Legonamen voor meisjes

Lego Friends
Andrea, Emma, Mia, Olivia en Stephanie

Van Lego kun je alles maken, zolang je een jongen bent. Gelukkig is er voor huppelliefhebbers en paardenmeisjes nu Lego Friends.

Ik kan me niet herinneren ooit behoefte te hebben gehad aan bling bling legoblokjes, maar de fabrikant hoopt miljoenen kinderen aan te spreken met zelf te bouwen schoonheidssalons en hondenshows.

De geheel manloze bevolking van Heartlake City heeft keurige middenklasse Amerikaanse namen gekregen: Andrea, Emma, Mia, Olivia en Stephanie

De BFF’s wonen in knusse Vinexwijken, waar ze in hun (roze) cabrio rondrijden tussen de ijswinkel en hondenkapper. Ze hebben (desondanks) ieder “een eigen persoonlijkheid”.

Daar hebben critici overigens geen boodschap aan: die vinden dat de meisjeslego niet thuishoort tussen de knuffelbeesten en K3-jurkjes, maar gewoon naast de stoere jongenslego.

Welja, het ziet er allemaal vrolijk uit, dus misschien moeten de meisjes zelf maar besluiten of ze Stephanies buitenkeuken willen maken, of met Lego Ninjago Kai ZX (wat?) willen spelen.

Zoals er al getwitterd werd: “Waar maakt iedereen zich druk om met die ‘meisjesachtige’ Lego? Ze doen tenslotte allemaal even veel zeer als je erop gaat staan.” Goed punt. Au.

20 antwoorden op “Legonamen voor meisjes”

 1. Mijn legopoppetjes, van die ouderwetse, hadden ook allemaal namen. Degelijke, Hollandsche namen zoals het echtpaartje Jan en Mieke. En dat verzonnen mijn broertje en ik helemaal zelf.

  1. Mijn lego poppetjes gaf ik ook zelf namen. Dat vind ik trouwens veel leuker, dan wanneer je ze voorgeschreven krijgt!

   Ik was als kind helemaal wèg van de Belville lego. Dat lijkt hier wel een beetje op. Maar er waren toen meer verschillende dozen van. Ik weet nog dat ik lang gespaard heb voor een koets van ca. 70 gulden. Mijn ouders verklaarden me zowat voor gek.

 2. Als mijn kinderen nog klein zouden zijn (2meisjes, 2 jongens) zou ik alle doosjes Lego op een hoop gooien en zeggen: zie maar wat je het mooiste vind. En kies zelf de namen.
  Net als met play-movbiel, dat merk gaf ook ‘meisjes’poppetjes uit; met paarden, geloof ik.

 3. Ik kan me niet herinneren dat wij namen gaven aan de lego of duplo poppetjes. Wel mochten de ponypaardjes en poppen van mij spelen met de lego van mijn broer. Met een beetje fantasie kom je een eind, daar is mijns inziens geen roze lego voor nodig 😀

 4. Mijn dochter (nu 20) had als ukkie al heel veel roze prinsessen-lego. Dus what’s new??

 5. Ik had vroeger een gebouwtje uit pastelkleurig lego. Ik durfde hem nooit uit elkaar te halen om iets nieuws te bouwen.
  Om eerlijk te zijn vind ik het leukste aan Lego juist het zelf kunnen bedenken en bouwen van dingen. Waarom moet alles voorgekauwd worden? Laat de meisjes en jongetjes lekker zelf een naam geven aan de poppetjes.

  Het irriteert me sowieso dat er (nu?) zo’n duidelijke scheiding zit tussen jongens- en meisjes-speelgoed. alles voor meisjes is paars en roze. Als ik nu naar een verjaardag voor een klein meisje ga, hoef ik echt niet aan te komen met iets dat niet paars/roze/prinses is. Misschien was dat altijd al hoor, maar ik kan het me niet herinneren. Niet dat dat het slecht maakt, maar het is zo eenheidsworst en eigenlijk vind ik dat dat de vrijheid van de kinderen behoorlijk beperkt.

  1. Jaaaa! Dat je een nagebouwde creatie niet uit elkaar durfde te halen, dat weet ik ook nog wel. Net als bij Ministeck, als je eindelijk alle goede stukjes bij elkaar had gepriegeld.

   1. 🙂 Ministeck weer tevoorschijn gehaald voor dochter van 7. Nostalgie ten top. De roze stukjes lijken te oud te zijn geworden. Gaan stuk als ik ze van het bord afhaal. Maar wat wil je, na circa 25 jaar op zolder??

  2. en is het je opgevallen dat je bij Lego tegenwoordig niet meer steentje op steentje hoeft te leggen (dus nadenken) maar dat alles prefab is? Vijf blokjes en je hebt een huis. Lego is onderhevig aan verdebielisering.

    1. Of niet..
     Ik vond het altijd maar een heel gebouw!
     Mijn vriendinnetje en ik wilden snel even met onze meisjeslego spelen, moesten we eerst een heel ding bouwen. Voordat we écht konden spelen, was de woensdagmiddag al voorbij. (En was het restaurantje, huis, appartementje nog steeds niet af..)
     Nou erger kan het niet voor een kind :p.
     Het ging ons niet om het bouwen, maar meer om het spelen!

     1. Dat kan ik me ook voorstellen, maar daar heb je al zoveel andere stukken speelgoed voor. Maarja, daar verdient meneer Lego-Duplo natuurlijk geen centjes mee 🙂

  3. Voor de verjaardag voor ons buurmeisje (groep 4-5) heb ik daarom ook een statement gemaakt door een boek over het heelal te geven. Was ze erg blij mee!

 6. Prima namen, wel jammer voor Lego. Lola, Nala, Suzy, Liva, Romy, Lieke, Isa, Ise of Sanne beter. Maarja, in Amerika kunnen sommige van deze niet.

Reacties zijn gesloten.