Originele jongensnamen (deel 3): Kort Amerikaans

De meeste ouders verzuchten dat het vinden van de perfecte jongensnamen nóg lastiger is dan een meisjesnaam. Zeker als al je favorieten in de top 250 staan en je graag een originelere voornaam wil geven.

Daarom selecteerde ik de mooiste jongensnamen uit de top 1.000 van vorig jaar, die niet in de top 250 staan. Vandaag deel 3: Amerikaanse jongensnamen. Sommigen zijn kort en stoer, anderen lang en klassiek.

Kort Amerikaans

 • Abe
 • Bing
 • Bob
 • Boy
 • Boyd
 • Brett
 • Bruce
 • Dane
 • Dex
 • Don
 • Duke
 • Eli
 • Jake
 • Jazz
 • Joe
 • John
 • Kane, Kayne
 • Mack
 • Matt
 • Mitch
 • Ray
 • Scott
 • Sean
 • Shane
 • Troy
 • Vin
 • Wes
Medium

 • Alec
 • Calvin, Kelvin
 • Charlie
 • Connor
 • Deacon
 • Derek
 • Destin
 • Devin
 • Devlin
 • Devon
 • Ethan
 • Flint
 • Flynn
 • Gavin
 • Glenn
 • Hayden
 • Jaylen
 • Jordan
 • Keanu
 • Kieran, Kyran
 • Lennon
 • Logan
 • Mason
 • River
 • Ronan
 • Tyler
 • Winston
American Classics

 • Andrew
 • Denzel
 • Dominic, Dominik
 • Donovan
 • Dustin
 • Elijah
 • Isaiah
 • Jeremiah
 • Joseph
 • Marvin
 • Matthew
 • Melvin
 • Morrison
 • Nathanaël
 • Nathaniël
 • Sylvester
 • Tyrone
 • William

Lees hier de introductie en vind de andere lijsten met originele voornamen.

Meer lezen over dit onderwerp:

Reacties

 1. Judith says

  Jake en Alec zou ik nog overwegen als ik een Engelse achternaam zou hebben, maar verder zit hier helemaal niets voor mij bij.

  Gelukkig heb ik twee meisjes gekregen, want jongensnamen vind ik inderdaad veel en veel moeilijker.

 2. Mijntje says

  Mijn zoon heet Abe, maar daar is niks Amerikaans aan! Het is gewoon een Friese naam en wordt dus ook uitgesproken als Aa-buh. En niet als Eep. Ik vind die naam dus ook veel meer thuishoren in het lijstje Hollandsch.

 3. Goed gevonden titel: ‘Kort Amerikaans’. 😉
  Wel was ik net als Mijntje hierboven verbaasd over de naam Abe in het rijtje. Ik ken het ook als Friese naam. Hoe zeg je het op zijn Amerikaans dan? Eee-bie?

  • (Dank je! Zo hou ik het voor mezelf ook leuk :))

   En over Abe… Ik ken de naam vooral als Eeb, een afkorting van Abraham. Denk aan bijvoorbeeld Abraham Lincoln en de al even illustere Abraham Simpson, die beiden Abe werden/worden genoemd. Als het Friese aabuh vind ik ‘m een stuk beter te verteren overigens!

   • Mijntje says

    Ik ken beide Eeb’s inderdaad (althans, hun verhaal), maar mijn zoon is ‘vernoemd’ naar de oerfriese Abe Lenstra en naar de Japanse Norifumi “Norick” Abe. Volgens mij zijn de meeste Nederlandse Abe’s trouwens Aabuh. Wel leuk om te horen dat ie op z’n Hollands toch meer gewaardeerd wordt dan op z’n Amerikaans. 😉

 4. Andere Roos says

  Nee niet mijn rijtje dit, al zijn Charlie en Dominic wel erg leuk. Er zit wel meer leuks bij overigens (o.a. Lennon, Joseph en Hayden), maar dat zijn dan weer namen die ik zonder bijpassende Engelse achternaam nooit zou geven.

 5. Ingeborg says

  Abe zie ik ook als een friese jongensnaam.

  Bob en Alec komen hier door de keuring.

 6. Annelies says

  Ik ga voor de klassiekers: William, Matthew en Andrew.
  Verder komt er uit de Amerikaanse lijst NIETS door de keuring. Voor Nerderlandse (mijn) begrippen ontzettend ordinair.

 7. Andere Emma says

  Alec
  Logan
  Elijah
  William

  vind ik leuk!
  En Abe als Eeb nog nooit gehoord, wel apart!

 8. Lorelei says

  Hiervan vind ik veel namen leuk! Het allerleukst vind ik: Kieran, Dominic, Lennon en Mitch. Maar er zijn er toch wel een paar, die ik helemaal niks vind. Bing, Jazz, Duke en Flint bijvoorbeeld. Dat vind ik geen namen…

 9. Wendy says

  Bij Tyrone moet ik meteen denken aan dat fan-tas-tische nummer van Erykah Badu (ook leuke spelling). Maar als naam… Never.

 10. Lisette says

  ons zoontje heet Flint. had deze naam ook nog nooit gehoord, maar vind ‘m erg stoer!

 11. Lisa says

  Flint? Afschuwelijk. Nee voor mij echt geen engelse naam. Gelukkig smaken verschillen

 12. Andere Judith says

  Eindelijk eens een lijstje met namen die door de eerste keuring zouden komen (hoewel nog steeds niet favoriet): Eli, William en Kieran (hoewel liever gespeld met de Keltische spelling Ciaran). De rest vind ik of lelijk, of het is gewoon niet mijn smaak.

 13. Monique says

  Afschuwelijk is niet echt een respectvolle reactie. Niet je voorkeur lijkt me dan beter. Maar de naam Flint ken ik uit Amerikaanse films/series, maar je hoort hem niet vaak. Dus wel origineel. Ik vind Jack heel mooi. Maar smaken verschillen.

 14. yisve says

  Grappig, Abe ken ik idd ook eerder als Friese jongensnaam. Maar ook wel als Amerikaanse naam. Ben toch geneigd om het als Aa-buh te lezen. Vind ik mooier ook. Kende ook een jongen die Jake heet. Iedereen die zijn naam zag dacht meteen aan het Engelse/Amerikaanse ‘Djeek’. Maar zijn naam spreek je dus juist weer uit als ‘Jaa-kuh’. Vind ik ook mooier om eerlijk te zijn….

 15. Anne says

  Veel Engelse / Amerikaanse namen vind ik wel leuk, maar niet leuk genoeg. Kom wel steeds weer de naam Devin tegen. Ronan is misschien ook nog wel wat.

 16. Mijn zoontje heet Flynn.. Dus dat is echt top naam! Nu nog opzoek naar een mooie naam voor zijn broertje of zusje!

 17. Julie says

  Brett en Flynn! Leuk!

 18. dsignvipdfhni says

  Bentley
  Rory
  Kaj (Kai)
  Liam
  Flynn

 19. Ik vind zelf er een boel leuke namen tussen, al zeg ik het zelf. Ik ben dan ook een enorme fan van Amerikaanse namen, maar er zitten ook veel rare tussen. Ik probeer een fantasyroman te schrijven en heb daarbij soms wat problemen met de namen, maar hier kan ik wel weer even mee vooruit. De rare namen, zoals Flint, Ronan en Tyrell, zijn perfect voor mijn verhaal. Ik vind ze erbij passen en ik vind ze ook thuishoren in een boek waarin een andere wereld word beschreven.
  Verder heeft natuurlijk iedereen zijn voorkeuren!

 20. Anoniem says

  Onze zoon.heet Joe! Als er een 2e jongen komt wordt het ook.een amerikaanse naam maar die staat er niet tussen. Gelukkig maar.

 21. lientje says

  ik vind de meeste namen hier niks, maar m’n grote favoriet Ethan staat er wel bij! Ik zou m dan wel op z’n hollands uitspreken eethan dus.

 22. ashley says

  Aa-buh? Vind ik persoonlijk niet leuk, nee. Ik ben niet zo van de nederlandse namen, doe mij maar amerikaams. Jaa-kuh? Zou ik never nooit doen. Maar ja, smaken verschillen. Ikzelf heet Ashley en daar ben ik blij mee 🙂

 23. Karin says

  Onze zoon heet Dylan, en voor de 2e die op komst is vind ik Duke wel erg stoer. Hij bestaat ook in de Nederlandse versie: Duuk. Maar ik ben gek op Amerikaanse namen.

 24. Hey, Joe!

 25. Mitch says

  Fout met een hoofdletter V

 26. Joyce says

  Shane! 🙂 word onze naam, voor onze zoon!

Trackbacks

 1. […] met een paar maanden oud zoontje met een geborduurde Flynn-slab die me vertelde de naam in een lijstje met zeldzame, korte jongensnamen tegen te zijn gekomen. […]

Wat vind jij?