Nxt – Familie Borrel houdt van kort

Toen Dennis Borrel (van beroep cateraar: what’s in a name!) en Natascha Hiemcke een paar weken geleden hun pasgeboren zoon aan wilden geven bij de burgerlijke stand in Amsterdam, werden de ambtenaren wat zenuwachtig.

Het jongetje, dat de nieuwe generatie Borrel zal vormen, moest om die reden Nxt worden genoemd (uitgesproken als ‘next’ = ‘volgende’). Zelfs het voluit geschreven Next was nog te gewoontjes: “Ik hou van drieletternamen. Die zijn leuk om te schrijven: lekker kort en pakkend,” aldus vader Borrel (37).

Nxt’s eerste naam is Depp, volgens de familie niet vanwege acteur Johnny Depp (alhoewel je je dan afvraagt waarom dan voor die naam is gekozen). Pas na wat ruggespraak wilde de ambtenaar akkoord gaan met die naam. Het voornaamste bezwaar: Depp is een bestaande achternaam, en dat is in principe niet toegestaan. Een willekeurig gehanteerde regel is dat.

Welja, Depp Nxt Borrel is in ieder geval een naam die je niet snel vergeet.

Bron: nrcnext.nl. Saskia, bedankt voor de tip!

9 antwoorden op “Nxt – Familie Borrel houdt van kort”

 1. “Depp” is Duits voor “idioot”. Leuke naam.

 2. Tja, je hebt leuke namen en minder leuke namen… wat mij betreft vallen zowel Nxt als Depp onder de laatste groep..

 3. Vader Borrel had zeker te diep in het glaasje gekeken

 4. Ik snap wel waarom ze niet voor Nxt Depp gekozen hebben. Dan zou hun zoontje ‘volgende idioot’ genoemd worden. Had op zich wel gepast bij zijn ouders die hem deze naam gegeven hebben.

 5. Over what’s in a name gesproken…
  Laatst las ik dat het geen toeval is dat er best veel mensen zijn die een toepasselijke achternaam bij hun beroep hebben.
  Dit komt omdat die mensen vaak veel zelfvertrouwen hebben en lichtelijk vol van zichzelf zijn, daarom kiezen ze een beroep die bij hun naam past.

 6. Wat ik dan niet snap, hij houdt van 3 letter namen maar dan wel Depp… wees dan consequent zeg ik…

  Verder, tsja, wat moet je er verder over zeggen :-S

 7. Het zijn niet alleen de namen afzonderlijk, maar het is ook de combinatie ervan die het zo erg maakt. Depp Nxt Borrel lijkt wel straattaal voor het droogdeppen van de vloer nadat je je tweede borrel hebt laten vallen.

 8. Het aller grootste probleem bij , afwijkende / niet gangbare naam is , dat het kind besluit er zelf wat van te maken .

  Depp Nxt Borrel ….roep naam Nxt … Is nu net 7 jaar geworden , en krijgt al een eigen mening , en maakt op sommige gebieden al zijn eigen keuzes ( dit wordt versterkt door het fijt ,dat hij geplaagt wordt op school met ” volgende “)
  Hij heeft besloten dat hij van nu Wuk heet , en luisterd ook niet meer na zijn eigen naam .

  Zijn er meer ouders die hier tegen aan zijn gelopen , en hoe hebben jullie dat aangepakt .
  Graag advies en tips , om de onrust op school weer tot kalmte te krijgen
  ( ben nu al 2 keer door zijn juf op het matje geroepen )

  Dank ….

  ( het probleem speelt zich nu 2 weken af , en wordt met de dag groter )

Reacties zijn gesloten.