Roos ruikt het lekkerst

Maar liefst 937 keer werd er gestemd op ‘de leukste korte meisjesnaam’. Bijna 1 op de 5 stemmers koos voor Roos, een gouwe ouwe die al jaren in de top 20 staat. Ik waardeer de duidelijke klank van de naam (geen Anna, Anne, Ava, Emma, Eva, Vera…) maar kan mezelf niet over de Head & Shoulders associatie heenzetten. Anti-roos.

Nog eens 12-13 procent van jullie vond Liv, Tess, Jet en Fay mooi. Dit zijn allemaal nieuwe namen in de lijst, alhoewel Jet natuurlijk alleen maar terug van weggeweest is.

Maud, Bo, Jip en Sam zijn meisjesnamen die ook vaak in zusjescombinatie terug worden gezien: 5-10 procent van jullie had een van deze namen als favoriet.

Onderaan de lijst vinden we met 2 procent van de stemmen een eenzame Kim terug. Kim was de naam waarmee de trend van korte, stoere namen voor meisjes begon, ergens eind jaren zeventig. Maar de gemiddelde Kim is nu een twintiger en daarmee is ie als voornaam voor baby’s bejaard.

De leukste korte meisjesnaam?

 • Roos (18%)
 • Liv (13%)
 • Tess (13%)
 • Jet (12%)
 • Fay (12%)
 • Maud (10%)
 • Bo (9%)
 • Jip (6%)
 • Sam (5%)
 • Kim (2%)

Totaal aantal stemmen: 937

7 antwoorden op “Roos ruikt het lekkerst”

 1. Ik vind Roos ook een hele leuke naam! Zelf heb ik voor Liv gestemd. Maar eigenlijk vind ik veel van de namen uit het lijstje wel leuk, hoewel ik ze zelf niet zo snel zou kiezen (op Liv en Roos na). Ik ben alleen echt geen fan van Jet, Jip en Fay. Jet associeer ik nog steeds met al wat oudere vrouwen.
  .-= Romy schreef op eigen site Dutch Card Lovers #18 =-.

 2. Ik heb ook op Roos gestemd! Vind het echt een leuke naam, hij zou hier op het lijstje hebben gestaan als hij niet zo populair was geweest. De andere namen vind ik allemaal niet geweldig.
  .-= Judith schreef op eigen site 38 weken: nesteldrang en piekeren =-.

 3. Roos doet voor mij al tijden regelmatig dienst als schuilnaam op internet (niet mijn echte naam dus). Ik heb ook op Roos gestemd, maar dat wat vooral omdat ik eigenlijk geen van de namen echt mooi vind. Jet was een goede tweede. Tess en Maud vind ik niks mis mee. Bo, Jip en Sam zijn voor mij toch echt jongensnamen. Kim is heel erg uit. En Liv zie ik zelf liever als afkorting van de jongensnaam Oliver.

 4. (Kijkt naar haar reactie hierboven):

  Huh? Schrijf ik over auto’s? Een nieuwe optie op je site kennelijk, maar hij linkt automatisch naar de site in zijn algemeenheid denk ik, terwijl ik ‘alleen maar’ een weblog bijhoud daar. Met auto’s heb ik niets. 😉
  .-= DeniseM schreef op eigen site  Toyota Prius: eco-icoon eindelijk hip =-.

 5. Ik vind Liv een afschuwelijke naam. Maar misschien omdat Liv bij mij het zusje van Lyn is en ik haar niet zo mag?

 6. Ik kom hier nog wel niet zo lang (maar ik vind nog steeds nieuwe interessante artikelen!), maar wordt het misschien niet eens tijd voor een nieuwe vraag van de week? Deze over de Disneyprinsessen staat er al op sinds ik hier voor het eerst kwam – ruim drie maanden geleden… Weet niet of je daar tijd en inspiratie voor kunt vinden, Emma?

Reacties zijn gesloten.