Originele jongensnamen (deel 3): Kort Amerikaans

De meeste ouders verzuchten dat het vinden van de perfecte jongensnamen nóg lastiger is dan een meisjesnaam. Zeker als al je favorieten in de top 250 staan en je graag een originelere voornaam wil geven.

Daarom selecteerde ik de mooiste jongensnamen uit de top 1.000 van vorig jaar, die niet in de top 250 staan. Vandaag deel 3: Amerikaanse jongensnamen. Sommigen zijn kort en stoer, anderen lang en klassiek.

Kort Amerikaans

 • Abe
 • Bing
 • Bob
 • Boy
 • Boyd
 • Brett
 • Bruce
 • Dane
 • Dex
 • Don
 • Duke
 • Eli
 • Jake
 • Jazz
 • Joe
 • John
 • Kane, Kayne
 • Mack
 • Matt
 • Mitch
 • Ray
 • Scott
 • Sean
 • Shane
 • Troy
 • Vin
 • Wes
Medium

 • Alec
 • Calvin, Kelvin
 • Charlie
 • Connor
 • Deacon
 • Derek
 • Destin
 • Devin
 • Devlin
 • Devon
 • Ethan
 • Flint
 • Flynn
 • Gavin
 • Glenn
 • Hayden
 • Jaylen
 • Jordan
 • Keanu
 • Kieran, Kyran
 • Lennon
 • Logan
 • Mason
 • River
 • Ronan
 • Tyler
 • Winston
American Classics

 • Andrew
 • Denzel
 • Dominic, Dominik
 • Donovan
 • Dustin
 • Elijah
 • Isaiah
 • Jeremiah
 • Joseph
 • Marvin
 • Matthew
 • Melvin
 • Morrison
 • Nathanaël
 • Nathaniël
 • Sylvester
 • Tyrone
 • William

Lees hier de introductie en vind de andere lijsten met originele voornamen.

33 antwoorden op “Originele jongensnamen (deel 3): Kort Amerikaans”

 1. Jake en Alec zou ik nog overwegen als ik een Engelse achternaam zou hebben, maar verder zit hier helemaal niets voor mij bij.

  Gelukkig heb ik twee meisjes gekregen, want jongensnamen vind ik inderdaad veel en veel moeilijker.

  1. Grappig ik ken een engels gezin met 2 kinderen, die Jake en Alec heten.

 2. Mijn zoon heet Abe, maar daar is niks Amerikaans aan! Het is gewoon een Friese naam en wordt dus ook uitgesproken als Aa-buh. En niet als Eep. Ik vind die naam dus ook veel meer thuishoren in het lijstje Hollandsch.

 3. Goed gevonden titel: ‘Kort Amerikaans’. 😉
  Wel was ik net als Mijntje hierboven verbaasd over de naam Abe in het rijtje. Ik ken het ook als Friese naam. Hoe zeg je het op zijn Amerikaans dan? Eee-bie?

  1. (Dank je! Zo hou ik het voor mezelf ook leuk :))

   En over Abe… Ik ken de naam vooral als Eeb, een afkorting van Abraham. Denk aan bijvoorbeeld Abraham Lincoln en de al even illustere Abraham Simpson, die beiden Abe werden/worden genoemd. Als het Friese aabuh vind ik ‘m een stuk beter te verteren overigens!

   1. Ik ken beide Eeb’s inderdaad (althans, hun verhaal), maar mijn zoon is ‘vernoemd’ naar de oerfriese Abe Lenstra en naar de Japanse Norifumi “Norick” Abe. Volgens mij zijn de meeste Nederlandse Abe’s trouwens Aabuh. Wel leuk om te horen dat ie op z’n Hollands toch meer gewaardeerd wordt dan op z’n Amerikaans. 😉

 4. Nee niet mijn rijtje dit, al zijn Charlie en Dominic wel erg leuk. Er zit wel meer leuks bij overigens (o.a. Lennon, Joseph en Hayden), maar dat zijn dan weer namen die ik zonder bijpassende Engelse achternaam nooit zou geven.

 5. Abe zie ik ook als een friese jongensnaam.

  Bob en Alec komen hier door de keuring.

 6. Ik ga voor de klassiekers: William, Matthew en Andrew.
  Verder komt er uit de Amerikaanse lijst NIETS door de keuring. Voor Nerderlandse (mijn) begrippen ontzettend ordinair.

 7. Alec
  Logan
  Elijah
  William

  vind ik leuk!
  En Abe als Eeb nog nooit gehoord, wel apart!

 8. Hiervan vind ik veel namen leuk! Het allerleukst vind ik: Kieran, Dominic, Lennon en Mitch. Maar er zijn er toch wel een paar, die ik helemaal niks vind. Bing, Jazz, Duke en Flint bijvoorbeeld. Dat vind ik geen namen…

 9. Bij Tyrone moet ik meteen denken aan dat fan-tas-tische nummer van Erykah Badu (ook leuke spelling). Maar als naam… Never.

 10. ons zoontje heet Flint. had deze naam ook nog nooit gehoord, maar vind ‘m erg stoer!

 11. Flint? Afschuwelijk. Nee voor mij echt geen engelse naam. Gelukkig smaken verschillen

 12. Eindelijk eens een lijstje met namen die door de eerste keuring zouden komen (hoewel nog steeds niet favoriet): Eli, William en Kieran (hoewel liever gespeld met de Keltische spelling Ciaran). De rest vind ik of lelijk, of het is gewoon niet mijn smaak.

 13. Afschuwelijk is niet echt een respectvolle reactie. Niet je voorkeur lijkt me dan beter. Maar de naam Flint ken ik uit Amerikaanse films/series, maar je hoort hem niet vaak. Dus wel origineel. Ik vind Jack heel mooi. Maar smaken verschillen.

 14. Grappig, Abe ken ik idd ook eerder als Friese jongensnaam. Maar ook wel als Amerikaanse naam. Ben toch geneigd om het als Aa-buh te lezen. Vind ik mooier ook. Kende ook een jongen die Jake heet. Iedereen die zijn naam zag dacht meteen aan het Engelse/Amerikaanse ‘Djeek’. Maar zijn naam spreek je dus juist weer uit als ‘Jaa-kuh’. Vind ik ook mooier om eerlijk te zijn….

 15. Veel Engelse / Amerikaanse namen vind ik wel leuk, maar niet leuk genoeg. Kom wel steeds weer de naam Devin tegen. Ronan is misschien ook nog wel wat.

 16. Mijn zoontje heet Flynn.. Dus dat is echt top naam! Nu nog opzoek naar een mooie naam voor zijn broertje of zusje!

  1. Erroll, grapje hoor, maar vroeger (jaren 50) was er een filmster die de naam Erroll Flynn had.

 17. Ik vind zelf er een boel leuke namen tussen, al zeg ik het zelf. Ik ben dan ook een enorme fan van Amerikaanse namen, maar er zitten ook veel rare tussen. Ik probeer een fantasyroman te schrijven en heb daarbij soms wat problemen met de namen, maar hier kan ik wel weer even mee vooruit. De rare namen, zoals Flint, Ronan en Tyrell, zijn perfect voor mijn verhaal. Ik vind ze erbij passen en ik vind ze ook thuishoren in een boek waarin een andere wereld word beschreven.
  Verder heeft natuurlijk iedereen zijn voorkeuren!

 18. Onze zoon.heet Joe! Als er een 2e jongen komt wordt het ook.een amerikaanse naam maar die staat er niet tussen. Gelukkig maar.

 19. ik vind de meeste namen hier niks, maar m’n grote favoriet Ethan staat er wel bij! Ik zou m dan wel op z’n hollands uitspreken eethan dus.

 20. Aa-buh? Vind ik persoonlijk niet leuk, nee. Ik ben niet zo van de nederlandse namen, doe mij maar amerikaams. Jaa-kuh? Zou ik never nooit doen. Maar ja, smaken verschillen. Ikzelf heet Ashley en daar ben ik blij mee 🙂

 21. Onze zoon heet Dylan, en voor de 2e die op komst is vind ik Duke wel erg stoer. Hij bestaat ook in de Nederlandse versie: Duuk. Maar ik ben gek op Amerikaanse namen.

Reacties zijn gesloten.