Namen Nederlandse vijfling bekend

Dionne Quintuplets - vijfling
De beroemdste vijfling ter wereld: de Dionne quintuplets

Het Syrisch-Nederlands-Duitse echtpaar Fedah en Makarios Touma verwachtte eigenlijk een tweeling, maar het werd een vijfling! De namen van deze zeldzame Nederlandse vijfling zijn nu bekend.

Het bleken vijf meisjes: Evelyn, Josefina, Justina, Maria en Melissia. Ze kwamen tijdens de keizersnee binnen drie minuten ter wereld en wogen toen tussen de 1.070 en 1.270 gram.

Een liefdesgeschiedenis

Makarios Touma (31) kwam als 6-jarig jongetje vanuit Syrië naar Enschede, waar hij opgroeide en waar zijn ouders nog altijd wonen. Het bleek moeilijk om zijn echtgenote uit Syrië over te laten komen naar Nederland, maar in Duitsland waren er wel mogelijkheden. Het stel vestigde zich dus in 2007 in Gronau, net over de grens.

Drie jaar na de geboorte van hun zoon Michael, raakte Fedah (26) op natuurlijke wijze weer in verwachting. Al snel bleek dat er twee kindjes in aantocht waren, maar in de weken daarna groeide dat aantal met elke volgende echo tot maar liefst vijf.

Praktisch met een vijfling

Het gezin leeft op dit moment van een uitkering, nu de markt voor bouwvakkers in Nederland is ingestort. Het universiteitsziekenhuis waar de vijfling werd geboren, geeft hen een jaar lang gratis luiers en er komt een groter appartement.

Nu nog een oplossing voor het vervoer van de kinderen, die ergens in het nieuwe jaar naar huis zullen mogen. In de Volkswagen Golf die de familie gebruikt, gaan vijf maxicosi’s niet passen.

Andere Nederlandse vijflingen

Vijflingen zijn uiterst zeldzaam – en zeker als ze zonder behulp van fertiliteitsmedicatie zijn verwekt. Lees hier over alle andere vijf- en zeslingen in Nederland.

 

12 antwoorden op “Namen Nederlandse vijfling bekend”

 1. Wow, een vijfling. Niet zo praktisch dat ze dezelfde voorletters hebben gekozen.

  Ik moet er niet aan denken, vijf baby’s in 1 keer Maar wel geweldig om dan maar liefst vijf favoriete namen te mogen geven.

  1. Nou ja, waar slaat dat nou weer op?? Natuurlijk is het juist fijn.
   blablabla, ik moet er niet aan denken# arrogante A

   1. Vijf baby’s in 1 keer juist fijn? Mij lijkt het pittig. Maar goed, mijn mening. Hoef je me niet meteen arrogant te noemen toch?

 2. Niet echt handig een uitkering en dan zes kinderen. Maar ja het leven is niet planbaar.

 3. Ik ben alleen niet zo gecharmeerd van Melissia. Het lijkt niet te passen bij de rest en het einde ziet eruit als een spelfout.
  Wellicht had Isabel / Helene beter gepast in het rijtje en Evelyn was dan niet de enige zonder A-einde geweest. Herhaling van voorletters zou ik ook vermijden, zeker omdat er al een zoon Michael heet.

  1. Grappig, Melissia vind ik dan weer verrassend leuk in het rijtje.

 4. Wat een groot geluk,5 kleine wondertjes! Het zal passen en meten worden.
  De namen,ach,wat een ieder maar kan bedenken.Al zijn de kindjes ZO klein,het voornaamste is dat de meisjes maar gezond zijn en voorspoedig mogen opgroeien.

Reacties zijn gesloten.