Little Miss Kwakoe en de unieke namen

Zulema Themen is Little Miss Kwakoe 2013
Zulema Themen is Little Miss Kwakoe 2013 (foto: Little Miss Kwakoe Facebook)

Little Miss Kwakoe is zo’n beetje de meest gewilde titel voor een gemiddelde tienjarige in Amsterdam-Zuidoost. Dit jaar won Miss Zulema.

De winnares van de missverkiezing krijgt een bescheiden geldbedrag, maar het zijn vooral de eer en status die tellen. Er is voor een meisje uit de Bijlmer niet zoveel gelegenheid je talenten voor een groot publiek te etaleren.

Veel oefenen

In de weken die vooraf gaan aan de grote dag, moet er dagelijks geoefend worden: dansen, de catwalk, gedichten voordragen, hoe je de jury beantwoordt.

Vaak draagt de hele familie bij aan de financiering van de benodigde galajurk, kleding voor de vrijetijdsronde en voor de traditionele koto (Surinaamse feestjurk).

 Winnaressen en deelneemsters Little Miss Kwakoe

De verkiezing werd dit jaar voor de elfde keer gehouden. De deelneemsters hebben over het algemeen heel bijzondere namen!

 • 2013: Zulema Themen, Angelina Petalo, Chevaney Redout, Cheyenne Piqué, Deshenitcia Mijland, Esmiralda Limon, Faith Filè, Vacarra Foort, Xharoni Deekman
 • 2012: Megan van Berkel, Destiny Ufer, Channel Richards
 • 2011: Gina Louise
 • 2010: ?
 • 2009: Jhomaryel Prade
 • 2008: Desteny Meston
 • 2007: Sharoon Vlijter
 • 2006: Jamy Evans, Lavon Vliet, Elynoska Martina
 • 2005: Chantay Naarden
 • 2004: Erroly Dodson, Umayma Weekers, Venjelij Mijnals
 • 2003: ?

 

13 antwoorden op “Little Miss Kwakoe en de unieke namen”

 1. Deshenitcia, Vacarra, Xharoni, Channel, Jhomaryel, Elynoska, Venjelij. Heeft iemand de scrabbledoos laten vallen?

 2. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik vind Umayma wel leuk klinken. En vrij eenvoudig gespeld 🙂

  1. Ik vind ‘m ook leuk! Doet me wel een beetje denken aan umami (1 van de vijf basissmaken), maar desondanks een leuke klank.

  2. Umayma (in Nederland meestal als Oumaima gespeld) is een van de weinige ‘legitieme’ namen in dit rijtje. Het is een islamitische naam die afgeleid is van ‘umm’, het arabische woord voor ‘moeder’. Umayma is daarvan afgeleid koosnaampje, dat letterlijk ‘moedertje’ betekent. De naam wordt gegeven in de hoop dat het meisje later een goede moeder wordt.

 3. Doet me denken aan de eerste aflevering van ‘kleine baby’s, grote zorg’. Waarin een moeder haar dochter de naam ‘Divangellys’ geeft, maar eerst even in haar telefoon moet kijken hoe het ook al weer gespeld moet worden…

 4. Dit zijn namen die heel leuk zijn bij kleine donkere (Antilliaanse) meisjes, maar héél ordinair zijn zodra je ze aan een blond kindje geeft. Raar maar waar.

 5. Ik vind Umayma ook leuk maar dan inderdaad voor Marokkaanse meisjes. De rest van de lijst is totaal mijn smaak niet.

Reacties zijn gesloten.