Originele meisjesnamen (deel 5): Ultrakort Hip

Als je niets van je gading kan vinden in de lijst van populairste meisjesnamen, kun je nu alsnog je hart ophalen. Ik selecteerde de mooiste meisjesnamen uit de top 1.000 van vorig jaar, die niet in de top 250 staan. Vandaag deel 5: hippe, ultrakorte namen.

Hip Hip

 • Babs
 • Bloem
 • Brecht
 • Eef
 • Fem
 • Fiep
 • Flo
 • Jip
 • Jools
 • Kaat
 • Kate
 • Kris
 • Lies
 • Loes
 • Lot
 • Lou
 • Mae
 • Mees
 • Meis, Mijs
 • Mies
 • Nour
 • Pam
 • Pip
 • Rixt
 • Sien
 • Wies

Lees hier de introductie en vind de andere lijsten met originele voornamen.

37 antwoorden op “Originele meisjesnamen (deel 5): Ultrakort Hip”

 1. Oké, dit is niet helemaal mijn ding geloof ik. Ik vind het meer een beetje ‘maan, roos, vis’-namen. Is Mees echt een meisjesnaam?

 2. ligt het aan mij of is er een ‘overlap’ tussen de korte hip-namen en de hockeynamen? Ik zie Kaat, Rixt en Brecht zó samen over het hockeyveld raggen en als ze gaan studeren worden ze allemaal lid van Unitas.

 3. Ik vind alleen Jip en Pip echt leuk.
  Rixt ook, maar dat vind ik meer een jongensnaam.
  Wies vind ik nog steeds ouderwets.
  Brecht absoluut niet ultrakort.

 4. Hm…niet mijn ding…bij Babs en Lies denk ik “jak” en “iel!” Wel schattig: Flo en Bloem, maar niet écht bruikbaar..

 5. Hm, nee niet mijn smaak. Alleen Kate, Lies, Loes, Mies en Wies vind ik wel leuk. Maar die laatste 4 lijken ook wel erg op elkaar.

 6. Pffff nee, dit heb ik nu echt wel gehad…

  De klassen van mijn kinderen zitten vol met zgn ‘ultrahip kort’

 7. Nee, liever hockey dan ultrakort. Zeker voor meisjes. Bij mijn dochter (bijna 6) overigens niet zulke korte namen in de klas.

 8. Wies, Rixt, Sien en Meis erg leuk. Eef vind ik een jongensnaam.

 9. Ook niet echt mijn ding, alleen Loes komt nog door de ‘keuring’.

 10. Het zijn zeker hippe namen, maar niet voor mij. Pip, Kaat, …. nee.
  Suus bijvoorbeeld vind ik wel weer een leuke hippe korte naam, deze zal misschien wel in de top 250 staan.

 11. Van deze namen vind ik alleen Kate echt leuk eigenlijk. Sien wel heel erg retro, mijn oma heette zo. Moet wel nog een beetje wennen aan die namen van de generatie van onze opa’s en oma’s voor ‘nieuwe’ kinderen, maar toch wel leuk misschien.. Sien, Bep, Truus, Toos, Marie, Sjaan (ik voel nog een categorie opkomen ;))

  Vind Jip, Pip en Suus (en Puck) echt namen voor peuters, niet serieus te nemen…

 12. Het zijn ook allemaal namen die ‘niet af’ lijken; meer een afkorting dan een echte naam: Babs is Barbara, Eef is Eva of Evelien, Jools is Julia, Lot is Charlotte enz. Leuk om je kind als koosnaampje te geven maar niet als volledige naam.

 13. Wanneer zouden Bep, Truus en Nel weer kunnen?

  Ik voorspel Nel al heel binnenkort….

 14. Bij deze namen krijg ik direct een bepaald type ouder (lees: moeder) voor ogen, en wel de “kijk mij eens vlot en hip zijn”-dertiger.

  Alleen Lot vind ik leuk uit dit lijstje, maar dan liefst als afkorting van Liselotte of een dergelijke naam. Eef is, althans in mijn beleving, een jongensnaam, net zoals Brecht en Mees.

 15. En Jools vind ik echt verschrikkelijk voor Nederlandse kinderen!

 16. De ultrakort en hip trend laat ik graag over aan anderen, zowel bij meisjes- als jongensnamen. Ik heb hier helemaal niets mee.

 17. Wat grappig, niemand dus echt te porren voor Hip en Kort !

 18. ik dus totaal wel, en ik zie het niet als kinderachtig, maar idd als stoer.
  ik ben sowieso geen type voor de klassieke lange namen. dus zijn deze stoere, korte namen echt perfect voor mij. niet dat als ik 3 kinderen zou krijgen ze allemaal een 3 letterige naam zou geven, want dat is te. alleen gecombineerd met een andere stoere iets langere naam!
  ja, dus echt geweldig

 19. Had gedacht dat “Fem” populairder zou zijn. Hoor die naam regelmatig. Vind het zelf niet zo, heb altijd het idee dat er nog wat ontbreekt.

  Fiep, Lies, Mies, Wies etc. zijn in mijn ogen meer kattennamen…haha…

 20. Wel een aantal “leuk voor een ander” namen, maar niks wat ik echt aan mijn kind zou geven. Velen vallen voor mij namelijk onder de categorie, kleuternamen en ik vind dat mijn kinderen een naam verdienen die wat verder rijkt dan de kleutertijd.

 21. Ravi zo mooi en hipperdepip.
  Pippa….. sexy kort maar krachtig.
  Lotus ….lekker pittig

 22. Wat een superleuk forum is dit, zeker ook door alle reacties, heerlijk!

 23. Dames,

  Wat vinden jullie van de naam Quia? (spreek uit als Kwia) Wij hebben dit laatst op tv gehoord en vonden het allebei zo mooi! Wij (vooral ik) hou absoluut niet van standaard namen die je dagelijks hoort..
  Wij vinden het erg mooi maar ben toch wel benieuwd naar de reacties.. vooral omdat we gewoon een Hollands stel zijn..

  1. De naam klinkt exotisch en is zeker origineel. Geschreven vind ik ‘m mooi, uitspraak weet ik zo snel niet.
   Gezien de schrijfwijze zou ik het zelf als Kia uitspreken. Ik denk dat je veel vragen gaat krijgen over uitspraak en schrijfwijze.

  2. Ik vind Quia heel vrouwelijk klinken. Ik zou het ook als Kia uitspreken, maar zou aan mij liggen omdat ik Spaans gestudeerd heb. Maar ja, als je het niet erg vindt om de naam steeds te spellen, waarom niet.

 24. Wij zijn kennelijk wel van de ouderwetse namen (ow, wat een leuke naam, mijn … -invullen wat van toepassing is maar wel vaak 50+- heet ook zo), maar niet van ultrakort. Twee lettergrepen volstaat prima. En wij zijn geen -kijk mij eens uberhippe 30+ ouders-

 25. Zus is ook zo’n korte naam, alleen wel oubollig denk ik.
  En Engel….

 26. Ik ben een meisje van 13 en ik heet Mees.
  Zelf bent ik niet kapot van me naam maar toch vind ik het wel iets hebben,
  Ik ban niet zo’n ‘meisje meisje’ eerder een ‘jongens meisje’. Dus eigenlijk past de naam wel goed bij mij.
  Ik vind dat Mees wel een echte meisjes naam kan zijjnn.
  Noujaaa dat dus.

  Doei!
  X Mees
  ;D

 27. Meisjes namen
  Eden
  Bliss
  Daye
  Lila
  Lizzy

  Jongens namen
  Diaz
  Dante
  Blue
  Jazz
  Dion

  1. Ik vind het wel wat hebben, die korte namen. Kaat, Kate, Jools en Pam uitgezonderd, daar zou ik nooit voor kiezen, maar de rest zou zeker een optie kunnen zijn.

 28. Ik vind alle bovenstaande reacties echt totaal nutteloos.

 29. Ik vind de naam Rixt erg origineel, hoor je niet vaak 😉
  (ik heet zelf Rixt) Als wij op school een SO of een HO krijgen hoef ik nooit mijn achternaam op te schrijven. Ik ben de enige op school die Rixt heet =D. Alleen irriteer ik me wel vaak aan mensen die Rix zeggen of Rikst schrijven.

  Groetjes Rixt

Reacties zijn gesloten.