Vliegtuigbaby heet ‘Oceaan en Lucht’

De 29-jarige Paramjit Kaur maakte afgelopen woensdag de eerste vlucht van haar leven: een reis die ze niet snel zag vergeten. Ze was onderweg van Hong Kong naar het Australische Adelaide, waar haar man Jagtar Jaswal (32) al aan het werk was als taxichauffeur.

Ze was echter 34 weken in verwachting van hun eerste kind, en na drie uur vliegen braken haar vliezen. Er waren gelukkig drie artsen aan boord, maar slechts een van hen had wel eens een baby ter wereld geholpen.

Het 2,7 kilo zware jongetje kwam echter zonder complicaties, in de pantry achterin het vliegtuig. Er werd een tussenlanding gemaakt in Darwin, waarna ook de vader de eerste vlucht vanuit Adelaide nam. Hij had tot dan toe alleen updates gekregen door het nieuws op internet te volgen.

De ouders hebben hun zoon Pawan-deep genoemd, wat zoveel betekent als “oceaan en lucht”, daarmee verwijzend naar zijn ongebruikelijke geboorteplaats.

6 antwoorden op “Vliegtuigbaby heet ‘Oceaan en Lucht’”

  1. Ach jah, waarom ook niet? Een beetje hetzelfde als bij de babies die Olympische Spelen heten of Beachvolleybal. Je moet er maar opkomen, maar ik zou het niet doen. Maar ja, in Nederland zal het ook wel niet goedgekeurd worden denk ik….

  2. Whoa, dat lijkt me wel heel heftig zeg!
    Wel een superkorte bevalling in ieder geval, zelf had ik zo ongeveer op en neer naar Australië kunnen vliegen in de 36 uur dat ik aan het baren ben geweest 😉

  3. Dat ging inderdaad snel. De naam is zeg maar niet helemaal mijn stijl, haha.

  4. Balen als je man er niet bij kan zijn, maar fijn dat het allemaal goedgekomen is.

  5. Pawan-deep zal in Nederland best goedgekeurd worden hoor, er zijn denk ik maar weinig ambtenaren die weten wat het betekent. Hetzelfde geldt voor Ao-yun. Mijns inziens kun je met zo’n naam beter in het buitenland wonen als in je eigen land…

Reacties zijn gesloten.