Lucas en Emma zijn de populairste voornamen van 2012

Lucas is al jaren een populaire jongensnaam – net als top 20 namen Luuk en Luca! – maar staat sinds het afgelopen kwartaal (weer) op de eerste plaats.

Bij de meisjes houden klassiekers Emma, Julia en Sophie hun top-3 positie vast.

In de rest van de lijst is niet zoveel verandering te bekennen: hier daalt eens een naam, daar stijgt er eens een, maar er zijn in tegenstelling tot het afgelopen jaar geen plotselinge ‘klappers’ als Levi, Jayden en Saar.

Evi, Evy, Evie

Wel in de gaten houden: Evi. Deze naam is supersnelstijgend, maar dat valt niet zo op omdat de andere spellingen (Evy en Evie) niet in de top 20 staan. Gecombineerd zouden ze zeker de top 10 bereiken. Zie ook: Sara + Sarah + Saar (allen in de top 20!)

Populairste babynamen 2012 (eerste kwartaal)

rang meisjes jongens
1 Emma Lucas
2 Julia Daan
3 Sophie Sem
4 Anna Milan
5 Lynn Thomas
6 Isa Luuk
7 Lotte Lars
8 Fleur Levi
9 Lisa Bram
10 Sara Finn
11 Lieke Thijs
12 Eva Jayden
13 Saar Ruben
14 Tess Tim
15 Noa Stijn
16 Anne Julian
17 Femke Jesse
18 Evi Mees
19 Sarah Noah
20 Sanne Luca

Bron: Sociale Verzekeringsbank 2012

124 antwoorden op “Lucas en Emma zijn de populairste voornamen van 2012”

 1. Ik vind het best grappig dat ik bijna niemand ken met een top 10 naam.

  Mijn favorieten zijn Mees en Levi

 2. Nou ik ken er meerdere!! Ik ken eingenlijk van alllemaal wel 1 minimaal.
  Wel jammer sommige vind ik wel leuk zoals Sarah

 3. Lucas vind ik veel minder leuk dan Lukas. Emma erg mooi, maar idd té populair. Luuk en Luca zijn leuk, al zie ik liever Luka. Julia erg mooi, té popi. Sophie super, maar toch liever Sofie. Levi en Saar zijn erg leuk, al zou ik nooit voor Saar durven te gaan. Evi en Sara vind ik ook super.

  1. Dat ben ik met je eens: Lukas vind ik een mooier woord dan Lucas.

  2. Hou jij toevalig van de ‘k’ en niet van de ‘c’

  3. Mijn zoontje heet lukas.. Vond ik ook mooier dan lucas.
   Heb er ook geen moment spijt van gehad 🙂

   1. Hier ook een zoontje Lukas, prachtig met een K! Jammer dat mensen in onze omgeving het stug met een C blijven schrijven 🙁

  4. Mijn zoontje heet luka met een k dus…heel blij mee! Waarom mensen dat altijd uitspreken als loeka is mij een raadsel…

 4. Emma blijf ik super vinden, jammer dat ie op nummer 1 staat…..

  1. Waarom jammer? Het is gewoon een supernaam. Wordt in het buitenland ook altijd erg mooi gevonden. En hee, je dochter blijft niet eeuwig op school. Het geeft niks dat er een paar anderen daar ook zo heten. De wereld daarbuiten is groot. Heel groot.

   1. Wel hoor, mijn man heet Martijn en is uit 1977, hij vindt het vreselijk dat er zo veel Martijns om hem heen zijn. Hij hoort de naam zo vaak en het gaat ook wel eens zo van “hallo, ik ben Martijn”, “oh dat is grappig, ik ben ook Martijn”, “oh dat is makkelijk onthouden, ha ha ha”. Maar eigenlijk is dat helemaal niet leuk.

    Ik zou altijd voor een naam gaan die niet al jaren in de top 10 staat of zo. Maar ook niet voor iets heel aparts hoor.

 5. Uit het jongenslijstje vind ik eigenlijk alleen Daan écht leuk.
  Voor een meisje: Sophie, Emma, Julia en Sarah (inderdaad: lekker klassiek ;-))

 6. Met kinderen in groep 1 en groep 4 en werk op een BSO komen vrijwel alle namen voor in mijn omgeving. Opvallend: Evi, Lisa (mooi!) Finn en Mees nog niet gespot.
  Het valt me op dat namen uit het lijstje ook nog eens erg op elkaar lijken (Zoals Luuk, Lucas en Luca en Sara, Saar en Sarah). Eigenlijk blijft er maar weinig variatie over…

 7. de naam die wij voor ons 2e kindje in gedachte hebben staat niet meer in de top 20 yeah 🙂 nou ja, tis maar een moment opname.

 8. Ik heb dat trouwens ook, dat ik bijna niemand ken met een top 10 naam,

 9. Emma is eigenlijk mn lievelingsnaam ook al kan Saar, Tess en Lynn er ook mee door 🙂

 10. Sophie en Lieke vind ik wel leuk, net als Eva en Noa maar zij komen niet in aanmerking voor een eventuele dochter.
  Finn, Jesse, Mees en Ruben vind ik wel erg leuk voor een jongen en staan op mijn lijstje. Lucas, Daan en Thomas vind ik ook nog wel mooi klinken.

 11. Ken een Lucas met een zusje Emma.
  Het blijven mooie namen, al zou ik er zelf niet voor kiezen.Te populair, maar goed al die uunieckcu namen zijn ook zo vermoeiend.

  Ik hou niet van gezochte namen, Mijn buurvrouw vertelde de naam voor haar toekomstige kind….
  “Goh, eh apart……,Hoe schrijf je het?”
  Mijn buurvrouw in alle ernst: “Dat weet ik nog niet, ik denk…..”
  En ze spelde een heel bijzondere naam, met een Sh, terwijl de uitspraak een ch doet vermoeden, een trema op de eind i, waardoor de naam heel anders uitgesproken, zou moeten worden, dan zij zelf nu doet………Tja leg dat maar eens uit, als je later groot bent.

  1. Haha! Leuke reactie, Suzanne. Enneh… wat een mooie naam heb je trouwens. 😉

 12. Wij hebben zelf toch voor Emma gekozen, ik ken niemand uit mijn directe omgeving met de naam Emma en zelfs op de KOV is ze de enige Emma….vond Isabelle ook erg mooi, maar die hoor ik dus vaker (staat nog niet eens in de lijst maar wel Isa). Feline en Fiene hoor ik ook vaak, maar staan beide niet op de lijst. Maar houd nou eenmaal van klassieke namen onze zoon heet Berend. Maar mocht er ooit een 3e komen dan hebben Isa(belle) en Pepijn erg mijn voorkeur…

 13. Ik vindt emma een leuke naam en lucas ook wel een beetje er zitten twee kinderen in mijn klas die emma heten

 14. Als ik het zo lees komen de jongensnamen met andere websites ook veel overeen met populariteit. Bij de meisjesnamen zie ik nogal wat verschillen, Lynn vind ik persoonlijk een leuke meisjesnaam!

 15. Wij twijfelen tussen Isa en Jula (zonder i) Graag jullie mening,

  1. Ik ben dan voor Isa. Juist omdat je anders altijd uit moet leggen dat het Jula-zonder-i, Jula-met-een-j (in plaats van y) en Jula-met-een-l (in plaats van n) is.

  2. Bij mij in de buurt woont een gezin met 3 dochters: Noa, Isa en Jula. Toevallig dat jullie (bijna) dezelfde combinatie bedenken. Overigens heeft die Jula geen last van verkeerde spelling of uitspraak van haar naam! Ik vind zowel Isa als Jula een leuke naam, maar Jula net iets origineler dan Isa, maar dat is uiteraard persoonlijk.

   1. Vind Jula wel een leuke aparte naam en niet zo moeilijk om te schrijven, ik denk niet dat je veel problemen zult krijgen met vragen over hoe je het schrijft, lijkt mij wel duidelijk. Maar het ligt er wel aan hoe je het uit gaat spreken. Is het Juulaa of Joelaa, bij het laatste zou dan de verwarring kunnen optreden met een “Y”

    Is wel wat anders, maar onze hond heet Utah(uitspraak Joetaa) naar de amerikaanse staat en dat wordt door mensen altijd als Jutta geschreven en meteen een meisjesnaam van gemaakt, terwijl het toch duidelijk een reu is.

 16. ik ken een emma, julia, sophie, anna, lotte, sara, sarah, lisa en 3 eva’s
  en bij de jongens ook een paar.

 17. Grappig: mijn 15 jarige dochter heet Emma. Haar Grote Liefde, een 6-jarige Toller die al van pup af aan bij ons woont, heet Lukas. 🙂

 18. Overigens: toen ik mijn dochter 15 jaar geleden Emma noemde, verklaarde bijna iedereen me voor gek: “Zo’n ouderwetse naam, dat wil je je kind toch niet aandoen?!” Maar ik vond het gewoon een mooie, Hollandse naam. In die tijd was het erg populair om je kind naar een van de hoofdrolspelers van The Bold And The Beautiful te vernoemen. Zo heeft ieder zijn voorkeur. Ik geloof trouwens dat niet lang daarna Emma al in de top 10 stond. Volgens mij was dat te danken aan Richard Kraijchek (of hoe schrijf je dat), die een halfjaar na de geboorte van mijn dochter ook een dochtertje kreeg dat hij Emma noemde.

  1. Kan je nagaan wat ik te verduren had met mijn “omanaam” (grapje mam). In mijn geboortejaar (1974) waren er maar 26 Emma’s, in 1984 nog pas 50, in 1994 al 350 en in 2003 (het hoogtepunt) 836. Vorig jaar waren het er nog altijd 726!

   Populariteit meisjesnaam Emma in Nederland

   PS Emma Krajicek is van maart 1998, best mogelijk dat zij de populariteit van die toch al zeer vaak voorkomende naam à la Sem de Buisonjé een extra zetje heeft gegeven!

   1. Fleur en Lotte loopt lekkerder, eerst de korte naam en dan de lange en ook nog eens op volgorde.

 19. Wij hebben onze dochter twee jaar geleden Annabel genoemd. We zaten te twijfelen tussen Annabel en Sophie, maar ik ben blij dat we niet voor een populaire naam hebben gekozen. We hebben met haar geboorte ook heel veel leuke reacties gehad op de naam.
  Tja, en nu met een tweede op komst moet je opnieuw op zoek naar een leuke naam ….

  @ Jessica: is Lotte of Fleur ook nog leuk als je dochter volwassen is?

  1. Wat grappig, wij hebben twee jaar geleden ook heel lang getwijfeld tussen Sophie en annabel- en voor de laatste gekozen. Wij zijn daar ook helemaal tevreden mee!

 20. lucas en emma zijn mooie nammen maar luca ook
  dus
  1 emma (meisje)
  1 lucas(jongen)
  2 luca(jongen)

  1. Wij hebben drie dochters met de namen Robin,Luca en Nina, Robin voor een meisje hoor ik nu steeds vaker was 18 jar geleden ook geen voorkomende naam, en Luca voor een meisje ben ik nog nooit tegengekomen

   1. Het 2e dochtertje van Alwien Turner (o.a. Rozengeur en wodkalime) heet ook Luka (Luka Liv Finn om precies te zijn)

   2. Een meisje van mijn vorige school heette ook Luca (geboren in 1992/1993). Daarvoor kende ik de naam ook alleen als jongensnaam, aangezien een jongen van mijn basisschool zo heette (met de spelling Luka). Ik was heel verbaasd bij het horen van haar naam destijds, maar toen ik ging Googlen kwam ik erachter dat de naam ook wel aan meisjes werd gegeven.
    Toch associeer ik de naam nog steeds meer met jongens dan met meisjes. Zeker aangezien het ooit als jongensnaam begon en er over het algemeen meer jongens zo worden genoemd dan meisjes. Als meisjesnaam vind ik hem ook prima kunnen, maar toch zal ik bij de naam Luka/Luca eerder aan een jongen denken.

   3. Luca is een italiaanse jongensnaam…wellicht dat het daardoor komt? 😉

 21. hallo

  wij zijn in verwachting van de 2e en hebben nogal moeite met een leuke meisjes naam kiezen.
  we zitten te denken aan
  richelle
  danisha
  chayenna
  onze zoon heet jayden
  wat vinden jullie van deze namen?

  1. Ik vind jouw naam erg mooi, mijn dochter heet namelijk Roxana, lijkt er op.
   Van de door jou genoemde meisjesnamen, vind ik Richelle het leukst.
   Maar doe er dan wel een tweede naam bij, is makkelijker met de post.

   De naam Jayden(amerikaans) betekent; God heeft verhoord/dankbaar.
   Meisjesnamen met dezelfde betekenis zijn; Ximena(portugees)God heeft verhoord
   Shakira bet. dankbaar
   Misschien een suggestie voor passend bij Jayden.

  2. Sorry hoor maar al die namen grenzen aan kindermishandeling..

   1. @anoniem
    Misschien heb jij zelf ook wel zo’n naam, die verband houdt met kindermishandeling, omdat je jezelf anoniem noemt!

   2. Slaat idd nergens op!
    richelle vind ik ook een supernaam trouwens 🙂
    Stoer en meisjesachtig!

 22. Wij verwachten eind oktober ons eerste kindje en hebben al 2 jaar zowel een jongensnaam als meisjesnaam in gedachten. Beide staan totaal niet in de lijst, zelfs nog niet in de top 50 / 100 op de meeste websites 😀 Ze zijn niet uniek of iets dergelijks (ze zijn amerikaans / engels) dus het verbaasd me wel, maar we zijn wel blij dat niet iedereen zometeen hetzelfde heet als onze spruit. Niet dat het uit zou maken, maar toch 🙂

  1. Ja ik kan mij voorstellen, dat je blij bent met een aparte naam voor jullie kindje. Maar het kan zomaar een populaire naam worden, als een bekende nederlander of televisieserie, die naam gaat gebruiken.

   Zelf heb ik dat meegemaakt met de naam van mijn dochter: “Roxana” wel niet helemaal dezelfde naam, maar toch nadat nummer “Roxanne” van The Police een hit werd, kwam de naam toch meer in de populariteit en helaas niet altijd ten goede. Heel veel erotisch getinte zaken kwamen met deze naam.

   Later kwam de zanger Andre Hazes met die naam voor zijn dochter-Roxeanne- en was de naam opeens heel populair geworden.

   Hoop voor jullie, dat dit niet gebeurt. Succes.

 23. Ik vind het ook wel interessant dat sommige namen al heel oud zijn, Mijn oma en de vrouwen daarvoor hadden ook de naam Anna, en ik ken veel oudere vrouwen van rond de 60 die Julia heten.
  Soms vraag ik me wel eens af welke namen uit vroeger tijden toch zo in elkaar zitten dat ze ooit nog eens de populairiteitslijsten gaan halen.Kennen jullie nog namen uit bijvoorbeeld de Anna categorie, namen die omas al droegen maar die misschien ooit nog wel eens hip gaan worden?

  1. Ik kom eigenlijk alleen maar op de naam van mijn moeder uit; Helena, roepnaam Lena, Misschien de naam van een tante Clara?

    1. Fien, Cato, Antje, Jans, Marie, Maria, Lena, Sien

     Kees, Piet, Jan, Ties, Wim, Chris
     En pas geboren in mijn omgeving: Bijs.

 24. Vind Daan voor een jongen en Anoek voor een meisje.
  Maar ik kies liever voor buitenlandse namen vind ik mooier.
  Heb zelf ook niet zo Nederlandse naam

  Welke namen ik mooi vind
  meisjes
  – Saloeka
  – Ryanna
  – Talitha

  Jongens
  – ithai
  – Yeal
  – Dwane

 25. hoi allemaal,
  Mijn kleine achternichtje heet Kishaya ,persoonlijk vind ik dit een prachtige naam.(oma is indiaanse)Haar tweede naam is Munayqui uitspreken als moe-nai -ki .
  onze dochter heet Nina (1984) en onze zoon heet Kaj (1986) de vernoemingen naar de opa’s en oma’s zal ik jullie besparen (erg oude namen) Ik krijg nog steeds te horen dat onze kinderen mooie namen hebben.

  1. In de traditie van vernoemen naar familieleden, zijn dit natuurlijk mooie namen. Maar ik zie bij deze namen een kindje met een getinte huid. Vind het absoluut niet passen bij een blond kind, met al of niet krullend blond haar.
   Bij de meeste hollandse kindertjes vind ik(persoonlijk)een nederlandse- franse of engelse naam beter passen.

 26. Jongens:
  – Ruben
  – Daan
  – Guus
  – Hugo
  – Teun

  Meisjes:
  – Marie
  – Eva
  – Floor
  – Roos
  – Fien

  (Staan in willekeurige volgorde)

  1. En ik vind ook voor een meisje Elin mooi en voor een jongen Felix.

  2. En voor een jongen Judas (Nederlands uitgesproken) en voor een meisje Fauve.

 27. Ik vind het ook wel opvallend dat de naam Marie weer steeds meer voorkomt. Mijn oma haar naam was Marie, en wij brachten het ook altijd wel in verband met een ouwerwetse oma naam. Maar onlangs is er hier in de buurt ook een meisje geboren met de naam Marie. Dat is dus ook een naam die weer helemaal terug komt denk ik. Ik zie hem ook nog wel flink stijgen, de naam Marie, of straks misschien als varriant Marrie.

  Iris vind ik overigens ook een prachtige naam, die staat er niet in zie ik, in de top 20.

  1. Ja grappig hè, dat ‘ouderwetse’ namen weer terug komen. Ik ken twee meisjes, pas geboren, genaamd Iris en Fenna. En ook een peuter die Laura heet. En een vrouw van net 40 met de naam Marie. Mijn oma’s heetten Trijntje en Lenie. Nu zouden de opties Leni en Tine best kunnen, toch?

   1. Leni heb ik volgens mij al bij de bekende baby’s gezien!

 28. hoeveel Ea ’s zijn er ? ik ben precies de enigste Ea op de wereld ! , kan iem. me dit zeggen

 29. moet zeggen dat ik de namen die ik hier hoor allemaal afgezaagd vind!! Yula en Ea vind ik de enige leuke namen die ik tot nu toe hier geschreven heb zien staan, de rest zijn eigenlijk gewoon best zielig , de halve wereld heet Emma, Lukas, Lucas enz enz… En marie is ook mooi, maar omdat indd mijn oma zo heette! en kischaya of zoiets met die 2de naam erbij is al helemaal zielig! sommige mensen willen te Apart wat dus op den duur zielig word /is! mensen gaan het afkorten en wat blijft er nog van de naam over ??? kis of shaya .. ben zelf ook druk op zoek, en waar ik mee kom staat niet eens in de tot 10/20/50/100/200 maar moeilijk zijn ze niet. kort maar krachtig!! sorry van mijn bericht die voor sommige misschien beledigend is. maar naar mijn menig is het nu eenmaal zo! kom zelf is met wat dan het te vernoemen naar de dochter of zoon van bijb piet paulusma of weet ik veel wie!

  1. Het zijn de allerpopulairste namen, dus eigenlijk per definitie afgezaagd. Hip zijn ze niet, want inmiddels veel te mainstream, en origineel natuurlijk al helemaal niet, als ze dat ooit al geweest zijn.

   1. Maar dat ligt dan aan de ouders. Ik kan er niks aan doen dat mijn ouders me Emma hebben genoemd. Maar zei zeggen dat het toen een ongebruikelijke naam was, maar dat een half jaar daarna een bekende schrijven of zo een dochter kreeg die ze Emma noemde. Ik vind Emma opzich wel een leuke naam, maar het komt inderdaad wel erg veel voor. Ik ken zelf ook een paar mensen die Emma heten.

 30. Wat vinden jullie van Fabiënne of Robyne voor een meisje?

   1. Ik zou Robyne wel anders schrijven.
    Robine of Robijn.

 31. wij hebben nu 3 dochters, merel, noortje en jasmijn. we verwachten ons 4e kindje, weten niet wat het wordt, maar hebben moeite met een leuke naam, zowel voor een jongen als een meisje, iemand een goed idee?

  1. Het is altijd moeilijk om een leuke naam te vinden, die bij de overige namen past. Voor een meisje zou ik Amber er wel leuk bij vinden passen. Voor een jongen Finn, dit is een korte maar krachtige naam.
   Een vriendin van mij heeft een dochter en haar naam is Tinka, vind ik er ook wel leuk bij passen.
   Maar ga gewoon nog even lekker op het internet alle namensites doorlezen, vast wel dat je iets leuks tegenkomt.
   Succes!!!!!

  2. Ik dacht ook aan Amber. Of misschien Tamar?

   En voor een jongen: Thomas, Boyd, Lucas, Daniël, Robin, Sascha.

  3. Of misschien Fiene of voor een jongen Samuel? Maar je moet vooral kiezen wat JIJ leuk vindt en niet wat andere leuk vinden, hoor!

   1. Fiene klinkt goed inderdaad! Voor een jongen misschien Bram?

 32. Maar wat is zielig? Ik vind het zieliger als je een aparte naam kiest omdat je perse niet iets wilt wat een ander heeft, en dan uiteindelijk een naam gaat kiezen die je misschien ook niet mooi vind. Maar hem puur kiest om anders te zijn. Het is toch mooi als jij een naam als Emma prachtig vind en lak hebt aan het feit dat hij al zo veel gegeven is.
  Plop jij schrijft over Yula, maar dat is hier ook een naam die over populair is. Mijn dochter heeft 4 Yulas in de klas en nog 1 Djula erbij. Maar geen enkele Emma.

  1. Wow, 4 Yula’s in de klas?! En nog een Djula erbij.
   Ik wist niet dat die naam zó populair is.

 33. Bij ons is de naam Yula, of Djula heel populiar.
  Mijn oudste docher is 7, en mijn jongste 4. Mijn oudste dochter had toen ze op de peuterspeelzaal zat, ze zit nu in groep 4, al een Djula in de klas. Dus het is nog niet eens de hele jonge generatie van babys en peuters met de naam, maar ook al oudere meisjes van 7 a 8 hier in de omstreken.

  Soms vind ik het een heel raar iets. Net of er opeens een gooi wordt gedaan van een naam die opeens heel populair gaat worden.
  mijn oudste dochter heet Sophie, ook razend popülair, maar toen ik hem koos, had ik die naam gwoon uit een namenboekje uit de bibliotheek, in onze omgeving kwam ik hem nergens tegen, kende niemand met die naam, niet op het werk, niet in de familie, vriendengroep en noem maar op, toen ik mijn ouders belde hoe onze dochter heette, hadden ze zoiets van Hoe? Net of ze de naam ook nog nooit gehoord hadden en eraan moesten wennen. Maar mijn moeder was uiterst verbaasd dat ze na onze dochter opeens de naam in de krant tegenkwam, en dan zei ik zie je wel ma.. het is geen vreemde aparte naam. En daarna bleek hij ook superpopulair te zijn, en wij hadden echt zoiets van huh? Want wij hadden werkelijk nooit naar de populiariteitslijsten op internet gekeken, en kennen gewoonweg ook niemand die zo heet in onze omgeving.
  soms vind ik het heel apart dat mensen los van de populiariteitslijsten toch een naam kiezen die ze leuk vinden en die dan nog eens megapopie blijkt te zijn. Soms vraag ik me af, kiezen mensen vanaf die internetslijsten of komt het net als bij ons veel meer voor dat mensen op een naam stuiten die ze heel leuk vinden en dan later zien dat vele die gekozen hebben.

  1. Volgens mij is de naam Sophie vooral ‘booming’ geworden door Sophie Hilbrand. Voordat zij bekend werd, was het volgens mij een relatief onbekende naam.
   Ik weet zelf niet of te voorspellen is welke naam populair gaat worden. Buiten mensen die ineens in de picture komen waarvan de naam opgepikt wordt, zijn er ook trends. Ik ben benieuwd of die trends te voorspellen zijn, dus of bijvoorbeeld een bepaald type naam over vijf jaar de top 10 heeft overgenomen.

   1. lijkt me sterk.. Ik ben 23 en toen ik samen met 110 andere vrouwelijke studenten (mannen heten nooit sohpie dus die tel ik niet mee;)) zaten er 4 sohpie’s tussen. Ook in mijn omgeving ken ik behoorlijk veel sophie’s van mijn leeftijd, maar misschien ligt dat aan de region waar je woont?

 34. Rikkert vind ik opzich een prima naam, gewoon Rick nog leuker, maar dat is mijn persoonlijke mening.
  Ik ben ook benieuwd Anoniem.
  Mijn oma heette Trijntje, en ik ben wel benieuwd of die naam ook weer populair wordt omdat Trijntje Oosterhuis nu ook weer meer op de tv is door The voice.

 35. ik vind emma ook een erg mooie naam, maar wel erg populair ja. ik hou meer van unieke namen, maar dan geen engelse, hele lange, of met moeilijke letters erin 🙂

 36. Mijn dochters heten Lisa en Emma en dat is niet op basis van een lijstje met populaire namen. We hebben gekeken was bij ons past als gezin en onze achternaam! En de combi samen van de namen van de meiden klinkt goed. 4 letters en allebei eindigend op een À. Je kunt maar wensen hebben hè 🙁

  1. Ik ken een Lisa en een Anna, om dezelfde reden gekozen. Het zijn korte krachtige namen, die precies passen bij hun achternaam, die Portugees is en uit drie namen bestaat.

 37. dat is gra¨ppig ik en me man haden laast over jongensnamen omdat we eerst voor jongen cedric wilde doen maar me neefje zo heet en niet doen en ik toen wat namen noemde en opeens Daan zei en dat vond die wel leuk en die staat op 2

  1. jaaa doe Daan. Echt dat is echt een leuke naam. en kijk is aan, ook nog is op de lijst.

 38. IIIIIIIIIHHHHHH. Mijn moeder heet Annelies. Ik vind eigenlijk wel dat,’ Waarom maken wij ons eigenlijk druk om die lijst? Je moet gewoon iets kiezen wat jij zelf wilt. Nouja vind ik eigenlijk. Maar het is ook deels zo. Aisha komt nooit voor. Dat vind ik echt jammer, Ik zie mijn naam ook bijna nooit bij pennen ofso met namen erop.

  1. Als ze een poll zouden maken met de meestvoorkomende meisjesnamen in Amsterdam of andere grote steden, zou jouw naam er zeker in staan.
   Het is een Arabische naam, volgens mij de naam van de jongste vrouw van de profeet Mohammed.
   In de negentiger jaren was er een liedje, met jouw naam als titel, het was geloof ik van een Marokkaanse zanger en werd in het frans gezongen.

 39. Wat vinden jullie van de namen Eben of Ebben? En welke is beter: dubbel-b of 1 b?

  1. Ik vind Ebben klinken als een werkwoord en Eben is voor mij het Duitse woord voor ‘effen’. Je gaat het al gauw met een Duits accent uitspreken.

  2. Ik lees nu pas dat het voor een meisje is. Ik zou er eerder een jongen bij verwachten als ik de naam zag, als ik eerlijk ben.

 40. Ik had niet verwacht dat jayden erin zou staan. Ik kwam er vandaag achter dat ik een zoon draagt en hij zou eigenlijk Jayden ga heten. (ik hou van onbekende namen). Dacht niet dat die populair zou zijn. Maar ben er vanaf gestapt omdat jayden niet past bij achternaam, nu gaat mijn voorkeur erg uit naar jamie. Levi vond ik ook erg mooi,maar helaas hebben mannen ook een mening :-p.
  Mijn eerste zoon heet Dylan (jongen van de zee),.. Als Ariel fan vond ik t prachtig om zown betekenis te hebben. 🙂

  1. Ik dacht dat Dylan eigenlijk god van de zee betekende.

  2. Jayden en alle varianten op deze naam, zijn op het moment erg populair. De meeste voornamen beginnen momenteel met de letter J, dus ik zou hier zeker van afwijken.

   Dylan is een legendarishe het uit Wales en heeft de betekenis; zoon van de zee.
   Een andere mooie naam uit Wales is Morgan met de betekenis; geboren in de zee.
   Volgens mij past deze naam mooi bij Dylan?

   1. Lees net mijn bericht na en ik heb een typefout gemaakt.
    Dylan is een legendarische “held” uit Wales.

 41. Grappig zeg al die reacties over namen. Ik hoorde laatst ook dat de naam Toos weer hip werd! Toch komen er steeds meer rare namen bij hoor.

  Zusje, puk, pip, Mensje en ga zo maar door.

  Mijn kinderen heten Allyssa, Leon en Alex!
  Lekker normaal

  Zou trouwens geen idee hebben hoe ik een 4de zou noemen omdat het er wel bij moet passen. Iemand suggesties?

 42. Mijn zoontje heet Pepijn. Vonden mijn man en ik al jaren een fantastische naam. Nu is de tweede op komst, ook een jongen. En zijn we minder uitgesproken over welke jongensnaam we leuk vinden. Iemand suggesties?

  1. Fabian, Lucas, Joris, Olivier, Antonie, Maarten, Boaz, Floris.

 43. Wij krijgen in januari ons eerste zoontje, en twijfelen nog regelmatig over onze gekozen namen(willen er graag 2) we hebben nu Dean Lucas, Dean word dan zijn roepnaam, wat vinden jullie hiervan?

  1. Allebei superpopulaire namen, realiseer je dat wel. Dean is een echte modenaam, heel tijdgebonden en voelt misschien na een paar jaar wat verouderd. Lucas is vrij tijdloos.

   Maar verder heb ik er weinig op tegen. De combinatie klinkt goed.

 44. Mijn dochter van 7 heet Floor en staat ook niet in de top 20 gelukkig. Ook nooit gestaan trouwens. Mijn zoon heet Max die naam was 12 jaar geleden wel erg popi. Ik vond het gewoon een leuke naam maar opeens werden er alléén maar Maxen geboren.

 45. deze naam is van mezelf ik wil hem graag op de site zeggen omdat iedereen zegt dat het een mooie naam is robin is me zus en wil er ook graag op………………. plaesssss doe het ik wi het heel graag en robin dankje xx alvast bedankt

 46. Ik heb voor een jongensnaam Ivan en voor een meisjes naam senna niet heel apart maar toch orgineel vond milan altijd een mooie naam alleen hoor je die naam nu zoveel dan vind ik het niet meer zo leuk.

Reacties zijn gesloten.