Vlaams gezin kan geen genoeg krijgen van Ty-namen

Zesde kind in een gezin vol Ty-namen
Zesde kind in een gezin vol Ty-namen (foto: nieuwsblad.be)

Bij een Vlaamse gezin werd een paar weken geleden het zesde kind geboren. Ze dragen allemaal Ty-namen.

Dank voor de tip, Sill!

Voor mij heeft Ty vooral een hoog Move That Bus! gehalte (die Ty heet eigenlijk Gary Tygert Burton), maar deze familie heeft de Ty-naam tot hogere kunst verheven.

Zes Ty-namen

Sébastien Thuillier (27) en Stéphanie Louchaert (24) uit Oostnieuwkerke borduurden voor hun eerste kind voort op de naam van Stéphanies broer, Tyvano, en hielden daarna niet meer op.

 1. Tyziano (7)
 2. Tyana (5)
 3. Tymaya (4)
 4. Tyardo (3)
 5. Tyson*
 6. Tyago (0)

Moeder Stéphanie vertelt in Nieuwsblad.be dat de meeste van haar kinderen een ‘absoluut unieke naam in België’ hebben. Dat wil ik graag geloven!

Ty-namen in Nederland: Tycho en Tyra

Van de Belgische situatie heb ik niet direct een overzicht, maar van de Nederlandse wel. Er is een enorme stijging van ty-namen te zien sinds 2000. Ty-jongensnamen komen door hun stoere klank veel vaker voor dan ty-meisjesnamen.

De meest voorkomende ty-jongensnamen (> 50 keer totaal, vet is > 250 keer): Ty, Tyas, Tycho, Tygo, Tyler, Tymen, Tymo, Tymon, Tyrell, Tyrese, Tyron, Tyrone, Tyson

De meest voorkomende ty-meisjesnamen (> 20 keer totaal, vet is > 50 keer): Tyana, Tyara, Tyche, Tyeisha, Tunke, Tyra, Tyrza, Tytsje

Nog meer Ty-baby’s

Hoewel de kleine Tyago pas een maand oud is, denkt het gezin al aan uitbreiding: “Ik zeg geen nee tegen nog een.”

Er zijn nog genoeg Ty-namen over, vinden de ouders: “Ik krijg het altijd wel voor elkaar een nieuwe naam te verzinnen. Geen probleem.”

Ik gok op Tyffany of Tylano voor het zevende kind. Jullie?

18 antwoorden op “Vlaams gezin kan geen genoeg krijgen van Ty-namen”

 1. Zo te zien zijn ze jong aan kinderen begonnen! De namen kunnen mij echt niet bekoren. Te veel van hetzelfde en ze willen te graag ‘YOUNEEK’ zijn.

 2. Voor het 7e kind gok ik op Tyrone (naar het nummer van Erykah Badu) en voor een meisje een ouderwetse naam unycq gespeld: Tyne. Of voortgeborduurd op de naam van de oom van de kinderen: Tyvany.

 3. Brrr het klinkt allemaal erg goedkoop,sorry. Ik ben niet zo van de -ty namen.

 4. Iets als Tyfoon?

  Sorry, ik word een beetje melig van zo’n rijtje namen. Wat een geknutsel…

 5. Ik vind de namen persoonlijk ordinair en goedkoop.

 6. Hoewel de spelling allemaal Ty- is, zal de uitspraak neem ik aan toch verschillend zijn. Tyson (bij mijn weten de enige min of meer bestaande naam) is in goed Nederlands Taai-sun, maar Tyziano lijkt me eerder Tie-zjano en Tyardo dan weer Tjardo.

  Goed, genoeg nuttig bezig geweest. 😉 Voor nieuwe kinderen ga ik net als Door voor Tyrone (guilty pleasure) en voor een meisje dan Tyrese. Liefst een tweeling natuurlijk.

  1. Oh, Tyrese, dat vind ik nog best een mooie. Heel vrouwelijk (ondanks de ordinaire Ty-).

 7. De Ty- is nog niet eens het probleem, de letters die ze erachter plakken maken het vreselijk. Als die kinderen nou Tyler, Tyrone, Tycho en Tyson hadden geheten was het een stuk minder erg geweest, maar volgens mij hebben de ouders gewoon een aantal letters gekozen en die in willekeurige volgorde achter de Ty geplaats.

 8. ik ken een gezin in belgie uit Turnhout die hebben zes jongens met een X erin en drie letters , Max, Xem, Axl, Lex, Dex, Six

 9. Hallo, k ken een gezin in belgie uit Turnhout die hebben zes jongens met een X erin en drie letters , Max, Xem, Axl, Lex, Dex, Six

Reacties zijn gesloten.