Jongetje mag geen Q heten

Zweden heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om rechtszaken over voornamen. Zo wilden ouders hun kinderen Ikea en Veranda noemen, wat niet werd toegestaan. De ouders van Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (uit te spreken als Albin) kregen een boete opgelegd omdat ze vijf jaar na de geboorte nog steeds geen toegestane naam voor hun zoon hadden uitgekozen. Hij werd uiteindelijk Boy Tarzan gedoopt. In 2005 kregen de ouders van Oliver Google Kai wel gelijk en in 2007 mocht een pasgeboren meisje uiteindelijk Metallica heten.

En nu is daar Q, een jongetje dat zijn eenletterige naam te danken heeft aan het gelijknamige ingenieuze uitvinder uit de James Bondfilms. “Als de voornaam Q slecht en gevaarlijk is, dan moet dat gemotiveerd worden”, aldus ouders Rickard Rehnberg en Thitathorn Sukjit. “Er is nu een kind dat luistert naar de naam Q. Wat wint de regering erbij om hem naar een nieuwe naam te laten luisteren?”

Bron: De Standaard

3 antwoorden op “Jongetje mag geen Q heten”

  1. Ikea…hoe komen ze erbij. De BRF… naam vind ik wel heel apart…alsof ze lukraak wat letters op het toetsenbord hebben ingetikt. Q valt dan vergeleken met de rest nog wel mee. Maar één letter is ook weer zo weinig. Als ze er nu iets als Quinn van maken en dan gewoon zijn roepnaam op Q houden…

  2. Wat is er mis met Q? Ik zou m’n kind niet zo noemen, maar ik vind het geen belachelijke of aanstootgevende naam. In Nederland zou het mogen.

  3. Tsja ik vind persoonlijk dat zo ongeveer alles moet kunnen, tenzij het echt aantstootgevend of schadelijk is voor het kind. Q vind ik persoonlijk geen probleem en zelfs Ikea en Veranda moeten gewoon kunnen (hoewel ik het persoonlijk niet mooi vind). Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 vind ik inderdaad echt niet kunnen, niemand spreekt dit uit als Albin en al helemaal niemand kan dit onthouden qua schrijfwijze, daar doe je je kind geen goed mee.

Reacties zijn gesloten.