Jezus redt, maar niet vanaf het dak

Niet alle namen zijn even bijbels, maar dankzij Mayke vandaag weer eens een lijstje van namen in een groot christelijk gezin.

De familie Van Ooijen verricht in haar spaarzame vrije tijd zendingswerk onder niet-gelovige filerijders op de N216 richting Alblasserwaard. Zij verfden daartoe in manshoge letters “Jezus Redt” op het dak van hun boerderij. De familie is nu in het nieuws omdat de gemeente Giessenlanden niet erg gecharmeerd is van deze actie.

Het gezin bestaat naast ouders Joop (58) en Petra (55) uit Gerda (34), Machiel (33), Arie (30), Johan (27), Ruth (26), Rachab (25) en Moshe (23), die al op zichzelf wonen. De andere elf negen kinderen helpen vanuit huis mee om de “gratis boodschap” te verspreiden: Cornelius (24), Jeftha (20), Boaz (19), Sifra (18), Andreas (16), David (15), Simon (13), Rhodé (11) en Esther (8).

NB: Mijntje merkte terecht op dat er geen achttien maar zestien kinderen zijn in het gezin Van Ooijen. Er zijn trouwens ook al minstens zeven kleinkinderen, waaronder Lael (een jongen) en Rebekka.

9 antwoorden op “Jezus redt, maar niet vanaf het dak”

 1. Dat dak heb ik weleens gezien. Maar het heeft me niet overtuigd. En ik kan me niet voorstellen dat anderen wel ineens “het licht zien”.

 2. Wat een tweespalt in namen. Heel ouderwets (als Arie en Cornelius) en mooie Bijbelse namen als Ruth, Rhodé en Esther.

 3. Toen de vernoemingsnamen op waren, hebben ze de bijbel erop nageslagen? Inderdaad een rare tweespalt. En waarom Moshe i.p.v. gewoon Mozes?

 4. Niet helemaal on-topic, maar ik tel ‘maar’ 9 kinderen die nog thuis wonen.
  Overigens ligt mijn persoonlijke voorkeur eerder bij de ouderwetse Hollandse namen dan bij de Bijbelse namen. Ik vind Arie en Simon wel leuk.

 5. @ Hercules, wellicht is Moshe ‘vernoemt’ naar Moshe Dayan? Die leefde rond die tijd nog en zal toen ook nog wel in het nieuws geweest zijn.

 6. Wellicht dat 34 jaar geleden hun smaak anders was dan in 2002. Vandaar de zo verschillende namen.

 7. En dan hebben ze de mooiste bijbelse naam links laten liggen! 😉

 8. @ Deborah

  En die naam hebben wij!
  (O.a.ook 🙂

  Johan en Cindy van Ooijen

Reacties zijn gesloten.