Oudste broers en zussen zijn samen 825 jaar

Een Italiaanse familie telt negen broers en zussen die samen maar liefst 818 jaar oud zijn en daarmee in het Guiness Book of Records kwamen.

Een stel broers en zussen uit Gelderland wint: zij zijn samen 825 jaar oud. Maar aangezien ze met zijn tienen zijn, is het gemiddelde natuurlijk iets lager.

De namen in de familie Peters uit Loo:

 1. Jan (90)
 2. Mieneke (89)
 3. Marie (87)
 4. Diets (85)
 5. Hent (84)
 6. Greet (81)
 7. Toon (80)
 8. Frans (78)
 9. Lei (77)
 10. Annie (74)

De familie Melis uit Sardinië bestaat uit negen broers en zussen, die samen 24 kinderen en 25 kleinkinderen hebben gekregen. De Guiness Book of Recordwinnaars heten:

 1. Consolata (105)
 2. Claudia (99)
 3. Maria (97)
 4. Antonio (93)
 5. Concetta (91)
 6. Adolfo (89)
 7. Vitalio (86)
 8. Vitalia (81)
 9. Mafalda (78)

Op Sicilië wonen relatief veel honderd-plussers. Het geheim van zo oud worden? “Gewoon blijven werken en minestronesoep, bonen en aardappels eten.”

11 antwoorden op “Oudste broers en zussen zijn samen 825 jaar”

 1. Echte Italiaanse namen 🙂 Niet mijn smaak, alleen Maria en Claudia zou ik nog kunnen overwegen. Bij de Gelderse familie heb ik Diets, Hent en Lei nog nooit gehoord.

  1. Hent ken ik wel degelijk als Gelderse naam. Vaak een verbastering van Henry.

 2. Er moeten och haast nog wel oudere broers/zussen te vinden zijn? Als je nog 12 of 13 in leven zijnde hebt, kom je er snel…?

  Leuk wel, die namen. Heel Hollands vs. Heel Italiaans.

 3. Vitalio en Vitalia zijn wel toepasselijk voor als je zo oud wordt.

 4. De echt Hollandse namen spraken mij niet zo aan, maar van de Italiaanse vond ik sommigen nog wel redelijk. Mijn ouders (allebei gewoon Nederlands) hebben me een aparte naam gegeven, Sharane. Mijn kinderen hebben ook geen “gewone” namen, zij heten Maurelia (meisje, 13 jaar), Pamme (meisje, 9 jaar) en Yisin (jongen, 7 jaar). Mijn man en ik hebben voor deze namen gekozen omdat wij zelf ook geen doorsnee ouders zijn. En omdat ik zelf Sharane heet natuulijk. Trouwens, mijn man heet gewoon Peter, een “saaie, doorsnee naam” zoals hij zelf vaak zegt. Nu is er een kindje op komst, dus ik zat wat te kijken op deze site voor leuke ideeën voor een naam. Mafalda sprak mij erg aan, maar ja, Peter moet het ook goed vinden. Zijn er hier nog mensen die leuke ideeën hebben voor unieke, aparte namen zoals Maurelia, Pamme en Yisin ook zijn? Ik zou graag nog een naam willen met een M, P of Y, maar alle ideeën zijn welkom. Mijn e-mailadres is luvlyyy@hotmail.nl, dus je kan me altijd mailen met leuke ideeën!
  Groetjes, Sharane.

  1. Als ik jou was, zou ik het op het namenprikbord vragen:
   namen.startpagina.nl/prikbord

   1. Je moet op die site wel ff met control+A alles selecteren. Want het hele prikbord is wit. En de knoppen waarmee je oa een bericht kunt beginnen, zijn daardoor onzichtbaar.

  2. pjotr voor een jongen, maylee voor een meisje rafael jongen

 5. “Op Sicilië wonen relatief veel honderd-plussers. Het geheim van zo oud worden? “Gewoon blijven werken en minestronesoep, bonen en aardappels eten.””

  Het is Sardinië, niet Sicilië. Overigens heb ik eens in National Geographic gelezen, dat mensen in Sardinië zo oud worden, omdat er weinig menging was met mensen van buitenaf. Dit weer doordat Sardinië een eiland is.

Reacties zijn gesloten.