Internet weet alles van je!

Als je dacht dat je je Hyvesprofiel goed afgeschermd had voor oud-klasgenoten of rondneuzende collega’s, moet je dit filmpje maar eens bekijken (wel ingelogd zijn). Misschien toch tijd om die ‘grappige’ paaldansfoto’s te verwijderen?

Maar het kan nog wat confronterender, namelijk met de (nieuwe?) zoekmachine wieowie. Voer je naam in (of van die klasgenoot of collega natuurlijk) en kijk wat internet van je weet.

Ik vond foto’s van mezelf die ik helemaal vergeten was (en van veel ‘beroemdheden’ waarover ik op deze site schreef, maar ja, diep in ons hart zijn we allemaal Britney toch?). En links naar ooit aangemaakte profielen waarvan ik niet eens meer wist dat ik daar bekend was. Er staan koppelingen naar mensen met dezelfde (relatief bijzondere) achternaam, maar die ik niet ken. Zijn het achter-achternichten? Onontdekte suikerooms?

Fascinerend, maar ook een beetje eng.

7 antwoorden op “Internet weet alles van je!”

 1. Gelukkig heb ik meerdere naamgenoten. Mij traceren ze niet zo gemakkelijk 😉

 2. Wel veel te vinden over mijn naamgenoten, maar over mij zelf tot nu toe nog niets kunnen ontdekken. Heb dan ook nooit veel op internet gezet.

 3. Ik vind alleen een stuk of wat roepnaamgenoten en mijn eigen hyves profiel dat niet zo informatief is.

 4. Al jaren veel op internet, dus toch maar even gekeken. Er staan ook veel dingen bij die niet op mij slaan zag ik.
  Maar toch, er blijft bijna niets verborgen nee.
  Dat ie mijn dochter van 2, waar ik veel over schrijf, dan nog niet gevonden heeft, verbaast me dan weer. Wel ontdekte ik een naamgenoot van haar in Amerika…

 5. Wieowie is niet nieuw, althans niet heel nieuw.
  Het valt mij mee (of tegen, het hangt er natuurlijk van af hoe je het bekijkt ;-)) hoeveel er over mij te vinden is in deze zoekmachine. Ik heb geen naamgenoten dus alles wat er wel te vinden is, slaat op mijzelf…

 6. Grappig. Ik ben wel te vinden, maar de persoonlijke informatie (adressen, telefoonnummers) kloppen niet. Zijn wel familieleden van me die dan gevonden worden.

Reacties zijn gesloten.