Dochter Franse president heet Giulia, niet Dahlia

Carla Bruni
Carla Bruni (foto: Remi Jouan voor Wikipedia)

Dit voorjaar werd duidelijk dat de Franse first lady, Carla Bruni-Sarkozy (42), in verwachting was. Uiteindelijk miste president Nicolas Sarkozy (56) net de geboorte van zijn eerste dochter Giulia omdat hij vergaderde over de eurocrisis.

De media waren er wel bij, zij het op de straat voor de privékliniek waar Giulia, die aanvankelijk Dahlia leek te heten, ter wereld kwam.

Giulia is de populairste meisjesnaam in Italië, waar de voornaamste wortels van Carla Bruni liggen. Julia (en Julie) zijn in thuisland Frankrijk ook geen onbekenden.

Kleine Giulia heeft twee grote halfbroers bij de eerste vrouw van haar vader: Pierre (1985, een hip-hop producer) en Jean (1986, een lokale politicus), een bij zijn tweede echtgenote: Louis (1997) en een bij haar moeder: Aurélien (2001). Een gezellige boel deze kerst in huize Sarkozy!

 

4 antwoorden op “Dochter Franse president heet Giulia, niet Dahlia”

  1. Ik vind het zo vreemd dat ze van duidelijk Franse namen naar een duidelijk Italiaanse naam gaan. Ja oké, Carla komt dan wel uit Italië, maar haar zoon heeft ook een Franse naam.

    1. Misschien dat ze dat bij haar zoon ook wel gewild had, een Italiaanse naam, maar dat haar toenmalige partner dat echt niet zag zitten, en haar huidige wel. Ik had het vreemder gevonden als ze samen een aantal kinderen hadden gehad met Franse namen, en dan voor een vierde/vijfde/… kind een Italiaanse naam gekozen hadden.

      1. Raphaël Enthoven, Bruni’s ex-partner (en de vader van hun zoon Aurélien), heeft met actrice Chloé Lambert in 2008 nog een zoon gekregen: Sacha. Niet dat dat veel helpt in deze discussie 🙂

Reacties zijn gesloten.