Wesley noemt zoontje Barça

Wesley Beeckman (23) uit Nieuwerkerken (BE) noemde zijn zoon Barça, naar de voetbalclub FC Barcelona.

Zijn vriendin Anneke Maes (24) vertelt vandaag in De Standaard hoe ze uiteindelijk op deze opvallende naam kwamen:

“Mijn vriend Wesley kwam de hele tijd met vreselijke voornamen van Spaanse voetballers aanzetten. We zaten toen net naar een wedstrijd van Barcelona te kijken op televisie. Ik heb mijn vriend toen gezegd dat ik Barça dan nog mooier vond.’ Barça is de bijnaam van de Spaanse voetbalclub.

‘Wesley was meteen overtuigd. Ik iets minder, maar ben uiteindelijk bijgedraaid. Het was een lastige bevalling. Zijn naam kon me op dat moment iets minder schelen. We krijgen trouwens alleen positieve reacties, ook van mensen die totaal niet weten dat ons zoontje naar een voetbalploeg is vernoemd.'”

De club meldt trots dat het vier maanden oude jongetje het 185.508e lid van ‘de beste club ter wereld’ is. Het refrein van hun clublied is zeer toepasselijk: Tenim un nom que el sap tothom, Barça, Barça, Barça (Iedereen kent mijn naam, Barça, Barça, Barça).

Gelukkig zijn Barça’s ouders nog niet klaar met kinderen krijgen, want ze weten al hoe hun volgende kind gaat heten:

“En als [het] een meisje is, dopen we dat Lona in plaats van het aanvankelijke Lana. Dan kunnen we met onze twee kinderen de naam Barcelona vormen.”

7 antwoorden op “Wesley noemt zoontje Barça”

  1. Lona is op zich nog wel een leuke naam. Maar niet als je broertje Barca heet…
    Wat bezielt sommige mensen toch als het op de namen van hun kroost aankomt? Als je maar origineel bent??

  2. Deed me meteen aan Spartacus denken. Een serie waar ook een Barca in voorkomt.

  3. Ik hoop dat dit alleen een grappige opmerking is en niet serieus wordt bedoeld. Anders kan ik het alleen maar zielig vinden!!!!

  4. amai die mensen kijken niet naar later wa die jonge gaat mee maken op school van pesterij en ik weet nie wa enigste waar die kijken we hebben paar zinnen op internet kunnen zetten ooh we zijn beroemd on kind noemt barca noem u volgende zoon of dochter real madrid dan heb je volgende jaar eigen el classico bij u thuis man man waar gaat de wereld naartoe

  5. het is echt interessant !!! maar gaat wel pak slaag krijgen van supporters van andere ploegen !!

  6. gevaarlijk , hij zal maar bij allemaal Real supporters in de klas komen, die naam kan zn dood worden

Reacties zijn gesloten.