Namen achtling zijn bekend

[update 11-2-09] Alle acht baby’s hebben ‘Angel’ als tweede naam gekregen. Het lijkt er overigens op dat Maliah en Nariah als respectievelijk Maliyah en Nariyah worden gespeld. En dat McCai eigenlijk Makai heet. Dat maakt het allemaal een stuk bijbelser natuurlijk!

Heb ook de namen van hun broers en zussen gevonden. Er zijn drie jongens: Elijah Makai (7), Joshua Jacob (5) en Aidan (3). En een meisje: Amerah Yasmeen (6). Plus een twee jaar oude tweeling: Calyssa Arielle en Caleb Kai.

In aanvulling op het ia gebeuren dus ook een overdaad aan kai’s: Elijah Makai, Caleb Kai en Makai Angel.

[10-2-09] De achtling die twee weken geleden in Amerika geboren werd heet niet langer baby “A tot en met H”. Vandaag gaf hun moeder een interview waarin de kinderen voor het eerst aan de wereld getoond werden.

Nadya Suleman had al zes kinderen, maar ze wilde graag “nog een meisje.” Dat is gelukt, zij het dat ze er met de implantatie van zes embryo’s twee dochters en zes zonen bij heeft gekregen. Voor de oplettende lezer: de achtling bestaat uit twee sets identieke tweelingen en vier ‘eenlingen’.

De meisjes zijn Maliah Maliyah en Nariah Nariyah genoemd; de jongens heten Isaiah, Jeremiah, Jonah, Josiah, Noah en – was dit het achtste kind dat niet verwacht was? – McCai Makai. Volgens de oma van nu veertien kleinkinderen zijn het allemaal bijbelse namen. Tsja.

Ieder op zich best aardige namen, op dat vreselijke McCai na. Maar als je met z’n vijftienen, plus opa en oma, in een vierkamerflat woont en in shifts moet eten, word je snel gek van al dat -ia. En dan weten we nog niet eens hoe de eerste zes kinderen, waaronder een tweejarige tweeling heten!

13 antwoorden op “Namen achtling zijn bekend”

 1. Misschien dat McCai heel goed past bij zijn zes oudere broers en zussen. Ik wist trouwens niet dat er in de bijbel ook namen voorkomen die met Mc beginnen 🙂

 2. Maliah en Nariah komen mij niet echt bekend voor uit de bijbel. Is het niet gewoon naar het dochtertje van Obama en iets wat er op lijkt?

 3. McCai doet me echt heel erg Bijbels aan (niet dus) en het -iah is inderdaad ook om helemaal gek van te worden. Ik vraag me nu dus af hoe de oudere broers en zussen heten.

 4. McCai lijkt me allesbehalve bijbels! Namen beginnende met “Mc” zijn namelijk van Keltische oorsprong (bijvoorbeeld Iers, of Schots) en betekent “zoon (van)” – daarnaast zijn zulke namen eigenlijk achternamen. Maar in Amerika is het algemeen geaccepteerd dat kinderen achternamen als voornamen dragen. McCai lijkt mij nog het meest op de achternaam McKay (en andere spellingvarianten, zoals McCay, Mackay) – maar dan creatief gespeld.

  Aangezien de familie zegt dat de naam bijbels is, dan zou het misschien nog kunnen dat McCai een creatief gespelde afkorting is van Malachi. Verder komt er bij mij verder alleen nog Cain op (Kaïn in het Nederlands), maar dan vraag ik me af hoe die moeder in godsnaam bij die “Mc” moet zijn gekomen.

 5. Heel ver verbasterde namen uit de Bijbel dan zeker… Ook een flink deel van de iah-reeks komt niet in de Bijbel voor.

  En was er niet ooit bij de McDonalds een burger McTai? Met taugé enzo? Misschien kunnen ze ook iets met McCai 😀

 6. Beetje raar dat ze ‘nog een meisje’ wilde terwijl ze er al twee had…

 7. Joshia en Joshua? Lijkt wel een beetje veel op elkaar….

 8. Handig hoor die namen…als je ze in de tuin roept komen ze allemaal tegelijk aanrennen…

 9. verwarend al die namen met die ai,s erin lijken ze nogal erg op elkaar hopelijk wennen de kindjes er zelf snel aan als ze groter worden…

Reacties zijn gesloten.