Originele meisjesnamen (deel 3): Klatergoud

Als je niets van je gading kan vinden in de lijst van populairste meisjesnamen, kun je vandaag alsnog je hart ophalen. Ik selecteerde de mooiste meisjesnamen uit de top 1.000 van vorig jaar, die niet in de top 250 staan. Vandaag deel 3: lange, romantische namen die klinken als een waterval.

Klatergoud

 • Alessia
 • Anastasia
 • Andrea
 • Cassandra
 • Charissa
 • Chenoa
 • Dania
 • Danisha
 • Daria
 • Dylana
 • Isabeau
 • Ivana
 • Kiana, Kyana
 • Kyona
 • Larissa
 • Liyana
 • Lorena
 • Luciana
 • Marissa
 • Melody
 • Natalia
 • Nikita
 • Nikola
 • Noëlla
 • Romana
 • Rowena
 • Roxanne
 • Savannah
 • Selena
 • Serena
 • Shanna
 • Sharissa
 • Sharona
 • Wiktoria
 • Vienna, Viënna

Lees hier de introductie en vind de andere lijsten met originele voornamen.

27 antwoorden op “Originele meisjesnamen (deel 3): Klatergoud”

 1. Ik houd wel van romantische meisjesnamen, maar dan meer van de wat kortere varianten: Flora, Noëlle, Daphne. Uit dit lijstje vind ik zelf wel Isabeau en Larissa erg mooi. En één van mijn persoonlijke favorieten, die niet in het lijstje staat, is Valérie.

 2. Deze namen doen me meer denken aan kinderen uit wijken als de Bijlmer/ Amsterdam Zuid-Oost…

 3. Ik vind Noella de enige mooie naam in het lijstje. Ik ken toevallig ook een hele leuke Noella. Absoluut dieptepunten zijn voor mij Larissa en Sharona.

  Luciana vind ik alleen kunnen als je ook (deels) italiaans bent.

 4. Oei, wat een verschrikkelijke namen. Hier zit niets van mijn gading bij. Ik vind het allemaal vrij ordinair.

 5. Anastasia, Lorena, Marissa, Natalia, Nikita, Noëlla, Rowena, Selena en Vienna vind ik wel leuk. Maar namen als Chenoa en Dylana vind ik echt te ordinair.

 6. Anastasia had ik leuk gevonden voor Maxima en WA.

  Nee, dit is ook niet mijn ding.
  Victoria is mijn favoriete romantische naam, maar met een W…, nee.

  1. De “W” is in Wictoria, is de naam op zijn Russisch, daar wordt de V als een W uitgesproken, dus Wictoria is fonetisch.

  2. “Anastasia had ik leuk gevonden voor Maxima en WA.”

   Teveel letters, denk ik. Ze hebben er nu allemaal zeven, waarvan twee medeklinkers en vijf klinkers. Maar op zich zou hij goed in het rijtje gepast hebben.

   Hier in Duitsland beweren de roddelbladen momenteel (sinds een maand of twee) dat Maxima weer zwanger is. Nou doen ze hier wel heel erg aan duimzuigjournalistiek, maar in dat geval – wie weet komt er nog een Anastasia 😉

 7. Tja, als trouwe lezer van dit blog MOET ik nu ook een keer reageren. Nooit kom ik iemand tegen of hoor ik van iemand die net zo heet als ik. En nu, in een paar weken tijd, komt mijn naam hier twee keer langs. Klatergoud uit de jaren tachtig, mijn ouders stelden er zich in de vroege jaren 70 denk ik iets heel anders bij voor… Ik vond het als kind heel spannend net zo te heten als een prinses uit het verhaal van Troje! Ik ploos het woordenboek van Voornamen van van der Schaar helemaal uit op zoek naar de mooiste namen voor mijn barbies en poppen en bleef altijd een voornamenfreak. Toch gek om dan uitgerekend je eigen naam in het ordi-lijstje terug te vinden!

  1. Ha Cassandra! Fijn je uit je lurker-bestaan te hebben gelokt 🙂 Van der Schaar was (en deels is) ook mijn bijbel. De oorspronkelijke pocketuitgave is helemaal stukgebladerd door de jaren heen.

   Ik vind Cassandra trouwens geen ordinaam, hij past gewoon in de tijd waarin je geboren bent. Net als Belinda, Angelique, Francisca, Nathalie – allemaal klasgenoten toen ik in 1980 in de eerste klas begon. Mijn klasgenoten vonden mijn korte naam maar stom: echt een oudetantenaam, En dat was het toen natuurlijk ook, terwijl mijn ouders eerder ‘klassiek’ hadden bedoeld.

   Vandaag de dag is iedere meisjesnaam met meer dan twee lettergrepen ‘verdacht’ en al helemaal als ie op een ‘a’ eindigt. En zo duik je als Cassandra ineens twee keer op in de godinnen- en prinsessenlijstjes (dat klinkt al beter, toch?)

   1. Hoi Emma, grappig dat er meer mensen zijn met een van plakbandjes aan elkaar hangende pocket van vdS. Ik lijd verder helemaal niet onder mijn naam of de classificaties hoor, ik snap het ook wel in deze tijd. Ik heb geen dochter, maar die had waarschijnlijk ook geen 3-lettergrepige naam op -a gekregen. Ben erg benieuwd naar de jongensnamen-serie!

    1. Cassandra, hoe kom je erbij jouw naam als ordi te bestempelen.
     Ik vind het een schitterende naam!!
     In de zeventiger jaren was de naam Sandra populair, jouw naam is duidelijk een stuk orgineler.

     ps vd Schaar is ook mijn namenbijbel en helemaal stukgelezen.

     1. Nog iemand met een helemaal stukgelezen Van der Schaar boek! Zo erg zelfs dat ik uiteindelijk een nieuwe gekocht heb in de jaren negentig.

      Maar die nieuwe bewerking van Gerritsen is een ramp…

 8. Alleen Andrea vind ik mooi in deze lijst, de rest niet. Uitgesproken lelijk zelfs, de meeste van deze namen. Althans, in de Nederlandse context.

  Ik heb dit soort namen sowieso nooit overwogen vanwege mijn lange achternaam (waarbij ik geen lange voornaam vind passen).

 9. Brr deze namen vind ik stuk voor stuk verschrikkelijk :D.

 10. Ik vind Isabeau nog wel iets om over na te denken, al zal het snel afgekort worden naar Isa. En dan verliest de naam zijn charme.

 11. verdere verklaring is niet nodig toch ?

  Genoeg om vanaf je allervroegste herinnering een minderwaardigheidsgevoel te hebben er zou een boete op moeten staan om je kind zo te noemen een gruwelijk hoge boete

 12. ik vind Lana wel leuk maar DYlana niet,,,, gwn DY weghalen en dan is het gwn mooi

 13. Oei, de meeste namen in dit rijtje doen toch wel pijn aan mijn ogen, vooral Romana, Roxanne, Savannah en Sharona vind ik absoluut om te huilen.
  Isabeau vind ik daarentegen wel heel mooi.

 14. Ik ben toevallig wel erg blij met mijn naam! 😉

Reacties zijn gesloten.