Kyo is ‘Baby van het jaar’

Er was niet aan te ontkomen de afgelopen dagen: de verkiezingen. En dan heb ik het niet over dat gedoe daar ver weg in Brussel, maar over de wedstrijd die Sky Radio uitschreef om de Baby van het Jaar 2009 te kiezen.

Winnaar Kyo Trinh wordt geroemd om zijn “geweldige uitstraling” en is de acht maanden zoon van Lloyd en Kim Trinh uit Bergen op Zoom. Naast de titel ‘Sky Radio Baby van het Jaar 2009’ krijgt Kyo tienduizend euro komt hij op de cover van de Wij Jonge Ouders en is hij een jaar lang het ‘gezicht’ van Prénatal.

Juryleden Bridget Maasland en Winston Gerschtanowitz, zelf net ouders geworden van respectievelijk Mees Kingston en Julian, gaven de Amsterdamse Isabeau en Kenji uit Helmond de tweede en derde plaats.

Ik kan me alleen maar aansluiten bij de mail die Angelique me eergisteren zond: “Behalve dat je je afvraagt van welk jaar (is 2009 al voorbij?) kun je je ook afvragen hoe je zijn naam uitspreekt. En of de top drie (Kyo, Isabeau en Kenji) ook de namen van het jaar zijn…”

De top 101 werd bepaald door 9 miljoen (wie doet daar nou aan mee? nou ja, half Nederland dus!) stemmen die de afgelopen maand op ruim 12.000 baby’s zijn uitgebracht. Geniet mee van een overdaad aan Jay-namen (Jay J, Jaycie), prachtige samenstellingen (Lisa Marie, Mike-Valentijn) en maar liefst vier Keano’s.

Aaron
Abdel Aziem
Alejandro
Amy
Bart
Bas
Bram
Brian
Britt
Caithlynn
Casijn
Charissa Alisha
Daan
Damiën
Daymon
Dean
Desley
Devin
Dianne
Divyno
Donna
Dylan
Dylano
Dyon
Elijah
Emily Catharina
Evi
Finn
Finn
Gabriel
Gizem Sude
Isabeau
Isabella
Isabelle
Jade
Jaimie Lex
Jamie
Jaslynn
Jason
Jay J
Jaycie
Jayden
Jef
Jenaily
Jeremy
Jiri
Jolie
Jordan
Jordy
Joshuah
Jule
Kaan Tugra
Keano
Keano
Keano
Keano
Kenji
Kyara
Kyo
Lars
Levi
Lisa Marie
Lois
Lucas
Luna
Marissa
Marit
Mark
Mart
Martijn
Maylin
Michelle
Mike-Valentijn
Myrthe
Nadine
Nicole
Nikki
Nina
Noah
Noémi
Owen
Rivano
Rosalinde Marie
Santino
Santino
Sara
Sarah-Lynn
Sebastiaan
Sem
Sem Julian
Shane
Sharif
Sidney
Stefano Sander
Steffie
Stella
William
Wouter
Zidane
Ziyana

15 antwoorden op “Kyo is ‘Baby van het jaar’”

 1. 9 miljoen???? Zouden dat echt unieke stemmen zijn of hebben er wat opa’s en oma’s zich een muisarm zitten klikken?
  Jenaily en Divyno zijn ook echt juweeltjes! Sowieso een groot deel van de namen voldoet wel aan de verwachtingen zeg maar.

 2. Stefano Sander? Serieus????!!!! Deze persoon heeft écht teveel GTST zitten kijken.

 3. Niet geheel verrassend een over het algemeen erg ordinaire rij namen. De positieve uitschieters zijn wat mij betreft Rosalinde Marie en Casijn.

  Persoonlijk valt mijn mond open van de combinatie Jaimie Lex, allereerst omdat ik me meteen afvraag hoe Jaimie nou uitgesproken dient te worden (jaaimie, djaaimie of toch gewoon djeemie, hoewel dat niet logisch is met deze spelling). Daarnaast ook gewoon de combinatie het mooie en toch meestal vrij stijlvolle Lex, met het nogal ordinaire Jaimie (hoewel ik moet toegeven een zwak te hebben voor Jamie, ik zou hem nooit geven maar toch)

  Andere juweeltjes zijn Daymon, Divyno, Jenaily en Santino (2x). En uiteraard de combinaties Charissa Alisha (waar ik mijn tong mee in de knoop krijg) en Mike-Valentijn (een mooi bewijs van waarom Valentijn dankzij GTST iedere stijl verloren heeft).

 4. het vooroordeel bevestigd…wat een hoog _y- gehalte weer..

 5. Er zitten echt wel een paar leuke namen tussen, maar die vallen nauwelijks op in het ordi-geweld…

 6. Je kon via internet 5 keer gratis stemmen per dag, dat verklaart waarschijnlijk de vele stemmen…

  Ik vind er niet echt veel leuke namen bij zitten. Rosalinde Marie vind ik prachtig, Stella en Noémi zijn ook wel leuk, maar verder… inderdaad veel J- en -y namen, jammer!

 7. Ik vind Casijn een erg mooie naam (voor een jongen?), en Luna, Jolie en Nadine. Verder zitten er nog wel een paar mooie namen tussen, maar de meeste vind ik toch echt vreselijk.

 8. Niet alleen wordt er GTST gekeken ook de Phaffs zijn populair te zien aan vier Keano`s en een Kenji. De rest van de namen vidn ik trouwen s ook erg “phaffs” proef zeg maar….De dames zouden ook zo voor Kyo en Jaycie kunnne kiezen toch?
  Ik vind het verder een -voor mij iig- inspiratieloos rijtje al is Casijn een zeer leuke uitzondering hierop!

 9. Baby van het jaar deelneemster Sara is de dochter van Jeroen en Diana. Zij hebben ook meegedaan aan Babyboom.

 10. Ik heb ook heel vaak gestemd, op Sara (inderdaad dochter van Jeroen en Diana) welteverstaan. Ik vind het wel een heel leuk idee, zo’n verkiezing, maar uiteindelijk vind iedereen natuurlijk van zijn of haar eigen kind dat het dé baby van het jaar is en kan een jury dat niet zo bepalen.

 11. De leuke namen zijn Luna, Nina, Isabelle (liever Isabel). Bij de jongens zitten er ook een paar “normale” namen tussen.
  Het toppunt vind ik wel Stefano Sander…..!

 12. Jeetje.. Stefano Sander. Dan ben je toch wel echt heel diep gezonken. Of een enorme fan van Goede Tijden Slechte Tijden.

  En inderdaad een heel hoog Pfaffs-gehalte.. maar dat had ik al verwacht. Keano is erg populair de laatste tijd. Kenji komt ook steeds meer in trek.

 13. De verkiezing is gebaseerd op heel veel stemmen op een niet eerlijke manier verkregen.Het doel is zieke kindertjes steunen.Naar mijn idee schiet het zijn doel voorbij.De jury (Bridget,Winston)zijn bekend maar niet proffesioneel.Dus is de juiste baby gekozen ???Ik denk het niet.Beter als er een vakjury aanwezig was bijv:van een Modellenburo.

 14. Bridget en Winston waren niet de enige juryleden. Ook de bladmanagers van WIJ jonge ouders en Prenatal waren juryleden. Die kiezen natuurlijk het beste modelletje voor hun blad. Ik had liever Lars zien winnen, maar Kyo is mijns inziens een terechte winnaar.

 15. Hee !
  Ik ken de ouders van Sem julian ,
  en ik snao eigenlijk niet waarom er zo’n gezeik is over die namen. Laat elke ouder toch zelf weten hoe hij/zij zijn kind noemt.
  dus hou ff op met dat namen gedoe.
  Elke naam is leuk 🙂

  xx

Reacties zijn gesloten.