Wordt Jaycey-Lynn, Jayden, Jayleigh of Jaylin de Blijste Baby van Nederland?

Joax Blijste Baby

Joax (foto: www.blijstebaby.nl)

Aanstaande dinsdag maakt luierfabrikant Pampers bekend welk lachend kind de titel Blijste Baby van Nederland van 2011 mag dragen.

Ruim 25.000 trotse moeders en oma’s stuurden een foto in en maken nu kans op spaarrekeningen, luiers en fotosessies.

In 2010 steeg de jongensnaam Jayden tot ongekende hoogte in de Nederlandse ranglijsten – hij was niet alleen. Onder de 22 finalisten die tot nu toe bekend zijn gemaakt (waaronder een tweeling), zitten opvallend veel J-namen, en dan met name Jay-exemplaren in allerlei spellingen.

Verder een hoop (voormalige) top 10-namen. Een mooi kijkje in de Nederlandse brugklassen van 2022!

 1. Byron
 2. Carmen Beaudine
 3. Cas
 4. Colin
 5. Dinand
 6. Ivo
 7. Jaycey-Lynn & Rose
 8. Jayden
 9. Jayleigh
 10. Jaylin
 11. Joax
 12. Julen
 13. Julia
 14. Kyrian
 15. Lisa
 16. Melisa
 17. Merle
 18. Nick
 19. Noah
 20. Stijn
 21. Tygo
 22. Zoë

Oh ja, voor wie het zich afvroeg: Mattheyz-Ferdinand verloor, maar Marit uit Maarssen won in 2010.

Meer lezen over dit onderwerp:

Reacties

 1. Andere Judith says

  Ik vind namen die met Jay- beginnen echt spuuglelijk. Het ordinaire druipt er vanaf en bovendien vind ik de namen vaak zo gezocht. Gewoon ‘Jay’ vind ik dan wel weer oké; het is geen favoriet van me, maar ik vind het op zich wel een prima naam. Maar zodra er iets achter komt, vind ik het in 99% van de gevallen echt niet mooi.

  Overigens vind ik Jaycey-Lynn en Rose een heel aparte combinatie. Een klassieke naam als Rose had ik niet zo snel bij het moderne Jaycey-Lynn geplaatst.

  Van bovenstaande namen vind ik alleen Rose mooi. De combinatie Carmen Beaudine vind ik ook wel mooi klinken, maar het zou niet mijn keuze zijn.

 2. Annelies says

  Cas, Ivo, Rose en Julia, dat kan er nog mee door.

  En wat betreft de Jay-namen…. Laten we daar geen woorden aan vuil maken…

 3. Nancy says

  Als we het over J-namen hebben…. wat is er met good old Josephine gebeurd? Te ouderwets, te lang, te gewoon, te klassiek, te kak? Gelukkig recentelijk herondekt door Friesinger+Postma.

 4. De mama van Julia (ja die van de verkiezing) says

  Tsja, iedereen zijn eigen smaak, maar wij vonden Julia nou eenmaal een erg mooie naam :-)!!

 5. Andere Roos says

  Die Jay-namen zijn erg, maar Joax? Ben ik de enige die dat uitspreekt als Jokes (het Engels voor grappen) en het doet me aan hoax denken. Een grappige naam is het wat dat betreft wel, maar of je daar nou een blije baby van wordt?

  • Lorelei says

   Het is waarschijnlijk de bedoeling, dat Joax wordt uitgesproken als Jo-ax, net als de andere nieuwe namen Roan en Joas. Zelf lees ik die namen nog geregeld verkeerd en ik erger me er kapot aan. Maar ja. Het zal wel aan mij liggen, denk ik dan, gezien de populariteit van die namen.

 6. Wendy says

  Ik vind deze namen echt geweldig… Uiteindelijk heet onze dochter Kaylee, op verzoek van manlief… Anders had zij Jaylin geheten… haha… Maar zoals ik andere reacties zie; ben ik toch blijer dat mijn blijste baby van Nederland :p toch uiteindelijk Kaylee heet. 😛

 7. Lindsay says

  Onze dochter heet Jayleigh.
  Wij vonden dit een prachtige naam en wij zijn zeker geen ordinair gezin!!
  Aangezien ik hier een aantal aparte reactie lees.
  Iedereen zijn smaak toch.

Wat vind jij?