van Jonas, Marijn en Eljah. We voelen ons trots, uitverkoren en gezegend met de komst van dit meisje. We genieten elke seconde van haar pure schoonheid en prille liefde. Bless, Alvin&Trijntje”

BN’ers houden van knutselen

Ze hebben blijkbaar nogal zitten puzzelen op de naam van het meisje dat alle families samen moet brengen: MArijn + ELjah + JOnas en, en eh? Alvin-NI = MAËL JONI?

Ze is niet de eerste BN’er die lekker aan het knutselen is geslagen bij het vinden van dé naam. In 2009 kreeg voetballer Eljero Elia met zijn vriendin Sanne Hoogkamer een dochter, genaamd SAEL.

In 2014 werden juduka/dj Dennis van der Geest en zijn vrouw Zaina Mohamed ouders van dochter DEZA, zusje van Bjørn en Fynn.

Over Maël & Joni

Maël is een vrij bijzondere naam in Nederland; hij komt bovendien bijna alleen bij een handvol jongens voor. De Bretonse naam is afgeleid van het keltische woord voor ‘baas’ of ‘prins’.

Ook Joni is niet erg populair. Het koosnaampje voor Johanna is vooral bekend geworden dankzij de Canadese singer-songwriter Joni Mitchell (die eigenlijk Roberta Joan heet). En dat is natuurlijk een mooie naam voor een meisje in een familie vol muzikanten!

Ronde?

Berget en Alvin Lewis zijn de kinderen van de Surinaamse Henri Ronde en een Brits-Guayanese moeder met Lewis als achternaam. In hun begintijd als artiesten bij Total Touch (zo lang kennen Trijntje en Alvin elkaar dus al!) gebruikte het tweetal de achternaam ‘Ronde-Lewis‘.

Ik vermoed dat Lewis tegenwoordig hun artiestennaam is, terwijl er Ronde in hun paspoort staat. En zo heet kleine Mäel dus Maël Ronde.

10 antwoorden op “Trijntje Oosterhuis kiest voor een knutselnaam”

  1. Nu nog even uitzoeken waarom baby Maël Joni ‘Ronde’ als achternaam (of als derde naam) heeft. Ik weet dat de families Ronde en Lewis verwant zijn, maar niet precies hoe 🙂

    1. De oudste zus van Berget en Alvin Lewis draagt ‘Ronde’ als achternaam, net als vader Henri Ronde. Ik vermoed dus dat Berget en Alvin hun moeders meisjesnaam als artiestennaam gebruiken, maar officieel Ronde heten.

  2. Vrienden Arnout em Juliane noemde hun 3e dochter Ariane. Licht het aan mij dat ik aan de kama sutra moet denken bij Joni ?

  3. Hoewel ik het een mooie gedachten vind om de broers te betrekken bij de geboorte, zou ik nooit gaan knutselen met de namen. Knutselen doe je op school of aan de keukentafel, maar niet met de naam van je dochter.

    1. Helemaal mee eens! Joni nog wel leuk. Mael, nee bedankt.

  4. Ik vind Mael een beetje lomp klinken. Jonas en Marijn waren tenminste echte namen, dat kun je van Mael niet zeggen.

Reacties zijn gesloten.