Kort nieuws 29 mei 2011

11 antwoorden op “Kort nieuws 29 mei 2011”

 1. Die technische babynamen zijn grappig! Al kijkt een beetje nerd wel uit, denk ik. Perl is best leuk trouwens, en sowieso al een Jiddische naam, dacht ik. Tenminste, de vrouw van Molotov heette officieel zo, al liet ze zich Polina noemen.

 2. Linus is al sinds begin jaren 90, toen ik in Scandinavië woonde, een van mijn lievelingsjongensnamen. Maar ik vind hem in Nederland niet zo bruikbaar op de een of andere manier.

 3. Merijn vind ik meer een jongensnaam en dan Fien, Jill en Britt? Net alsof de ene ouder de oud-Hollandse namen heeft gekozen en de andere de ’trendy’ namen..

 4. Fiep: noemen ze in Oost-Nederland een fopspeen niet zo? Hier in Zuidwest Nederland zeggen we tut of tuut, trouwens.

 5. Linus staat bij mij hoog op het lijstje, dat het een nerd-naam is vind ik alleen maar leuk! Maar vriendlief, de echte nerd in huis, vindt het helaas net iets te ver gaan… Nog een meisjes nerd-naam die bij mij niet als zodanig bekend was, maar naar het gelijknamige kinderboek: Juniper. Blijkt een merknaam te zijn van routers en software oplossingen. Daar wilde vriendlief dus ook niet aan.

  1. Mijn geliefde wil ook niet voor een iets te fanatieke en zielige Linux-fan aangezien worden, heb Linus ook wel eens genoemd, maar dat ging echt niet door 🙂

  2. Linus is toch het vriendje van Charlie Browm die altijd met zn dekentje achter zich aan sleept..

 6. Ik ben ook fan van Linus.

  Wat een rara combi Merijn, Fiep, Britt en Jill!

 7. De zus van een vriendin van me heeft haar dochtertje Ada genoemd – onder andere omdat het (blijkbaar) een computer programma is. Vond vaderlief leuk.
  De laatste keer dat ik ze sprak was ze in verwachtig van de tweede. Benieuwd of dat ook een computernaam wordt…

 8. Ik vind (na een aantal keer achter elkaar te hebben uitgesproken) Jill, Fiep en Britt eigenlijk best wel leuke namen samen. Misschien juist leuk dat Fiep en Merijn oud hollandse namen zijn, en Jill en Britt niet.
  Maar ja, ieder zijn eigen mening…

  1. Ooh, ik vind het echt vreselijke namen. Merijn, in ieder geval.
   jill fiep en britt vind ik apart leuk, en we zeggen hier speen, niet fiep.

Reacties zijn gesloten.