Legal Match

Op diverse forums kwam ik een familiebericht uit de NRC van afgelopen zaterdag (5-12-2009) tegen. Hierin kondigen Edmond en Pauline Match de geboorte van hun dochter Legal aan.

‘Legal Match’ klinkt als een duister letselschadebureau, niet als een naam voor een echt mens. Match is niet eens een bestaande achternaam in Nederland – het kunnen natuurlijk vers geimmigreerde NRC-lezers zijn. Maar nog voordat ik hier mijn verbazing kon komen uitspreken, veegde een lezer van het Vivaforum het broodje aap al van tafel.

Marjolein73: “Rolde ook van mijn stoel, maar vermoed dat het een advertentie”dingetje” is van Pauline Edmond die kennelijk haar advocatenbestaan aan de wilgen heeft gehangen en nu bezig is om een interim-bureau uit de grond te stampen en wanhopig op zoek is naar interim-juristen, interim-banen en vooral niet wil toegeven dat het een eenmansbedrijf is.

Adres op de legalmatch-site is namelijk gelijk aan dat van haar advocatenbureau en daar zit een Pauline Edmond… en heetten de liefhebbende ouders van kleine Legal Match niet Edmond en Pauline Match? Als je zo aan je klanten moet komen, dan spoor je ook niet helemaal, maar da’s mijn mening maar.

Toch een beetje jammer, ik hou wel van een mooie foute naam 🙂

3 antwoorden op “Legal Match”

  1. Ha, wat een bericht! Ik vind het ook wel een redelijk ‘kansloze’ manier van marketing en daarnaast denk ik niet dat het ‘legal’ is om een verzonnen kind aan te kondigen in het NRC.

  2. Nog een beetje verder Googelen laat zien dat deze mevrouw soms Pauline Edmond heet, maar ook soms Anna Pauline Arends, getrouwd met Edmond Gevearts. Wie het nog snapt mag het zeggen.

Reacties zijn gesloten.