Originele jongensnamen (deel 4): Hockeynamen

De meeste ouders verzuchten dat het vinden van de perfecte jongensnamen nóg lastiger is dan een meisjesnaam. Zeker als al je favorieten in de top 250 staan en je graag een originelere voornaam wil geven.

Daarom selecteerde ik de mooiste jongensnamen uit de top 1.000 van vorig jaar, die niet in de top 250 staan. Vandaag deel 4: Hockeynamen. Niet alleen klassiekers als Boudewijn en Diederik, maar ook kanshebbers als Cédric, Elias en Quentin.

Hockeynamen

 • Allard
 • Andreas
 • Andries
 • Arend
 • Arnoud
 • Arthur
 • Barend
 • Boudewijn
 • Camiel
 • Cédric
 • Christopher
 • Corné
 • Dexter
 • Didier
 • Diederik
 • Dominique
 • Elias
 • Ewout
 • Frederik
 • Freek
 • George
 • Gideon
 • Gilles
 • Isaac
 • Ismael
 • James
 • Joachim
 • Joaquin
 • Jurian, Jurrian
 • Justus
 • Karel
 • Leendert
 • Lennard, Lennart
 • Lewis
 • Lodewijk
 • Louis, Luis
 • Maas, Maes
 • Marcus
 • Marnix
 • Mathieu
 • Matthias
 • Maximiliaan
 • Maximilian
 • Michaël
 • Michiel
 • Miles
 • Nicolas
 • Okke
 • Oliver
 • Quentin
 • Quirijn
 • Reinder
 • Reinier
 • Reinout
 • Roelof
 • Roemer
 • Rogier
 • Romijn
 • Rutger
 • Sebastian
 • Steven
 • Xavier
 • Yves

Lees hier de introductie en vind de andere lijsten met originele voornamen.

15 antwoorden op “Originele jongensnamen (deel 4): Hockeynamen”

 1. Arthur, Ewout, James, Louis en George vind ik wel OK. Maar verder… Nee, niks voor mij.

 2. Bij mij scoren de namen die met een A en een R beginnen wel aardig. De langere namen uit het lijstje vind ik al gauw te overdreven.

 3. Cédric is mijn mannelijke Cecilia! Dus een naam die al op de lagere school op mijn namenlijstjes stond. Zou hem nu trouwens niet meer overwegen om allerlei redenen, maar vind hem nog steeds leuk 🙂

  Er zit weinig bij wat ik zelf zou uitzoeken, maar ook weinig waaraan ik aanstoot neem. Alleen Jur(r)ian en Rutger vind ik echt lelijk en Romijn, tja, dat zie ik echt als een fantasienaam. Bij Quentin denk ik altijd aan de oom/vader uit De Vijf van Enid Blyton.

  Joaquin is heel mooi voor een Spanjaard, maar ik kan alleen maar huiveren als ik eraan denk hoe mensen die naam hier uitspreken… Luis is ook leuk voor een Spanjaard, maar die naam geeft hier een totaal verkeerd woordbeeld.

 4. @Judith:

  “Luis is ook leuk voor een Spanjaard, maar die naam geeft hier een totaal verkeerd woordbeeld.”

  Ja, dat is een reden waarom ik voor de franse spelling zou gaan. Maar ik vind de franse spelling sowieso mooier. Ook bij Raoul of Raul.

 5. Arthur, Elias, Jurian, Justus, Maas, Marcus en Romijn vind ik leuk!

 6. Leuke lijst dit Andries, Arnoud, Arthur, Diederik, Gideon, Joachim, Lennart, Lodewijk, Maas/Maes, Oliver, Quentin, Quirijn, Reinder, Roemer, Romijn en Sebastian zouden bij mij kansmaken. Maar zouden Oliver, Quentin en Sebastian ook nog in de lijst staan als je ze als alternatieve spelling van Olivier, Quinten en Sebastiaan ziet?

 7. Nooit verwacht dat de hockeynamen zo hoog zouden scoren bij mij, maar er zitten zowaar grote favorieten van me tussen! Arthur, James, Michael (met puntjes) en Oliver staan allemaal op mijn lijstje. Ook heb ik een grote zwak voor Ismael.
  Sommige namen die ertussen staan vind ik dan weer afschuwelijk. Ik heb met hockeynamen vaak dat ik ze of geweldig vind, of juist helemaal niks.

 8. Ben kennelijk toch een beetje een hockeytype, vind hier veel leuke namen tussen staan. Marcus is één van mijn favorieten, maar ook Arthur, Michiel en Mattias vind ik prima namen. Lodewijk, Boudewijn en Frederik klinken mooi, maar zou ik nooit geven omdat ze te lang zijn. Michaël vind ik ook een mooie naam, alleen dan wel met de Nederlandse uitspraak en ik vrees dat dat vaak verkeerd zal gaan.

  1. Matthias*
   Meisjeshockeynamen zijn overigens niks voor mij.

 9. Arend, Andreas, Matthias, Sebastian, Louis en Oliver zijn leuk. Tja, blijkbaar zijn hockeynamen dan toch iets voor mij

 10. Mijn zoontjes heten Lewis Olivier beau(9mnd)? en Elias Joaquinn Milan (4)?

Reacties zijn gesloten.