Eerste baby’s van 2009 heten Danique en Semih

Ieder jaar zijn er weer hoogzwangere dames die op 31 december hun oliebollen vanuit bed eten, om ’s nachts een kind te verwelkomen.

Nu worden er gemiddeld zo’n 500 kinderen per dag geboren in Nederland; slechts enkele daarvan halen de krant. In het nieuwe Vlietlandziekenhuis in Schiedam werd Semih geboren.  In Zevenaar zag Vera Roters haar ouders en twee broertjes voor het eerst. En in het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk was het gelukkig niet alleen druk met vuurwerkslachtoffers, maar ook met de komst van nieuwe baby’s, zoals Danique de Groot.

In Belgie was de eer aan een tweeling: Cas kreeg in het Heilig Hartziekenhuis in Lier een broertje en zusje, genaamd Lou en Liz Janssens.

En dan is er natuurlijk de kleine Sasha, wier Oegandese moeder tijdens een vlucht van Amsterdam naar Boston ineens (nou ja, ze was 8,5 maand zwanger!) weeen kreeg. Zij kreeg als geboortegeschenk de Canadese nationaliteit, omdat ze tijdens het moment supreme boven dat land vlogen!

Zijn er bij jullie 1 januari baby’s geboren die de krant hebben gehaald?

16 antwoorden op “Eerste baby’s van 2009 heten Danique en Semih”

 1. Danique vind ik een erg leuke naam, maar ik zou het zelf schrijven als Daniek. Liz is ook erg leuk, maar Lou is niet helemaal mijn smaak. En de Oegandese vrouw had het jaar niet beter kunnen beginnen, haha.

  Ik ken verder geen 1 januari baby’s, maar wil wel nog iedereen een prachtig 2009 toewensen!

 2. Nee helaas, ook ik ken geen 1 januari baby’s.
  Ik wens iedereen een mooi namenjaar toe!

 3. op de site van ‘hart van Nederland’staat
  Nieuwjaarsbaby geboren in Lelystad
  Dubbel feest in Lelystad vannacht. Jannie en haar man Jan kregen om vier over twaalf hun eerste kindje, zoon Klaas.

  Het is zeer waarschijnlijk de eerste baby die dit jaar in Flevoland geboren wordt, en misschien wel de eerste van heel Nederland.

  En…… over een retro naam gesproken… Klaas!

 4. In De Telegraaf van vanochtend een geboortebericht van Stijn Adrianus Robert, geboren op 1 januari 2009.

 5. In Duitsland (en Oostenrijk) stonden er weer heel veel nieuwjaarsbaby’s in de kranten. Sommige (nou ja, alle die ik kon vinden…) staan in mijn blog.
  Bij mijn ouders (in Münster) werd Jean-Jack geboren.

 6. Caroline Van Den Berghe (bekende vlaming) heeft op 1 januari een jongetjes gekregen, Mats.

 7. Bij ons (sint elisabeth ziekenhuis) op curacao is op 1 januari 2009 een meisje Alexia geboren via sectio om 3:35. moeder was 19-1-2009 uitgerekend, maar door hogetensies, moest ze met spoed geopereerd worden.

 8. Nee, ik ken ook geen 1 januari baby’s, maar wel iemand die ooit op 31 december is geboren!

 9. Annick is lekker veel origineler dan Danique. Ouders zouden is wat meer moeite moeten doen voor een leuke unieke naam met een normale spelling. Want Aniek, Anique, Annique, Annick. Het is allemaal anders. Ben desondanks wel blij voor danique dat ze danique heet en geen danik, daniek, dannick.

 10. onze zoon is ook op 1 januari 2009 geboren en was de eerste in gemeente nijkerk!

 11. beetje laat! haha….maar mijn zoon is gisteren geboren en die heet Donnique.

 12. is dat even een heel lelijke fout! ik bedoelde HIJ heet Donnique….wat erg, zeg…”die” was niet zo netjes (sorry schat!).

 13. Ook een erg late reactie, maar onze zoon is op 1 januari (om 4.28) geboren in Amsterdam. Voorheen filmde AT5 (regionale zender) een aantal kersverse moeders en hun kroost. Dit jaar niet. Maar wij vonden het zo ook erg speciaal!

Reacties zijn gesloten.