Namen in Voorschoten (2)

Een paar maanden geleden schreef ik ook al over namen in Voorschoten. Deze week was het de beurt aan het vierde kind van een raadslid van de gemeente: Thijmen Blommers.

Op 22 juli kwam het enige jongetje in het gezin ter wereld: Thijmen Freddy Johannes Franciscus is de zoon van Freddy en Mariëlle en het broertje van Marjolein (6), Susanne (4) en Fenneke (2).

Freddy omdat zijn vader zo heet, Johannes naar de opa van vaders kant en Franciscus naar de opa van moeders kant. Zijn roepnaam heeft geen achterliggende betekenis. Het is vooral een naam die zijn vader en moeder mooi vonden en die past bij de namen van zijn zusjes, of beter, grote zussen.

Ben ik nou de enige die Thijmen een ietwat slome naam vindt? Ik begrijp de aantrekkingskracht, met die Th die net als in Thomas lekker officieel aandoet, en met de ij-klank die nu zo hip is: Gijs, Marijn, Merijn, Merlijn, Pepijn, Romijn, Silvijn, Stijn, Teije, Thijs, Tijl, Tijn, Valentijn en nog altijd Martijn en Matthijs. Maar toch, nee, niet mijn naam.

In dezelfde periode geboren in Voorschoten:

 1. Anna Isabella
 2. Bregje
 3. Brigitte Cornelia Johanna ‘Britt‘ (zusje van Nick)
 4. Elin Margriet Jeltje Anne
 5. Fiene
 6. Filiz
 7. Fleur Iris
 8. Helay Mariam dochter van M.E. Osmanzai en I. Sarmastzada
 9. Isabel
 10. Isis
 11. Izzie May Iris
 12. Kicki Lowisa (zusje van Hugo en Theo)
 13. Kirsten
 14. Krista
 15. Leonoor Julia Victoria
 16. Maria Anna Margaretha
 17. Marjolein
 18. Michelle Fay
 19. Milou Christina
 20. Mishella
 21. Nienke
 22. Ninthe Solane
 23. Pien Catharina Elisabeth
 24. Renske Alexandra Hanna
 25. Rhona Paulina Joan
 26. Rosalie Frederique
 27. Sabine Helena Gezina
 28. Shai
 29. Sunnee Faye Erinn
 30. Suus Cathelijne
 31. Vlinder Naomi
 1. Alexander Sergius Wilhelmus
 2. Ayyoub
 3. Barend Robin
 4. Ben Ernst
 5. Carl David Tassilo
 6. Cees Tycho Aiso
 7. Dani Julian Sylvain
 8. Filip Simon Gerben
 9. Floris Johannes Maria
 10. Gijs Theodorus
 11. Guus Gerardus Cornelis
 12. Hamza
 13. Hendrik ‘Rik‘ (broertje van Quincy en Rachel)
 14. Hendrik Victor
 15. Hugo Johannes (broertje van Femke)
 16. Jack Jayden
 17. Jakob Antoon
 18. Jelle
 19. Jelle Dirk
 20. Jorrit Dirk
 21. Jovani Mathew
 22. Jurre Tieme
 23. Kai
 24. Kas
 25. Lars
 26. Lorenzo Luigiano
 27. Maxime Gustaaf Willem
 28. Mischa Johannes Eeuwe
 29. Naud Niek Marinus
 30. Nathan Willem
 31. Noud
 32. Paul Harrison
 33. Roan Tygo
 34. Roderick Ben Lodewijk
 35. Ruben Simon
 36. Ruben Themba
 37. Stephanus Wilhelmus Ismaël Joachim Joseph
 38. Steven Harry Edwin
 39. Sven
 40. Tiemen Ludovicus Henni
 41. Tijs Willem (broertje van Sanne Wilma en Maaike Arianne)
 42. Thomas Rafael
 43. Tobias Valentijn
 44. Victor Floris
 45. Willem Peter
 46. Willem Victor Benjamin
 47. Wout Simon Aad
 48. Yoeri

Wat veel jongens! En veel Willem (weer)!

8 antwoorden op “Namen in Voorschoten (2)”

 1. Thijmen is ook niet helemaal mijn ding. Ik vind Marjolein en Fenneke ook niet echt mooie namen. Susanne dan weer wel. Kicki met ck vind ik wel een hele vreemde schrijfwijze. Zal je dat wel gewoon uitspreken als ‘Kiekie’? Bij Izzy May Iris vind ik de naam Iris een beetje uit de toon vallen. Sunnee, Shai en Rhona zijn ook best apart. Isis is mijn favoriete naam bij de meisjes, en Lars bij de jongens.

 2. Mishella?
  Noud is mijn favoriet bij de jongens en Suus bij de meisjes. En Thijmen? Past goed bij de saaie namen zijn zussen.

 3. Thijmen (dan liever Tijmen) is niet een naam waar ik iets mee heb. De namen van zijn zussen trouwens ook niet, hoewel Susanne op zich wel lief klinkt.
  Ik zou Kicki geloof ik uitspreken als Kikkie.
  Bij de meisjes vind ik Isabel leuk, Elin ook wel.
  Bij de jongens Noud, Sven enVictor.

 4. Veel kindjes weer geboren in mijn gemeente, zelfs een naamgenootje! Dat heb ik al lang niet meer gezien… 🙂

 5. Thijmen is echt zo’n naam waar ik niks mee kan, er zit voor mij totaal geen uitstraling (bv. vrolijk, stoer, lief, eigenwijs) aan, hartstikke saai dus. Tijmen vind ik sowieso iets leuker. De namen van zijn zussen zou ik eerder verwachten bij twintigers of dertigers dan bij peuters/kleuters.

  Bij de meisjesnamen zit niks wat ik echt bijzonder mooi vind, van de jongensnamen vind ik Filip, Hugo, Steven, Tobias, Victor en Willem het mooist. Van de tweede namen vind ik Iris, Helena, Cathelijne, Niek, Lodewijk en Simon mooi. Eeuwe vind ik erg bijzonder maar heeft zeker wel wat.

  Kicki Lowisa vind ik erg “interessant” gespeld, Kiki Louisa had er toch wat normaler uitgezien. Mishella, Rhona, Shai en Sunnee zijn ook wel apart.Bij de jongens vind ik Barend Robin toch wel een interessante combinatie, zou ik eerder andersom verwachten. Jovani blijft een heerlijk foute poldercreatie in mijn ogen.

 6. Daar dreigt straks inderdaad een mannenoverschot zou je bijna zeggen.
  Ik vind het trouwens wel een leuke naam, Thijmen. Net als Pepijn, alleen kan ik die naam nooit zien zonder ‘pijn’ zo duidelijk te lezen.

 7. Er zitten wel een paar mooie namen en combinaties bij.
  Ik heb zelfs precies dezelfde combinatie gezien die ik ook aan mijn kindje zou willen geven: Ninthe Solane. Mm, misschien moet ik dan maar iets anders gaan verzinnen..

 8. Een naam waar ik niks mee heb is Jayden, jakkie.

  Wel mooi vind ik: Nathan, Thomas en Tobias
  En voor een meisje: Isis, het sterk gelijkende Iris en Anna

  En Sunnee Faye Erinn, tja…..

Reacties zijn gesloten.