Twee broers worden op dezelfde dag vader

De regelmatige bezoekers van Voornamelijk kennen mijn voorkeur voor min-of-meer bijzondere geboorteverhalen – en hier is er weer een!

In Heerhugowaard werden op 23 juli twee broers tegelijk voor de twee keer vader. Dennis en Michael Delver wisten wel dat hun echtgenotes ruim een week na elkaar uitgerekend waren, maar, aldus de broers: “Het is bijna onmogelijk om op dezelfde dag vader te worden.”

Michael belde zijn jongere broer om drie uur ’s nachts om hem te vertellen dat hij weer oom was geworden en nauwelijks twaalf uur later werd een soortgelijk telefoontje geretourneerd.

Dennis en Joyce Delver hadden al een zoon Kris en kregen er dochter Robin Lynn bij, terwijl Michael en Natascha Delver nu niet alleen ouders zijn van Tessa, maar ook van zoon Lars.

Lynn hoor je de laatste tijd steeds vaker, heb ik het idee. Ik hou normaal niet zo van Engelse koosnamen, maar deze vind ik dan wel weer leuk.

[24-12-10: Paar vergissingen in de namen rechtgezet na reactie Joyce Delver, dank je!]

14 antwoorden op “Twee broers worden op dezelfde dag vader”

 1. Arme opa en oma! Gelukkig wonen de broers in dezelfde stad.

 2. Wel erg leuk voor de jongetjes: hebben ze in ieder geval een leeftijdsgenootje in de buurt. Leuke namen allemaal! Alleen zou ik Kris zelf eerder als Chris schrijven.

 3. Vind eigenlijk alleen Robin een leuke naam, Tessa is naar mijn mening meer iets voor een hond, Kris doet erg Belgisch aan met deze schrijfwijze en Lynn hoor je zoveel de laatste tijd, houd niet zo van Engelse namen.

 4. Op zich vind ik de namen oke. Lynn is niet zo mijn smaak en Kris met een K, zou ik niet voor kiezen.

 5. Ook onze jongste dochter is in 2005, op de zelfde dag geboren, als haar neefje. Beide kinderen zijn de 2e kinderen in het gezin. ’s middags beviel mijn schoonzusje en ’s avonds ik. Onze dochter was 4 weken te vroeg.

  Het komt dus vaker voor.

 6. Wat grappig dat mijn verhaal ook te lezen is op een andere site.
  Helaas is er wel een foutje ingeslopen, wij zijn de troste ouders van onze dochter Robin Lynn en hebben ook een zoon genaamd Kris en mijn schoonzusje en zwager zijn de trotse ouders geworden van hun zoon Lars en hadden al een dochter genaamd Tessa. Dit om even recht te zetten, maar het blijft een bijzonder verhaal, zeker als ze ouder worden en ziet wat de een al wel kan en de ander nog niet, er zit wel degelijk verschil tussen een jongen en een meisje.

   1. Om het verhaal helemaal compleet te maken zijn de vader van Michael en Dennis en zijn broer ook op dezelfde dag vader geworden op 18 juni 1970.
    Michael werd toen op dezelfde dag geboren als zijn neef Robért!!!

 7. Mijn moeder en tante zijn bijna 38 jaar geleden ook op dezelfde dag bevallen, alle twee van een jongen, mijn broer ’s ochtends vroeg en mijn tante in het begin van de avond. Mijn moeder drie weken te vroeg. Dat was toen ook er bijzonder.

 8. Wat grappig om te lezen zeg, dit stukje gaat over ons!
  Ik dacht ik ga even google’n en toen vond ik dit.
  Ik zag dat mijn schoonzusje ook al gereageerd heeft, leuk hoor!
  We zijn nu alweer anderhalf jaar verder en het gaat hartstikke goed, de kleintjes groeien echt zo hard en idd leuk om ze zo met z’n allen te zien. Wat doet de een en wat doet de ander…
  Ik lees ook over de meningen van anderen en gelukkig zijn die heel verschillend, wij vonden deze namen leuk!

 9. Ik ken ook een situatie waarin twee neefjes op dezelfde dag zijn geboren.
  De een is de oudste van het gezin, en de ander is de derde.

  Tevens ken ik een situatie waarin op dezelfde dag een neefje en een nichtje werden geboren, beide met de naam Indy.
  Minstens zo bijzonder lijkt mij…

 10. Ik ben zelf ook zo’n kind. Mijn vader en zijn broer zijn op dezelfde
  dag vader geworden, sterker nog: op 5 minuten!!! van elkaar
  Leuk he! Ik vind het zelf nog steeds heel bijzonder

 11. Leuk om dit bericht terug te zien.
  Het gebeurd dus vaker, maar dat is dus met meer nieuws het geval.
  Zo las ik vandaag in de Telegraaf, dat in Amerika een vrouw is bevallen van haar eigen kleinkind, als draagmoeder. Zo is een collega van mij ook moeder geworden, heel bijzonder. (al 12 jaar geleden).

  Grappig om de positieve reactie van Natasja te lezen.
  Mijn zwager vond het dus niet leuk, dat wij ´hun´ aandacht stalen… Nu deden we het natuurlijk ook express…. (not)

Reacties zijn gesloten.