Softwareontwikkelaar Noemt Zoon Google

De Telegraaf meldde vanavond dat een Zweedse software-ontwerper wel erg ver is gegaan met zijn liefde voor zoekmachine Google.

De van oorsprong Libanese Walid Elias Kai en zijn Zweedse vrouw Carol hebben hun op 12 september geboren zoontje Oliver Google genoemd. Omdat niemand hem geloofde, heeft hij het geboortebewijs op internet geplaatst.

Dr. Kai schreef Google het volgende over zijn keuze: “Toen we erachter kwamen dat mijn vrouw Carol in verwachting was, zei ik: “We noemen ons kind Google.”

Iedere lachte me uit en nam me niet serieus. Mijn broer zei: “Oh ja, noem de volgende dan Yahoo Fuji Nikon.” En toen kwam de dag dat we de baby moesten inschrijven bij het Zweedse register. Ik ging er met mijn vriend Magnus Foss en mijn vrouw Carol heen ik zei “Yes! GOOGLE KAI.” Carol weet hoe serieus ik ben; ze weet hoe groot mijn voorliefde voor de opties van Google is.”

Volgens de kersverse vader noemen vrienden en familie Walid Kai en zijn vrouw “Abou Google” (Google’s vader) en “Emm Google” (Google’s moeder). Zij volgen hiermee een Arabische traditie.

Google meldt in reactie op dit nieuws het volgende: “Of course, there’s a website devoted to young Mr. Kai. We wish him long life and good health, and hope his schoolmates aren’t too hard on him.”