Opvallende r-jongensnamen: van Saviour tot Thyger

In mijn zoektocht naar nieuwe inspiratie op het gebied van hockeynamen voor jongens selecteerde ik namen die op de letter R eindigen: daarover later vanochtend meer. Blijkbaar zijn dat namen naar mijn smaak: ik zag er maar weinig lelijks tussen.

Toch zal ik jullie verblijden met wat voornamen van jongens die in 2009 werden geboren, maar die mijn hockeytoets niet hebben doorstaan.

Het zijn vooral Engelse achter-, woord- en plaatsnamen die het moesten ontgelden: Banner, Bear, Bender, Buster, Carter, Charger, Chester, Cooper, Denver, Favour, Fisher, Harper, Hunter, Jagger, Kiefer, Lander, Master, Parker, Pepper, Racer, River, Saviour, Skipper, Timber, Tudor, Winner, Your en Zipper. Zo ook Rimmer, een in theorie keurige Friese naam die ‘beroemd’ betekent, maar inmiddels een bijsmaakje heeft gekregen.

Ouders van Amor en Amour: jullie houden van je kind. We begrijpen het. Dior, Feipater, Junior, Jupiter, Neander, Niger, Oger, Saffier, Zweer – tja.

Tot slot de kroonjuwelen, namelijk de spannende spellingen, vermengd met een enkel automerk: Géslymar, Neliomar, Olliver, Ruthger, Ryker, Scyler, Skyler (ik lees altijd: skaileer), Spycker, Starr, Storr, Strycker, Thyger, Tiëstor, Xiophyr, Xzaviër, Znar, Zoeper. Strycker! Boem!

15 antwoorden op “Opvallende r-jongensnamen: van Saviour tot Thyger”

 1. Haha, ja, die Friezen maken het soms heel bont met hun namen 😉 Een Friese neef van ons kruipt wat dat aangaat door het oog van de naald. Hij heet Roemer.

  En wat betreft de rest. Zipper. Strycker. Laat maar, dus.

 2. Ik ben ook wel van de r-jongensnamen. Mis nog Wester in het rijtje, vind ik ook leuk. Parker vind ik de lukste uit het rijtje hierboven, die heeft zo’n fijn Amerikaans bekakt kostschool-tintje.

 3. Tenzij ik te snel gelezen heb vind ik er niet één mooi. Veel namen zijn dan ook Engels en ik ben niet van de Engelse namen. Verder zit er ook veel verzonnen troep bij, en daar houd ik ook niet van. Ik vind ook dat de eind -r zo hard is, als je daar nog eens bijtelt dat ik niet in staat ben om een tongpunt r te produceren zeg ik nee, bedankt tegen dit groepje namen!

 4. Hahaha, Tiëstor 🙂
  Neander is ook wel een mooie…

  Oger is een bestaande naam, maar in verband met het Engels tegenwoordig misschien niet zo gelukkig. Ook Zweer is een oude naam, maar heeft toch ook een wat onprettige bijklank. De “volle” vorm Zweder of Sweder vind ik wel mooi.

  Saviour is misschien wat vreemd, maar anderzijds zijn Salvador (Spaans) en Salvatore (Italiaans) toch normale namen.

  Ik heb een achternichtje Skylar (geboren in Amerika), dus aan die naam ben ik wel gewend.

 5. Hockeynamen ben ik dol op, je belooft “later vanochtend meer” maar het is al middag en ik zie nog niets :- ) (ongeduldig typje)
  Roemer hoorde ik toevallig ook zondag op de voetbalclub, erg leuk, behalve in ’t engels… (gerucht?)
  Verder verwacht ik Rogier, (mijn favoriet, helaas vind manlief dat niets) Reinier, Wieger, Pieter, Sander, Alexander, Arthur, Dexter, Oliver/Olivier. En dan te bedenken dat ik net als Lila geen tongpunt -r kan maken, maar alleen die achterin m’n keel. Maar dat maakt gelukkig in ’t Gooi niks uit, hahaha.

 6. @Amanda, jij bent goed bezig! Jouw lijstje is veelbelovend. Olivier vind ik wat lastig (O-lie-4 of Ol-li-vjee?), maar bijvoorbeeld Arthur lijikt me toch zeker niet misstaan op het hockeyveld. Kom maar op, Emma.

 7. deze mama van Arthur wacht ook vol spanning, hocheyjongensnamen op -r zijn bij ons ook favoriet!

  Dank voor het niet-hockeylijstje, altijd goed voor een grote glimlach!

 8. @Nancy, ik ga dan toch voor O-lie-4 als uitspraak, maar je hebt gelijk, kan natuurlijk ook met de ‘franse klank’!

  Offtopic: Onze vroegere hond heette Nancy, vernoemd naar de hond die mijn vader vroeger had toen hij klein was. Hondje was de mascotte van de canadese militairen na de oorlog en is toen zij teruggingen bij m’n vader in huis komen wonen. Dus ondanks de zogenaamde ‘ordinaire’ -y op het eind voor mij een MOOIE naam! En dan weer terug, ook daar is een ‘franse klank’ bij met de stad Nan-zie

 9. Zweer???

  Is Tudor trouwens niet een normale Roemeense naam?

 10. Hier (Vlaanderen) is Olivier ook behoorlijk hockey maar dan wel met de uitspraak Ollievjee. Net zoals vele andere hockey namen trouwens, Franse namen/Franse uitspraak.

 11. Rimmer, geweldig, maar eigenlijk niet voor te stellen dat mensen hun kind zoiets aandoen…! Of zouden ze niet beter weten? Nog erger misschien.

  Hier zit niets bij wat ik ook maar zou kunnen overwegen voor een denkbeeldige zoon. Met het pistool op mijn hoofd wordt het Carter, vanwege mijn voorliefde voor the Carter Family.

 12. Kasper is echt de enige -r jongensnaam waar ik warm van wordt. Arthur en Kiefer kunnen er ook wel mee door. Maar over het algemeen zijn -r namen niet mijn ding. Dat heb ik nu alleen maar meer bevestigd gezien.

  Mijn medelijden gaat vooral uit naar Oger en Zoeper.

 13. L(e)ander, River, Timber en Skyler kunnen er nog wel mee door.
  Ik moet lachen om de naam Oger 😉 *film Shrek laatst heeft gezien*
  Verder staan er voor mijn gevoel wat vreemde namen tussen. Tja, verschil moet er zijn he!

 14. Jippie onze zoon staat ertussen geboren in 2009 en is namelijk nog steeds de enige die Xzaviër heet.

Reacties zijn gesloten.