Originele meisjesnamen (deel 4): Hockey

Als je niets van je gading kan vinden in de lijst van populairste meisjesnamen, kun je nu alsnog je hart ophalen. Ik selecteerde de mooiste meisjesnamen uit de top 1.000 van vorig jaar, die niet in de top 250 staan. Vandaag deel 4: hockeynamen.

Hockey

 • Alexandra
 • Alexia
 • Anne-Fleur
 • Anne-Sophie
 • Annelot, Annelotte
 • Annemijn
 • Aurora
 • Belle
 • Cecilia
 • Celeste
 • Celine
 • Claire
 • Dalia
 • Danae
 • Dominique
 • Elaine
 • Eleonora
 • Elodie
 • Eloise
 • Emilia
 • Emilie
 • Felice
 • Felicia
 • Finette
 • Fiona
 • Florence
 • Ghislaine
 • Helena
 • Indira
 • Irene
 • Isolde
 • Leonoor, Leonore
 • Louisa
 • Lucia
 • Lydia
 • Madeleine
 • Margot
 • Mathilde
 • Maxime
 • Mylène
 • Phaedra
 • Philine
 • Phoebe
 • Quinta
 • Quirine
 • Renee, Renée
 • Rhodé
 • Robine
 • Roosmarijn
 • Rozemarijn
 • Salomé
 • Solange
 • Stella
 • Valentina
 • Veronique
 • Victoria
 • Vivienne
 • Willemijn

Lees hier de introductie en vind de andere lijsten met originele voornamen.

34 antwoorden op “Originele meisjesnamen (deel 4): Hockey”

 1. Wij hebben al 2 meisjesnamen ‘klaarliggen’, weet niet of we ze ooit (kunnen) gaan gebruiken, maar ze staan allebei hierin. Had niet verwacht dat Rhodé in dit rijtje zou staan.. Is voor mij echt 1 in de categorie Bijbelse namen(en ook een extra reden waarom ik hem mooi vind). Annemijn is de andere en die is wel een beetje hockey(vertel ik niet tegen m’n man;-).

  1. Ik vind Rhodé erg leuk, maar zou het ook niet onder hockeynaam zetten..

 2. Ik heb het eindelijk door: ik ben een hockey-type! Hier staan de namen naar mijn smaak!
  Wat bij mij kanshebbers zouden zijn: Willemijn, Viviënne, Victoria, Valentina, Renee, Mathilde (liever Mathilda), Annemijn en Anne-Sophie.

  Maar ja, ik heb al dochters die Caroline, Bernadette en Juliëtte heten….. oa 😉

 3. Ik ben bang voor hockeysticks en die harde ballen, maar dit zijn wel de namen die ik het mooist vind. Er staan ook twee disneyprinsessen bij: Belle (en het Beest) en Aurora (doornroosje voor vrienden)

 4. Ja, erg mooie namen staan ertussen. Maar Lydia en Margot vind ik toch wel een beetje ouderwets worden. En Quinta, Quirine en Philine vind ik een beetje te “gemaakt”. De rest vind ik allemaal op z’n minst leuk voor een ander.

 5. Ik heb persoonlijk niet zoveel met dubbele namen als Anne-Sophie. En namen als Ghislaine, Florence, Mathilde en Madeleine vind ik allemaal een beetje té. Toch heb ik weer wat leuke namen in het lijstje gevonden:
  Annemijn, Belle, Celeste, Celine (hoewel ik het zelf met een streepje op de E als Céline zou schrijven), Victoria, Vivienne, Willemijn.

 6. Deze namen vind ik met name mooi voor een tweede naam. Victoria met stip op nummer 1 !
  Verder vind ik Florence en Madeleine erg mooi.

 7. Leuke serie weer! Komt er ook nog een serie met jongensnamen?

 8. net zwanger zei ik nog tegen mijn man: ‘het wordt geen hockynaam, hoor! Geen Willemijn of Frederique, verzin maar iets originelers.’ Enfin; in 2009 werd Phaedra geboren en staat ze alsnog tussen de hockeynamen 🙂 Geeft niks; ze mag best op hockey als ze dat wil maar ik moest er zelf een beetje om lachen dat, alle pogingen ten spijt om een hockeynaam te vermijden, onze dochter toch een hockeynaam heeft gekregen. Maar we zijn blij met haar, én met haar naam.

 9. Ja, ik ben een ‘hockey’ moeder!

  Leuk: Isolde, Mathilde, Philine

 10. Leuk om te lezen, en wat een typewerk moet dat zijn 😉

  Leuk vind ik;
  Finette, Helena, Mathilde en Philine.

 11. Bij het nadenken over ‘de’ naam voor ons nieuw nichtje kwam ik erachter dat ik zo weinig meisjenamen met een T kon bedenken.
  Wellicht is het allang eens op de site aan de orde gekomen en moet ik even zoeken in je archief maar zijn er letters die opvallen veel (de M) voorkomen en opvallend weining (behalve de X en de Q dan he ;))
  Dus bij deze ook meteen een oproep voor mooie meisjesnamen met een T!

 12. Ja! Of mooie meisjesnamen met een H! Die bestaan volgens mij ook amper.met Hedwig en Hannah ben je er wel zo’n beetje, of is er meer?

 13. Ik ben totaal geen hockeytype, (ik heb kunst academie gedaan nota bene. Dat doen hockeyers niet) maar dit zijn wel echt mijn soort namen! Mijn dochter heet Mathilde. En Helena en Isolde zijn echt favoriet hier. Prachtige namen!

  1. Wat voegt het in hemelsnaam toe om erbij te zetten dat je de kunstacademie hebt gedaan? Had je ook wel op mogen letten. Kunstacademie is het.

 14. Isolde en ook Mathilde vind ik prachtig. Vraag me af na de discussie van gister af of mijn smaak wel consistent is met onze keuze voor een drielettergrepige naam op een -a voor onze dochter…

 15. Ook hier weer veel namen die te lang zijn voor bij mijn eigen achternaam en daarom hier nooit overwogen zijn als roepnaam. Wel veel mooiere namen dan de klatergoudnamen. Hoewel sommige namen wel erg pretentieus zijn. De mooiste naam uit dit lijstje vind ik Felicia, de tweede naam van mijn jongste dochter 🙂

  Verder mooi: Alexandra, Cecilia (een van mijn oudste favorieten! komt al voor op lijstjes die ik op de lagere school maakte!), Leonore, Louisa en Roosmarijn.

 16. Mooi! Ik vrees dat ik ook een hockey type ben!

  Alexandra
  Claire
  Florence
  Helena
  Isolde
  Margot
  Mathilde
  Renee, Renée
  Rhodé
  Salomé
  Vivienne

 17. Mooi:

  Aurora
  Felice
  Helena
  Irene*
  Isolde*
  Leonoor*, Leonore*
  Louisa
  Madeleine
  Mathilde
  Philine
  Renee, Renée
  Roosmarijn*
  Stella

  Franse namen wel met de Franse en niet met de Nederlandse uitspraak, anders vind ik ze al snel verschrikkelijk.
  De namen met de sterretjes behoren tot mijn eigen favorieten.

   1. Nee hoor, grapje.
    Dat is jou mening.
    Ik heet zelf Madeleine en je spreekt het uit als Madelijne.
    Foutje van mijn ouders. 😉

 18. Leuk om mijn tweede naam Salomé hierbij te zien staan. Salomé is van oorsprong een arabische naam, niet heel erg hockey dus, maar wel erg mooi.

 19. Dankuwel voor de lijstjes. Wij hebben er veel aan.

  Toch nog een maar namelijk de uitspraak. Hoe spreek je ‘Celeste’ uit? (ik heb al gezocht maar kan niet een helder en eenduidig antwoord vinden.

  1) se-les-te
  2) se-lest
  3) cee-lest
  4) cee-les-te
  5) anders…

   1. Jap.
    Ik zit op hockey en het is se-les-te, kan ik met zekerheid zeggen.

    Howdy

 20. Volgens een comment op de website, “http://babybytes.nl/namen/meisjes/Celeste”, is het niet optie 1 (Se-les-te).

 21. Aurora..Zucht zo een prachtige naam. En ook een nette naam. Man weigert,hij vind het een tokkie naam. Nou jaa

 22. Hahaha, ik heb gewoon 2 hockey namen. Had niet gedacht dat mijn namen ertussen zouden staan. Cecilia Valentina :). Hockey namen dus… En ik vind ze allebei erg mooi!

 23. Dalia, is dat een naam??? mijn oma heeft die dingen voor de ramen staan!

 24. Met hockey heb ik eerlijk gezegd helemaal niets. Wel met Isolde, mijn prachtige lieve dochter. Vind het nog steeds één van de mooiste (meisjes) namen die er is. Mocht ik ooit nog een tweede dochter krijgen, waar ik de kans overigens zeer klein van acht, zou ze zo maar eens Mathilde kunnen gaan heten.

Reacties zijn gesloten.