Vajèn en Bram zijn snelst stijgende babynamen van 2012

Fenna Kremer, Moordvrouw
Meisjesnaam Fenna werd dankzij Wendy van Dijk als Fenna Kremer in Moordvrouw enorm populair in 2012 (foto: rtl.nl/soaps/moordvrouw)

In 2012 lieten ouders zich weer vooral inspireren door… elkaar. En verder keken we blijkbaar veel televisie: talentenjachten, soaps, films en voetbal, om precies te zijn.

Vandaag een overzicht van de voornamen die in 2012 veel vaker gegeven werden dan het jaar ervoor.

Ik koos ervoor niet alleen rekening te houden met absolute aantallen (minstens 20 kinderen meer dan in 2011), maar ook met het relatieve verschil (alle genoemde spellingswijzen minstens 10 procent erbij). Een Voornamelijk-cocktail, als het ware.

Stoer en vrouwelijk: Vajèn, Fenna en Nora

Voor een deel is de stijging verwacht, zoals van Vajèn, waarover later deze week meer, in de lijst met nieuwkomers van 2012.

Ook Fenna en Nora (Norah) zijn niet bijzonder verrassend. Wel opvallend: de verschuiving van Sophie naar Sofie. Waar de een (ietsje) daalt in populariteit, krijgt de andere – Hollandscher – schrijfwijze er tientallen extra naamgenoten bij.

Eervolle vermeldingen zijn er voor Amy, Anna, Ella, Isis, Noa, Lara, Lina, Lizzy, Sophia en Tess, die er allemaal zo’n 20 à 40 naamgenoten meer dan in 2011 bij kregen. Deze namen waren echter al zo populair, dat er niet van een ‘grote stijging’ gesproken kan worden.

Snelst stijgende meisjesnamen van 2012

naam inspiratie
1 Vajèn (+ Fayenne, Vayèn, Fayèn, Vayen, Fayen, Vayenne, Vajen) runner up The Voice Kids (2012)
2 Fenna personage in serie Moordvrouw (2012), dochter Armin van Buren (2011), personage in Twentse soap Van Jonge Leu en Oale Groond (2005-2007)
3 Nora + Norah ooit: zangeres Norah Jones, nu vooral andere kinderen
4 Sofie frissere schrijfwijze populairdere Sophie
5 Isabel + Isabella ooit: personage in GTST (2000-2005), nu vooral andere kinderen
6 Lauren presentatrice Lauren Verster (en vriendin Jort Kelder)
7 Mila ooit: personage in Schindler’s List (1993), nu actrice Mila Kunis (en vriendin Ashton Kutcher) en andere kinderen
8 Nina ooit: personage in GTST (vanaf 1997); winnares Nina Plantefève-Castryck in So You Think You Can Dance (2011); andere kinderen
9 Jaylinn + Jaylin ?
10 Ivy Blue Ivy, dochter artiestenkoppel Beyoncé en Jay-Z (2012)
11 Lynn ?
12 Phileine ooit: personage in boek/film Ronald Giphart (1996/2003), nu vooral andere kinderen (lift ook mee op grote populariteit Sophie en Feline)
13 Ise + Ize alternatief voor populairdere Isa
14 Liv ooit: actrice Liv Tyler, nu vooral andere kinderen
15 Fabiënne winnares The Voice Kids (2012), die zelf ‘vernoemd’ is naar toenmalig (eind jaren ’90) TMF-dj Fabienne de Vries
16 Loïs + Lois deelneemster The Voice Kids (2012)
17 Sienna + Siënna actrice Sienna Miller
18 Romaissa + Romaysa ?
19 Mia actrice Mia Wasikowska?
20 Hannah ‘mooiere’ schrijfwijze via actrice Hanna Verboom?
21 Evy + Evie alternatieve schrijfwijze populairdere Evi
22 Aylin + Elynn alternatieve spelling voor populairdere Elin (Aylin is ook een Turkse naam)
23 Victoria personage in boek/film Twilight
24 Puck winnares Kinderen voor Kinderen (2012)
25 Lizz alternatieve schrijfwijze populairdere Liz

Kort en krachtig: Bram, Mason en Noud

Voor de jongens is de link naar een plotselinge stijging in populariteit (voor mij) vaak lastiger te verklaren. Waarom Bram? En welke talentenjachtdeelnemer/voetballerbaby genaamd Boaz heb ik gemist?

Waarom wordt Morris pas jaren na de entree van Morris Fischer in Goede Tijden Slechte Tijden (1999) en de Code Tabaksblat (2003) opgepikt?

Plus: ácht-en-twintig jongens die vanuit het niets Puck werden genoemd? Laten we hopen dat het schrielkipjes blijven, want een 90 kilo zware Puck gaat er bij mij niet in.

Ook hier een aantal troostprijzen voor jongensnamen waarvan er weliswaar een aantal bijkwamen (13-35 extra ten opzichte van 2011), maar niet genoeg voor een interessante procentuele stijging: Adam, Cas, Jens, Jurre, Max, Olivier, Sam, Teun, Thijmen en Ties.

Snelst stijgende jongensnamen van 2012

naam inspiratie
1 Bram personage in GTST (vanaf eind 2011); deelnemer The Voice Kids (2012); kinderfilm Brammetje Baas (2012); tv-advocaat Bram Moszkovicz?
2 Mason + Mayson zoon tv-persoonlijkheid Kourtney Kardashian (2009)
3 Noud (+Naud, Nout) personage in GTST (vanaf 2008)
4 Boaz + Boas ooit: ?; zoon deelneemster Sandra in Babyboom (2011) en andere kinderen
5 Luca ooit: zoon Marco Borsato (1998), nu vooral andere kinderen
6 Lucas ooit: personage in GTST (sinds 2000), nu vooral andere kinderen
7 Aiden (+ Ayden, Aidan, Aydin zoon Sharon den Adel (2009)
8 Noah ooit: acteur Noah Wyle (ER sinds 1994)
9 Sepp (+Seb, Sep) zoon voetballer Klaas-Jan Huntelaar (Seb, 2009); zoon presentatrice Barbara Barend (Seb, 2011); FIFA-voorzitter Sepp Blatter
10 Dex personage in GTST (2008-2010); zoon Xander de Buisonjé (2010), serie Dexter (vanaf 2009 in NL op tv)
11 Mats  ?
12 Jason + Jayson  ?
13 Morris ooit: personage in GTST (1999-2010), nu vooral andere kinderen
14 Loek + Luke acteur Loek Peters (en surfen mee op populariteit Luuk)
15 Chris  ?
16 Tijn acteur Tijn Docter?
17 Vigo alternatieve spelling voor populaire Viggo
18 Kyan zoon voetballer Nigel de Jong (2009)?
19 Niek 538-dj Niek van der Bruggen
20 Joris  voetballer Joris Mathijsen?
21 Brett deelnemer The Voice Kids (2012)
22 Joah ?
23 Puck Noah ‘Puck’ Puckerman is een personage in Glee
24 Jace ?
25 Mick ?

Jullie gedachten (en/of verbeteringen, aanvullingen)?

PS Deze week volgen (minstens zo interessant): de nieuwe binnenkomers (plus eendagsvliegen) en de grootste dalers van 2012!

95 antwoorden op “Vajèn en Bram zijn snelst stijgende babynamen van 2012”

 1. Even korte eerste reactie:#7&9 zijn beiden Aiden/etc.

  1. De les: werk nooit ’s avonds laat aan een artikel waar je al uren aan hebt gezeten. Ik pas het snel aan, dank je!

 2. Ik vind het zo leuk dat Mila, een naam uit mijn top 3 voor de meisjesnamen, opeens zo populair is. Ik heb die naam echter uit Schindler’s List, ver voor de opkomst van Mila Kunis dus.

  En zou Fabiënne niet ook afgeleid kunnen zijn van voormalig TMF-vj Fabiënne de Vries? Of verraad ik daarmee heel erg mijn leeftijd 😉

  Fenna is overigens ook de naam uit de Twentse regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond. Voordat die serie werd uitgezonden, hoorde je de naam alleen bij oude tantes en oma’s; na die serie werden hier in Twente opeens veel meer Fenna’s geboren…

  1. Mila is al sinds halverwege de jaren ’90 in opkomst, dus het zou goed kunnen dat Schindler’s List (uit 1993) een eerste zetje heeft gegeven.

   En oh ja, die soap! Daar hadden we het vast al eens eerder over. Ik voeg ‘m toe!

   NB Mijn eerste bekende-Fabienne-associatie is natuurlijk ook Fabienne de Vries. Je bent dertiger of niet hè? Maar aanstaande ouders laten zich gewoonlijk niet en masse inspireren door jeugdidolen van weleer (= in Fabiennes geval eind jaren ’90), dus er moest iets anders aan de hand zijn. The Voice Kids to the rescue!

   1. Ja, guilty as charged, ik ben al 4 jaar 30 haha 🙂 Ik vind Schindler’s lijst trouwens sowieso een prachtig document om mooie frisse voornamen uit te hengelen. Mila, Danka, Poldek, Leopold… (het kan ook zijn dat ze sommige namen voor de film hebben aangepast, want ik kom ze niet allemaal in de officiele lijst tegen).

 3. Misschien heeft de populariteit van Bram ook nog iets te maken met de film Brammetje Baas uit 2012? Hoewel die pas in de zomer uitkwam. Maar het boek waarop de film gebaseerd is, is (volgens mij) al van 2007.

  1. Hoe verneem jij dat soort dingen, mijn onverwachte GTST-verbindingsofficier? 😀

 4. Zou Boaz kunnen komen van de alleenstaande deelneemster aan babyboom die haar zoon Boaz noemde? En de zoon van voetballer Klaas-Jan Huntelaar heet toch ook Seb? En idd baby Bram in GTST.

  1. Boaz stijgt al geleidelijk vanaf ongeveer 2000, met een enorme boost in 2010, dus nog voordat Babyboom-Sandra van Boaz beviel. Maar misschien dat de meest recente stijging (van 245 naar 340) wel door haar komt. Maar waar die stijging in 2010 (van 177 in 2009 naar 257 in 2010) dan van was?

 5. Ik heb bij Sofie altijd de neiging dat uit te spreken als SOfie in plaats van als SoFIE, kan me nog net op tijd corrigeren. Ik weet niet hoe dat komt, een associatie met schoffie, misschien? Ik heb zelf in ieder geval een voorkeur voor Sophie.

  1. misschien doordat we vroeger een sofi nummer hadden? weet dat dit de reden voor mijn buurvrouw is geweest om haar dochter Sophie ipv Sofie te noemen…..

   1. Nee, dat is het niet, alhoewel de school op het inschrijvingsformulier om het sofienummer vroeg.

 6. Ik verklaar de populariteit van Bram als volgt:
  Mensen willen een heel korte, makkelijke, hollandse jongensnaam, want dat is de trend. Nu er echter in elke straat wel een Daan, een Luuk, een Tom, een Tim, een Sam en een Max wonen, zijn de meeste namen in die categorie al ‘bezet’. Zit er niets anders op dan even verder te denken in hetzelfde straatje… en je komt op Bram. En Niek, Loek en Mats. Als deze namen ook allemaal alweer ‘bezet’ zijn, gaan de mensen hun zoons weer Jan, Piet en Wim noemen, let maar op!

  Zelfde geld voor ouders die hun dochter Isabel(la) of Victoria noemen. Ze houden van ouderwets&romantisch, maar een Emma, Sophie of Julia komt in elke vriendenkring al wel voor. Dan maar even verder borduren!

  Overigens zag ik in 2006 al veel van bovenstaande namen op het namenprikbord voorbijkomen. Hele topics over Morris, Ise en Boaz heb ik toen voorbij zien komen. Toen nog vreemde namen, maar elke zwangere moeder googelt toch minimaal één keer naar zo’n namensite?

  1. Zou kunnen; bij mij in de buurt is een baby onlangs weer kortweg ‘Guus’ genoemd.

  2. Dit klinkt best plausibel! In mijn omgeving zijn in 2012 3 pasgeboren jongetjes Bram genoemd. Allemaal ouders die geen GTST kijken.

   Vind het een ver-schrik-ke-lijk saaie en fantasieloze naam, overigens.

   1. Klinkt logisch. Hannah staat momenteel hoog op ons lijstje, en vind het jammer dat het zo’n snelle stijger is. Ik denk dat het een naam is die klassiek en degelijk overkomt, en tegelijk toch origineel. Volgens mij zijn Oud-Testamentaire namen wel een beetje een trend (Levi? Boaz? Noah? En is Elias in Nederland net zo populair als bij ons in Vlaanderen?

    Bram is in Vlaanderen trouwens een naam die je heel veel hoort bij twintigers/dertigers, die zullen hier niet snel voor ‘Bram’ kiezen, denk ik.

    1. Inderdaad. Bram is trouwens dit jaar in Vlaanderen 74 keer gegeven.

    2. Ik (uit Nederland) zie Bram ook echt als een eind jaren zeventig/begin jaren tachtig-naam. Daarom verbaast de huidige populariteit me ook zo!

 7. Ik ken overigens drie jongetjes die Bram zjin genoemd, in respectievelijk 2000, 2004 en 2005.

 8. Bram is ook een hele leuke deelnemer van The Voie Kids, deel 1

 9. Bram is ook een hele leuke deelnemer van The Voie Kids, deel 1 en Fabienne de winnares,.

   1. wacht maar tot je verplicht moet kijken wat de kinderen willen……

 10. Klopt het dat 4 en 8 bij de jongens allebei Boaz/Boas zijn? Ik ken inderdaad een aantal kleine Boazjes. Zou het niet gewoon door de kort, stoer en net even anders-trend komen? En natuurlijk omdat ouders ook door elkaar worden geinpireerd.
  Ik denk dat Tijn een alternatief is voor Thijs en Stijn.
  Dex heeft misschien ook iets te maken met de serie Dexter. En lijkt ook wel op tweede naam van de zoon van Anouk (Dox).
  Puck inderdaad naar de foute jongen met klein hartje uit Glee: Noah Puckerman, oftewel Puck. Ook niet echt een schriel jongetje, dus als je eenmaal aan hem gewend bent, klinkt Puck ook niet meer als een naam voor schrielkippetjes. Al vind ik het wel meer een naam voor een peuter dan voor een vijftiger.

  1. 2x Boaz+Boas=aangepast. En met de rest van de tips ga ik ook snel aan de slag, dank je!

 11. Ook Brett deed mee aan de voice kids. En zoals al eerder genoemd ook Bram…

  1. Haha, heel zwanger Nederland keek ’s avonds naar The Voice Kids blijkbaar. Wow!

 12. Boaz is een hippe naam onder mensen die een bijbelse naam willen geven. Ruben en Lucas waren ook al eerder populair en werden toen overgenomen door de massa, ik denk dat het met Boaz ook gebeurd is.

  Seb is de zoon van Barbara Barend, Sepp naar Sepp Blatter voorzitter van de FIFA?

  verder komen veel namen door de kort, korter, kortst trend, na Thijs en Luuk nu Brett en Dex

  1. Over Boaz wilde ik tzelfde zeggen – topper in christelijk Nederland…

   1. Wie weet wordt binnen een paar jaar Jaël wel heel populair, als vervanger voor Loïs! Jaël is een erg populaire meisjesnaam in (evangelisch) christelijk NL.

     1. de bijbelse naam die in 2011 bij mij in de kerk erbij kwamen zijn:
      Levi, Nathan, Sara, Simon, Ruben en Rebecca.
      In 2012 zijn geboren:
      Boaz, Jozua, Lucas, Ruben, Lukas

     2. In christelijk Nederland hoor ik nu ook steeds vaker de namen Sifra, Silas, Jefta, Juda, Hannah, Tamar.

 13. Ik ken Lois toch echt uit de Superman film! Maar dat verklaart de populariteit inderdaad niet.

  De stijging van Mia kan heel goed te maken hebben met de film “The princess diaries” (2001), daar zijn mijn moeder en zusje helemaal weg van. Het is echt zo’n supersimpele romantische zwijmelfilm, met Anne Hathaway.

  Bij Mick komt alleen de film “Crocodile dundee”(1986) in me op. Maar die klopt wel ongeveer met de stijging, op de site van het meertens.

  Bij de naam Jason denk ik meteen aan Jason Statham. Leuke acteur. Speelt in diverse actiefilms vanaf 1998, dus dat is eigenlijk al te laat om de oorzaak te zijn…

 14. Om eerlijk te zijn vind ik het niet leuk dat mijn favo namen Lauren en Morris populair aan het worden zijn.. 🙁

 15. De naam Jace is misschien populair geworden door het programma 16 & pregnant en Teen Mom 2 op MTV. De zoon van Janelle heet Jace.

 16. De meisjesnaam Romai(y)sa, is een veel voorkomende naam in Marokkaanse families. De betekenis van de naam is: Hemelse schoonheid. Toen ik jaren geleden in Amsterdam-west woonde, hoorde je de naam regelmatig. Vind het wel een leuke naam.

 17. Ayden – Aiden is ook een personage in de Sex and the city serie, daar ken ik hem van. En een variatie op het minder hippe Jayden…

 18. Nog even iets over de naam Bram. Bram is ook een personage uit Moordvrouw (net als Fenna). Officieel heet hij Ibrahim, maar dit wordt altijd afgekort tot Bram.

 19. Wat vinden jullie van de naam Ivy
  Of Ivy-liv

  Ben benieuwd naar de meningen
  Ivy komt nog niet vaak voor juist leuke aparte naam of juist niet

 20. Mats (Tygo Gernand) speelde in Fort Alpha, een serie van de Tros van een jaar of 10 geleden.

  1. Zeg maar gerust bijna 20 jaar geleden… (in 1996 begonnen)…. (en wat voel ik me nu opeens oud zeg!)

  2. Zelfs dáár was ik toen al te oud voor. Maar ik kom in de personagelijst van Fort Alpha geen Mats tegen. Volgens Wikipedia speelde Tygo Gernandt de rol van ene Dennis Hulshof?

   1. De acteur Mads Wittermans speelde wel in Fort Alpha…

 21. Aiden (2011) is ook een zoon van Dirk Kuijt en Naud (2012) de zoon van Maarten Stekelenburg.

 22. Aiden komt uiteraard zo populair door sex and the city!

 23. Brett misschien ook naar voetballer Brett Holman, die tot afgelopen zomer in Nederland voetbalde.

 24. Misschien wordt Chris door jonge ouders ook gezien als ‘een korte, stoere jongensnaam’ die niet zo populair is als Luuk en Daan.
  Jammer dat Phileine aan het stijgen is! Vind dat een prachtige naam, hoewel ik het zou schrijven als Filijne.

  1. Sorry dat ik het zeg, maar als je het als Filijne schrijft, zul je het constant voor iedereen moeten spellen. Filijne is een ‘kijk mij hip en apart zijn, ik spel het anders’-spelling, vind ik.

   1. Hmmm ja, ik snap wat je bedoeld. Alleen vind ik Phileine juist zo ver gezocht. Daarbij zijn er tegenwoordig vrij weinig namen te vinden die niet gespeld hoeven worden 😉

   2. Ben het met je eens. Bij Filijne heb ik ook de associatie met ‘naar de Filistijnen’.
    Phileine vind ik ook niet mooi, maar dan zou ik daar toch de voorkeur aan geven.

 25. Nog even over Vajèn: ben ik de enige die moeite heeft dit als naam te accepteren? Ik begrijp gewoon niet waar het vandaan komt. Van Diane (op ’n Engels uitgesproken)? Van Viënna, de stad, maar dan heel raar uitgesproken? Als langere versie van Fay? Maar dan klopt de uitspraak niet want je zegt toch Va-jen en niet Fee-jen? Kortom, ik begrijp niet dat zoveel mensen plots voor zo’n vreemde naam kiezen omdat ze hem 1x voorbij zien komen op tv…

  1. Selma! Blij te weten dat ik een verwante ziel heb;-) Ik zit me ook al dagen af te vragen waar Vajèn vandaan komt…Iemand een idee (misschien hebben haar ouders ooit in een interview hun inspiratiebron prijs gegeven)?

   1. Geen echte ‘verklaring. Vajèns moeder heeft de naam zelf bedacht en vond het “leuk klinken”: http://www.vernoeming.nl/voornaam-vajen

    Het heeft wel wat weg van Fabienne, een naam die eind jaren negentig superpopulair was (en nu dankzij datzelfde Voice Kids weer een opleving heeft).

    1. Dit soort nieuwe namen lijken inderdaad vaak qua klank op al bestaande populaire namen. Hier dus de beginklank fa-/va- en de uitgang -en(ne).

     Het zou me overigens niets verbazen als bij Vajèn – als die naam populair blijft – de spellingen met f- gaan overheersen. In 2012 maakten de f-spellingen (Fayenne, Fayèn enz.) al 30% van het totale aantal Vajèn-varianten uit. Meisjesnamen die met een f beginnen zijn veel populairder dan namen met een v en bij de meeste Nederlanders hoor je aan het begin van een woord het verschil tussen f en v toch niet of nauwelijks.

     De spellingen met f en y, zoals de al genoemde Fayenne en Fayèn, sluiten qua schriftbeeld ook goed aan op Faye, ook een modieuze naam.

     1. Ik vind die mensen die kiezen voor een naam als Vajèn en dan het accent verkeerd zetten zo zielig. Of zou Vajén door de omgeving echt uitgesproken worden als Vajeen?

     2. Fayenne is al een langer bestaande naam, heb onlangs ergens een schema gezien, maar kan het niet meer terug vinden. Dus Vajèn is jonger qwa schrijfwijze dan de naam Fayenne is. Als je bij de facebook van prenatal kijkt, zie je dat er de afgelopen jaar vele Fayennes Fayens en Fayenns geboren zijn, en maar een enkele Vajén, dus je hebt wel gelijk, dat de naam met F in opmars is. ik vind het trouwens een prachtig klinkende naam. Maar geloof wel dat er mensen zijn, die er aan moeten wennen

  2. Selma en Goedroen, blij om eindelijk medestanders te vinden :).
   Maar hetzelfde heb ik met bijvoorbeeld de naam Phileine, hierboven genoemd. Vind ik een hele vervelende, vileine naam.

   1. Ik weet dat namen ergens vandaan moeten komen, maar ik heb echt een hekel aan zelfverzonnen namen (dus namen zonder geschiedenis). En dan al helemaal als er een betekenis bij verzonnen wordt. Nevaeh is niet Slavisch voor ‘vlinder’ en Phileine is geen Griekse naam die liefhebben betekent. Het zijn verzonnen namen zonder oorsprong en dus zonder betekenis.

    1. Phi staat wel voor liefhebben in het Grieks. Leine??????
     Ik moet bij de naam altijd denken aan “vilein” dit is gemeen, of boosaardig. Juist het tegenovergestelde van wat ze zeggen dat de naam betekent.
     Bij de naam Neveah denk ik eerder aan sneeuw zoals in bv Sierra Nevada.

     1. Phileine is bedacht door schrijver Ronald Giphart. Het is enigszins afgeleid van het Griekse woord (wat het nog niet Grieks maakt) maar werd vooral gekozen omdat het inderdaad op ‘vilein’ lijkt. De naam wordt in Nederland pas gebruikt sinds de film ‘Phileine zegt sorry’ uitkwam.

    2. Nevaeh is toch gewoon heaven omgedraaid? Het betekent idd niet vlinder in het ‘Slavisch’.

     1. Vlinder is dan volgens mij in het slavisch; “Rednilv” hahahaha.
      Goed opgemerkt dat Nevaeh het omgekeerde van heaven is, het was mij niet opgevallen.

 26. Jace komt uit Teen Mom van MTV. De zoon van een van die meisjes heet zo.

  1. Aanvulling: De zoon van Jenelle. De serie begon op 11 januari 2011

 27. Ik ben heel erg weg van de naam Kyan! Wil deze al jaren aan een toekomstige zoon geven…
  Alleen de naam van mijn partner begint ook met een K, en dat wordt lastig met post etc….
  Wat vinden jullie van andere schrijfwijzes? Cyan, Cian, Qyan etc…..?
  En hebben jullie ook nog leuke suggesties voor bijpassende namen voor evt. broertjes en zusjes?
  Ik ben erg weg van 4 letter namen met 2 lettergrepen (en het liefst ook nog 2 klinkers in het midden).

  1. Cyan en Cian zou ik uitspreken als Sian.Qyan doet me Chinees aan.
   Sowieso vind ik zo’n creatieve spelling niet zo mooi eerlijk gezegd. Dan zou ik nog eerder gewoon Kian doen.

   Als je al jaren weg bent van Kyan, dan zou ik dat gewoon doen als ik jou was. Misschien een tweede naam / initiaal om het probleem met de post te voorkomen? Het is sowieso de vraag hoeveel problemen je met de post zult hebben. Van veel post zul je sowieso aan de afzender wel kunnen zien voor wie de post bestemd is lijkt me. Bovendien wordt toch steeds meer digitaal afgehandeld.

  2. En een laatste opmerking: Cyan doet me trouwens ook denken aan de gifstof cyanide.

 28. Het kan wel zijn dat Kyan op z’n Engels wordt uitgesproken à la Ryan.

 29. Ivy was ook een personage uit gossip girl. Het dochtertje van ruben nicolai heet ook Liv. Chris zou misschien kunnen komen door Chris Hordijk die vrij ver kwam in de normale voice?

 30. 5 sept 2012 is mijn zoontje geboren. Wij hebben hem Kyan genoemd. Wist niet dat een zoon van een voetballer ook zo heet;) hahaha ik heb gewoon uren gezocht naar eenniet allerdaagse naam;)
  2 maanden daarna werd er een olifantje kyan genoemd… Misschien word het een trend naam in2013? Stiekem hoop ikvan niet;)

  1. In 2012 werd Kyan al behoorlijk veel gegeven, namelijk 198 keer. En Kian ook nog eens 99 x. Maar ik hoop voor je dat ‘ie in 2013 niet door stijgt. 🙂

 31. Zouden er werkelijk zoveel mensen zijn die hun inspiratie van televisie en sportveld halen? Dat verbaast me een beetje. Een beetje veel eigenlijk.

 32. Mis nog Naut!

  En Jason en Luke….als je het toch over de jaren 90 hebt met Noah, zijn personages uit Beverly Hills 😛 hahaha

Reacties zijn gesloten.