6 antwoorden op “Kort nieuws 19 juni 2011”

 1. Johnathon vind ik een van de ergste jongensnamen die er zijn 🙁
  Waarom niet gewoon Jonathan?

 2. Vind deze korte (of langere) nieuwsberichtjes zo leuk altijd! Vond er zelf trouwens toevallig ook nog eentje, al is het voor de nog oplettender volgers van het ‘voornamennieuws’ misschien allang geen nieuws meer (maar ik vond de namen zo leuk dat ik toch even reageer) . Elf kinderen, allemaal met Ierse (of Iers aandoende) namen – Eoin, Cian, Darragh, Cathal, Conor, Odhran, Oisin, Fionn, Aisling, Cillian en de jongste, Sadhbh Bernie, geboren op 16 juni.
  Bron: http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/local-national/republic-of-ireland/itrsquos-time-to-stop-say-ulster-family-with-11-children-16013418.html

  1. Leuk verhaal inderdaad, al moet ik er zelf absoluut niet aan denken (:
   Maar hoe spreek je die naam uit Sadhbh? Sadebe ofzo?

   1. Volgende week een logje over deze famliie, dankzij Sophie! Ik heb inmiddels uitgevonden dat je Sadhbh uitspreekt als Saiv, waarbij je de v op het eind nauwelijks hoort.

 3. Ah, wat leuk dat je er iets mee kunt… (Ik vond mezelf al zo’n betweter dat ik zelf met een verhaaltje aan kwam zetten).
  De uitspraak… Ja, daar had ik zelf ook geen idee van. Ik vind Ierse namen er altijd geweldig mooi uitzien, maar ze uitspreken is af en toe echt ‘mission impossible’.

Reacties zijn gesloten.